naar LinkedIn groepvolg ons op twitter

Mariëtte Tijs

Mariëtte Tijs is actief in Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Gorssel en Zwolle.

Mariëtte Tijs is mediator sinds 2000 en is gecertificeerd als NMI register (en rechtbank) mediator. Zij is in de gelukkige omstandigheid geweest nagenoeg vanaf de introductie en start van mediation betrokken te zijn geweest door haar werk voor de Bureau Rechtshulpen (nu Juridisch Loketten), rechtbanken Zwolle /Almelo./ Zutphen en Arnhem, de mediationprojecten bij het CAOP (Binnenlandse zaken voor overheidsorganisaties en onderwijs), de mediationprojecten bij het UWV en vele arbodiensten.

Marriëtte heeft op die manier een grote diversiteit aan mediations kunnen doen en nadert nu het getal van 500 mediations. Mariëtte is nog steeds actief voor deze doorverwijsvoorzieningen en instanties en ontvangt daarnaast verzoeken tot mediation van particulieren en het bedrijfsleven.

Ook de contacten met deelnemers in de mediationvaardigheidstrainingen die zij gaf voor het UWV, Besturenraden voor het onderwijs, arbeidsdeskundigen en managers hebben haar veel gebracht.

Sinds 2009 geeft ze specialisatietrainingen voor familiemediators op het terrein zorgverdeling en het opstellen van een ouderschapsplan bij een echtscheiding. Zij heeft ook een aantal artikelen gepubliceerd met het thema ‘gesprekken voeren met kinderen’. Zij maakt in haar mediations dankbaar gebruik van haar pedagogische en communicatiepsychologische achtergrond en opleidingen. Ook helpt ze graag bij familieconflicten. Op het terrein van arbeidsmediations maakt ze gebruik van de vele opleidingen en nascholingscursussen over arbeidsrecht en (groeps)dynamische processen bij conflicten in de samenwerking. Daarnaast heeft ze mediationervaring in geschillen tussen overheid en burger.

Mariëtte staat voor een benadering die recht doet aan mensen: aan wie ze zijn en hoe ze in het leven staan met hun behoeften en verlangens. Ze kijkt verder dan het onderwerp van geschil zoals dat op tafel ligt en brengt de verschillende belangen in kaart. Zij laat mensen ervaren dat er meer mogelijk is dan zij zelf vaak denken; mediation biedt kansen. Zij biedt maatwerk naar individu en omstandigheden. Haar stijl van werken is dat ieder in handen houdt wat hij zelf kan en stelt betrokkenen in staat tot een eigen oplossing te komen; een oplossing waarmee zij weer verder kunnen.

‘Je kunt een mens alles afnemen, behalve één ding: de menselijke vrijheid het vermogen om zelf je houding te kiezen, in welke omstandigheid dan ook!’ (Victor Frankl)

Neem contact op met Mariëtte Tijs:
Bel: 0900 - 5 800 800
Mail: info@gecertificeerdemediators.nl
mail print
Gecertificeerde Mediators
0900 - 5 800 800

www.gecertificeerdemediators.nl
Mariëtte Tijs - Mediator
Mariëtte Tijs NMI register mediator
Maak een
afspraak met
Mariëtte
Beoordeling
Berend (Amersfoort)

“Helaas is de mediation niets geworden. Het klikte gewoon niet met de mediator. Ik heb nu een advocaat genomen. ”
Beoordeling
Harry (Hilversum)

“Je kunt merken dat jullie mediators ervaren zijn: Simone Kalff bleef altijd rustig en was echt onpartijdig. Daardoor hebben we nu een oplossing. Veel dank. ”
Beoordeling
Roman T. (landelijk)

“Sinds wij uw mediators inzetten bij arbeidsconflicten in onze filialen, geven wij veel minder uit aan conflict-gerelateerde kosten. Servicegericht en vakkundig. ”
ontwerp: KAdE /42  -  techniek: Simplex Interactive