E-mail 085-8081 499
X

Ontslag met wederzijds goedvinden

Bij ontslag met wederzijds goedvinden zijn werknemer en werkgever het eens over het beëindigen van het dienstverband. Bij ontslag met wederzijds goedvinden hoeft de werkgever geen ontslagvergunning aan te vragen bij het UWV Werkbedrijf of de Kantonrechter. Wel moeten werknemer en werkgever hun afspraken vastleggen in een beëindigingsovereenkomst. Een mediator kan daarbij helpen. Waar moet je aan denken?

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar: 


WW-uitkering na ontslag met wederzijds goedvinden

Een werknemer heeft alleen recht op een WW-uitkering als hij of zij niet verwijtbaar werkloos is geraakt. Op het moment dat een werknemer vrijwillig ontslag neemt, is er sprake van verwijtbare werkloosheid. Wil je na ontslag met wederzijds goedvinden een beroep doen op de WW? Dan is het van belang om aan te kunnen tonen dat de werkgever het initiatief heeft genomen om het dienstverband op te zeggen. 

terug naar boven

Ook na conflict

Het komt regelmatig voor dat de werknemer een conflict met zijn leidinggevende heeft en dat men er niet uitkomt. Hoewel de meeste werkgevers de werknemer dan het liefste ontslag aanzegt, mag dat niet zomaar. Om tot een oplossing van dit arbeidsconflict te komen, wordt dan gekozen voor ontslag met wederzijds goedvinden.

terug naar boven

Exit-mediation bij ontslag 

Ook als er geen sprake is van een conflict, maar het ontslag met wederzijds goedvinden plaatsvindt, kan exit-mediation zinvol zijn. Onder begeleiding van een neutrale en deskundige bemiddelaar weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet en geen overhaaste beslissingen maakt. Jaarlijks verzorgen wij honderden van dit soort zaken. 

terug naar boven

Opzegtermijn en ontslagvergoeding

Bij ontslag met wederzijds goedvinden, moeten de partijen zich houden aan de opzegtermijn. Die is vastgelegd bij het aangaan van het dienstverband. Wordt besloten van de opzegtermijn af te zien en het dienstverband al eerder te beëindigen? Dan is het redelijk dat de werkgever een ontslagvergoeding betaalt. Die zou dan minstens zo hoog moeten zijn als het salaris dat zou worden betaald tot aan de opzegtermijn.

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!