Gratis online intake 085-8081 499

Anja Bogaard|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Familiegeschillen
  • Juridische kwesties
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Na mijn studie Rechten heb ik als gerechtssecretaris gewerkt bij de Familiekamer van het Gerechtshof Amsterdam en bij het toenmalige Kantongerecht. Daarna ben, vanuit mijn passie om bij te dragen aan een rechtvaardige wereld, advocaat geworden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het vak van bedrijfsjurist en heb ik me laten bijscholen als mediator met specialisatie ‘Familie’. Daarnaast ben ik extern vertrouwenspersoon van basisscholen en vrijwillig buurtbemiddelaar van de gemeente Stichtse Vecht.

Met veel passie en plezier werk ik in mijn praktijk ‘Bogaard Juridische Dienstverlening & Mediation’. Ik vind het erg belangrijk om vertrouwen te scheppen en een luisterend oor te hebben. Mijn juridische kennis, bemiddelingsvaardigheden en praktische instelling zet ik graag voor jullie in. Samen zoeken we naar de beste oplossing, waarbij alle belangen worden geborgd.

Recht(vaardigheid)

Bij alle onderwerpen houd ik het juridische kader goed in de gaten. Van veel mensen krijg ik terug dat dit rust en vertrouwen schept. Mijn speciale aandacht gaat uit naar een gelijkwaardige behandeling van alle partijen. Recht(vaardigheid) en gelijkwaardigheid zijn belangrijke uitgangspunten bij de afspraken die jullie met elkaar maken. Ik zorg ervoor dat alle partijen gehoord en begrepen worden en dat iedereen zich kan vinden in de afspraken, ook de kinderen (als die erbij betrokken zijn). Alles wordt op verantwoorde wijze in het convenant en het eventuele ouderschapsplan vastgelegd. 

Menselijke kant

Hoewel de zakelijke kant even goed aan de orde komt, heb ik speciale aandacht voor de menselijke kant van de scheiding. Een scheiding brengt veel emoties met zich mee en heeft veel impact op alle betrokkenen. Jullie willen de scheiding samen in goed overleg regelen. En als er kinderen bij betrokken zijn, dan wil je dat zij er zo min mogelijk nadelen van ondervinden. 

Ik help graag door aandachtig te luisteren naar wat er speelt en wat eenieder belangrijk vindt. Samen komen we tot afspraken waarbij iedereen zich goed voelt en waarmee iedereen de toekomst met een gerust hart in kan gaan. 

Ik heb me verdiept in EFT (Emotionally Focused Therapy), een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde therapie van dr. Sue Johnson en in ‘Geweldloze communicatie’. Hierdoor heb ik veel geleerd over (de gevolgen van) communicatiepatronen en ruziestijlen. Met dat inzicht ben ik jullie tijden de gesprekken graag behulpzaam, ook als het gaat om de communicatie over en met de kinderen. Met respect communiceren staat centraal. 

Verantwoorde afspraken

Het eerste gesprek is een (gratis) kennismakingsgesprek, waarin we jullie situatie, wensen en verwachtingen bespreken. Op basis daarvan inventariseer ik welke informatie nodig is, waarbij ik jullie ook om relevante (financiële en juridische) informatie zal vragen. We bespreken dit samen, waarna jullie beiden je verhaal doen en aangeven wat jullie belangrijk vinden.  

Als onafhankelijke en neutrale mediator leid ik de gesprekken in goede banen. Jullie kunnen erop rekenen dat alle afspraken, bijvoorbeeld over de woon- en werksituatie, de verdeling van het vermogen en het pensioen, juridisch verantwoord zijn. Met grote betrokkenheid en zorgvuldigheid en op een informele manier werk ik met jullie aan een oplossing.

Waarom ik mediator ben

Het beroep van advocaat is erg mooi en veelzijdig, maar ik had destijds als (aanstaande) moeder een andere werk-/privébalans nodig. Die vond ik in de functie van bedrijfsjurist en nu als mediator. En ook in dit mooie beroep heb ik m’n passie gevonden. Ik heb interesse in mensen, ik vind het prachtig om te zien als er over en weer begrip ontstaat. Regelmatig komt er een oplossing die mensen van te voren niet hadden kunnen bedenken. Door inzicht in hun negatieve patronen gaan mensen zelfs soms – als de liefde er nog is – werken aan hun relatie in plaats van dat zij kiezen voor scheiden. 

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

mediator rechtspraak

De Raad voor de Rechtspraak vormt het bestuur van de meeste rechtsprekende organisaties in Nederland. Een mediator die door de raad wordt erkend mag zich rechtbankmediator noemen. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur per partij. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is altijd bespreekbaar en afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Zakelijke tarief     

185,00 (exclusief 21% BTW) per uur per partij. Voor ZZP-ers reken ik een aangepast tarief.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Straatweg 19a, Maarssen

Herengracht 66, Amsterdam

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Woerden
Wij willen je enorm bedanken voor de warme, positieve invloed die je bent geweest in dit moeilijke proces.
Een cliënt uit Utrecht
Ik heb Anja leren kennen als een grondige jurist die haar kennis goed kon vertalen naar en overbrengen op haar interne klanten. Haar adviezen waren daarom zowel inhoudelijk correct als tegelijkertijd goed toepasbaar. Anja is zeer integer en zelfstandig. En daarnaast ook nog eens een zeer prettige persoonlijkheid om mee samen te werken