E-mail 085 – 401 24 53

Mediator Amsterdam bij echtscheiding

Woon je in Amsterdam en zoek je een mediator omdat je in echtscheiding ligt? Kies dan voor een mediator die dit werk iedere dag doet. Ga in zee met iemand die ook juridisch van de hoed en de rand weet. Dan is de kans dat de mediation lukt vele malen groter. Hieronder geven wij tips over hoe je jouw echtscheiding zou kunnen aanpakken. 

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar: 


Echtscheiding: hoe beperk je de schade?

Een echtscheiding is voor iedereen heftig. Ooit gaf je elkaar het ja-woord en als je dan gaat scheiden, doet dat pijn. Twee volwassenen die uit elkaar gaan is al pijnlijk genoeg. Maar als er kinderen bij betrokken zijn, dan is het leed soms niet te overzien. De vraag is dus: wat kan je  doen om de schade beperkt te houden?

terug naar boven

Tip 1: Blijf in gesprek met elkaar 

Als één van beiden wil scheiden, dan heeft de ander twee keuzes. Of je werkt mee, of juist niet. Als je de neiging hebt om niet mee te werken, bedenk dan of je bij iemand wil blijven die niet bij jou wil zijn. Je snapt dat wij er niet voor zijn om ruzie te maken met elkaar. Daar wordt zelden iemand beter van. Blijf daarom in gesprek met elkaar. Desnoods met hulp van een mediator of coach. Alleen zo kun je problemen oplossen. 

terug naar boven

Tip 2: Zorg goed voor de kinderen

Een echtscheiding kan zo heftig zijn, dat je vergeet te zorgen voor de kinderen. Ze krijgen heus wel te eten, maar onbedoeld vangen ze van alles op. Dat is zwaar voor een kind. Probeer de kinderen er dan ook zoveel mogelijk buiten te houden. Zij kiezen immers niet voor een scheiding. Kan je het niet in je eentje? Zorg dan voor hulp van een coach of psycholoog. 

terug naar boven

Tip 3: Weet waar je het over hebt

De Nederlandse wet is erg ingewikkeld. Zaken die simpel lijken, kunnen onverwacht complex zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoe je bezittingen en schulden verdeelt. Als je niet oppast, stuurt de belastingdienst een fikse naheffing. Of denk aan zaken zoals je pensioen en het koophuis en hypotheek. Het internet staat bol van slechte adviezen. Zorg daarom dat je wordt bijgestaan door een expert, zoals een ervaren mediator.

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Mediation Amsterdam: hoe gaan we te werk?

Een scheiding bestaat altijd uit emotioneel en een praktisch deel. Als één van beide delen niet goed geregeld is, ontstaan er problemen. Als je nog boos bent op elkaar is het moeilijk om praktische afspraken te maken. Andersom geldt hetzelfde. Als je slechte afspraken maakt, neemt de spanning toe. Bij mediation zorg je dat beide kanten goed zitten. 

terug naar boven

 

Scheiden stap 1: In gesprek gaan

Iedere echtscheiding via mediation begint met een goed gesprek. De mediator leidt dit gesprek. Hij of zij zorgt ervoor dat jullie naar elkaar luisteren. Ieder moet zijn zegje kunnen doen. Zodra er een echt gesprek op gang is gekomen, begin je aan stap 2. 

terug naar boven

Scheiden stap 2: afspraken maken

De mediator weet precies wat belangrijk is. Ieder punt waar je een afspraak over moet maken, wordt besproken. Bij mediation werkt het zo, dat jullie zelf besluiten wat je afspreekt. De mediator geeft slechts aan wat de opties zijn. Ook zullen voors en tegens van iedere optie worden besproken. 

terug naar boven

Scheiden stap 3: afspraken vastleggen

Zodra je overal een afspraak hebt gemaakt, stelt de mediator de stukken op. Denk dan vooral aan het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Hierin wordt alles netjes en juridisch correct verwoord. Het is van belang dat je precies begrijpt wat erop papier staat. De mediator helpt daarbij. Ben je het eens over alles? Dan zet je je handtekening. 

terug naar boven

Scheiden stap: 4: naar rechter en Gemeente Amsterdam

De stukken zijn getekend, nu moeten ze naar de rechter. Ook daarvoor zorgt de mediator. Binnen zes weken ontvang je de beschikking. Hiermee ga je naar het Gemeente Amsterdam. Pas als zij de beschikking hebben ingeschreven, ben je gescheiden. 

terug naar boven

Scheiden stap 5: scheiding verwerken

Je hebt nu alles geregeld en de mediation is klaar. Hopelijk heb je de mediator niet meer nodig. Nu komt het moeilijkste stuk. Het kan soms wel jaren kosten om een echtscheiding te verwerken. Neem daar uitgebreid de tijd voor en schakel hulp in als het te heftig is voor je. Dat geldt natuurlijk ook voor je kinderen!

terug naar boven

Mediator Amsterdam: kom gratis kennismaken!

Als je ervoor kiest om jouw kwestie via mediation op te lossen, kom dan kennismaken met onze mediator. Ook in Amsterdam is zo’n kennismaking altijd gratis. Je leert elkaar kennen en voelt of er een klik is. Is die er? Dan kun je gelijk aan het werk. Woon je niet in Amsterdam? We hebben ook vestigingen in Amstelveen, PurmerendDiemen en Zaandam

terug naar boven

Hoe voorkom je een vecht scheiding?

De 8 oorzaken van ruzie bij scheiding en hoe je die vermijdt

Samengesteld op basis van mediation bij 11.408 echtscheidingen in de afgelopen 10 jaar

Download het e-boek
Direct gratis te downloaden
Bestel het boek Gedrukt €14,95