E-mail 085-8081 499
X

Ontslag nemen

Wil je als werknemer de arbeidsovereenkomst met je werkgever verbreken? Dan neem je ontslag. Ontslag kan vrijwillig zijn, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe baan hebt gevonden. Maar het kan ook zijn dat je ontslag neemt vanwege een conflict. In beide gevallen is het verstandig dit goed te regelen. Een mediator kan hierbij helpen. Mediation bij ontslag wordt ook wel exit mediation genoemd.

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Vrijwillig ontslag nemen

Een arbeidsovereenkomst is een rechtsgeldig document, dat formeel ontbonden moet worden. Dit betekent dat je een ontslagbrief moet schrijven waarin je aankondigt dat je als werknemer de arbeidsrelatie wilt verbreken. Houd hierbij rekening met een eventuele opzegtermijn die in de arbeidsovereenkomst is opgenomen.

terug naar boven

Kondig ontslag eerst mondeling aan

Overigens is het verstandig het ontslag eerst bij je werkgever aan te kondigen, alvorens de brief te schrijven. Denk eerst goed na over alle afspraken die je nog met je baas moet of wilt maken. Heb je bijvoorbeeld een concurrentiebeding? Een mediator kan helpen om de zaken goed af te ronden. Zo ga je op een prettige manier en met wederzijds goedvinden uit elkaar. 

terug naar boven

Ontslag nemen bij conflict

Een geschil met je werkgever kan ook een reden zijn voor ontslag. In dat geval is het extra belangrijk om zaken goed te regelen. Stuur je ontslagbrief altijd aangetekend op en bewaar een kopie en het verzendbewijs. Zorg er ook voor dat alle gegevens in de brief vermeld zijn en dat je je aan de opzegtermijn houdt. Mocht het ontslag leiden tot een rechtszaak, dan is het belangrijk dat alles goed op papier staat.

terug naar boven

Voorkom een rechtszaak

Wil je een rechtszaak voorkomen? Dan kan mediation bij arbeidsconflict een uitkomst bieden. Je gaat dan met elkaar en een deskundige mediator om tafel. Op basis van ieders belangen lukt het vaak om afspraken te maken die voor beiden goed zijn. De afspraken die met elkaar gemaakt worden zijn uiteraard allemaal geheel volgens het arbeidsrecht

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!