Gratis online intake 085-8081 499

Andreas de Groot|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Allround expertise
  • Evenwichtige afspraken
  • Speciale aandacht voor kinderen
  • Affiniteit met religie/levensbeschouwing
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als docent en predikant, na mijn opleidingen theologie en culturele maatschappelijke vorming. Ik heb in die periode veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen in allerlei situaties. Mensen van jong tot oud heb ik mogen bijstaan. Daar kijk ik dankbaar op terug en deze ervaring gebruik ik graag in mijn mediations.

Zelf ben ik ook door een scheiding heengegaan. Het was een nare situatie die we uiteindelijk niet met mediation hebben kunnen oplossen, maar waar de rechter aan te pas is gekomen. Ik gun ieder stel die gaat scheiden een oplossing via mediation. Met begrip voor elkaar uit elkaar gaan en samen tot overeenstemming komen, hoe moeilijk dat soms ook is.

Als ADR-registermediator en MfN-familiemediator kan ik op alle vlakken van de scheiding begeleiden, zodat u weer een nieuwe weg in kunt slaan. Ook heb ik de opleiding tot Scheidingsdeskundige gevolgd. Als ervaringsdeskundige heb ik veel inlevingsvermogen. Ik ken de emoties, zorgen en valkuilen bij een scheiding, maar ook de kansen en mogelijkheden. Mijn passie is om u te helpen weer op te staan en verder te gaan na een moeilijke periode.

Ruimte voor ieders verhaal

Ik vind het erg belangrijk dat iedereen evenveel ruimte krijgt om zijn verhaal te doen. Iedereen wordt gehoord, gezien en begrepen. Dat ziet u terug in de afspraken die we samen op papier zetten.

Ik help u om naar elkaar te luisteren en om uw wensen en belangen helder te krijgen. Vervolgens gaan we op zoek naar waar de overeenstemming ligt en hoe u samen tot duurzame oplossingen komt waar iedereen achter kan staan.

In mijn eigen scheiding heb ik te maken gehad met zeer lastige situaties waar we samen niet meer uitkwamen. Dit maakt mij gedreven mijn best te doen om u er wél samen uit te laten komen. Luisteren naar elkaar en respect voor elkaar staan hierbij voorop.

De kinderen

Ieders wensen en belangen zijn even belangrijk, zeker ook die van de kinderen. Ook voor hen is de impact groot en zij kunnen zich grote zorgen maken over de toekomst. Ik werk samen met een kindercoach die mij helpt bij het begeleiden van kinderen in scheiding. De kinderen krijgen een luisterend oor en een stem in de afspraken. Alles wat zij belangrijk vinden en nodig hebben wordt genoteerd, zodat we dit samen kunnen bespreken en jullie hierover weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Mensen omschrijven mij als ?erg vriendelijk? en als ?iemand waarbij je je snel op je gemak voelt?. Ik vind het heel belangrijk dat u en de kinderen zich prettig en veilig voelen tijdens de gesprekken. Daar zet ik me dan ook volledig voor in.

Als religie een rol speelt

Ik maak me sterk voor een goede en warme begeleiding voor iedereen. Of u nu bijvoorbeeld wel of geen kinderen hebt, getrouwd bent of hebt samengewoond, een hele snelle afwikkeling van de scheiding wil of behoefte hebt aan meer gesprekken.

Het is goed om te weten dat ik een religieuze achtergrond heb en daarom goed weet welke rol religie kan spelen in een relatie en hoezeer dit ook een relatie kan beïnvloeden. Als u een bepaalde (geloofs)overtuiging hebt, kan het heel moeilijk zijn om de stap naar een scheiding te nemen. Ik help u om door de worsteling heen samen op een goede manier de scheiding te regelen, zodat er weer zicht komt op de toekomst. Er is altijd een nieuw begin mogelijk.

Overzicht

Vaak zien mensen in het begin door de bomen het bos niet meer. Er moet veel geregeld worden en hier horen ook regels en procedures bij.

Eén voor één bespreken we alle belangrijke thema’, waarbij ik het overzicht houd over de juridische, financiële en fiscale aspecten. Jullie krijgen alle nodige informatie om bewuste keuzes te maken, bijvoorbeeld over hoe het met de kinderen zal gaan (als er kinderen bij betrokken zijn), de woonsituatie, de verdeling van spullen, het inkomen na de scheiding en het pensioen. Alle afspraken nemen we zorgvuldig op in het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant.

Waarom ik mediator ben

Het is altijd mijn verlangen geweest om mensen in een conflictsituatie weer met elkaar in gesprek te brengen op basis van respect. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, als je maar wel probeert om op een respectvolle manier naar elkaar te luisteren en samen te zoeken naar de best mogelijke oplossingen. Dat is mediation: samen naar een oplossing zoeken die voor iedereen aanvaardbaar is.

Mijn eigen scheiding is via de rechter gegaan en dat heeft me des te meer doen besluiten om me te verdiepen mediation. Door mijn eigen proces heen wil ik een hele goede, betrokken mediator zijn waar veel mensen steun aan hebben.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

De ScheidingsDeskundige is als kenniscentrum en opleidingsinstituut gespecialiseerd in het ondersteunen en opleiden van professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Eimerssingel-Oost 25, 6834 CX Arnhem

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Arnhem
Andreas heeft ons erg geholpen in een lastige situatie. Een conflict in een samengesteld gezin waarbij we allebei geen uitweg meer wisten. Andreas heeft ons met zijn kwalitatief hoogstaande kernwaarde geholpen zoals ; hoop, begrip, geduld, inlevingsvermogen, ‘tussen de regels door’ luisterend, doorzettingsvermogen en zijn frisse blik op de situatie. Praktische tips mee gegeven waardoor we een rust en regelmaat in konden gaan. Ik ben zeer dankbaar hiervoor!
Een cliënt uit Nijmegen
Ik heb ontzettend veel ondersteuning ondervonden met Andreas als onze mediator! Andreas is erg betrokken, heeft een fijn en openhartige persoonlijkheid. Hij gaf me vertrouwen om vrijuit te kunnen spreken over onze problemen. Hij gaf ons beide evenveel veel ruimte om te spreken , is dus niet partijdig, en is oprecht in zijn adviezen. Hij gaf ons goede ondersteunende begeleiding, wat mij veel rust heeft gebracht in een ingewikkelde relatie problematiek. Ik ben Andreas erg dankbaar!!!