Gratis online intake 085 – 401 24 53

Caroline Brons|MfN-registermediator

echtscheiding, arbeidsconflict & overige conflicten
Caroline Brons 2
  • Rechtvaardig
  • Ervaringsdeskundig
  • Jurist, allround in kennis en ervaring
  • Let scherp op belangen (ook van de kinderen)
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Als fulltime MfN registermediator ben ik sinds 2013 werkzaam in Utrecht en omgeving met de specialisaties familiemediation en arbeidsmediation. 

Ervaringsdeskundig

Als ervaringsdeskundige bied ik ondersteuning in het totale mediationproces om alles voor u in goede banen te leiden. Mijn juridische kennis helpt daarbij. Naast mijn inhoudelijke kennis, is ervaring en mijn persoonlijke aanpak minstens even belangrijk. Ik begeleid cliënten in het gehele traject van rouwverwerking over de relatie en van de omslag maken van een partnerrelatie naar een ouderrelatie.

Speciale aandacht voor belangen kinderen

Als ouders daarvoor open staan praat ik ook met de kinderen. Mijn ervaring is dat door hen bij het scheidingsproces te betrekken, zij zich serieus genomen voelen. Een scheiding van ouders gaat ook over hen, ook al zitten zij niet aan de mediationtafel.

Ook de juridische, financiële en fiscale zaken geregeld 

Ik begeleid de mediation in alle financiële, juridische en fiscale facetten die aan de orde komen bij een echtscheiding of einde relatie bij samenwonenden. Door middel van een softwareprogramma, door cliënten zelf in te vullen en in te zien, maak ik gebruik van een interactief platform. Daardoor verloopt het gehele mediationproces zorgvuldig en structureel en is zeer inzichtelijk voor partijen. Mensen kunnen ook veel zelf doen en dat spaart kosten.

Als mediator begeleid ik cliënten in het afwegen van alle belangen en maak ik bijvoorbeeld concept-alimentatieberekeningen en financiële analyses in vermogensopstelling en verdeling. Wanneer een eigen woning of eigen bedrijf aan de orde is, dan wel ingewikkelde huwelijkse voorwaarden, vraag ik altijd second opinion van een accountant gespecialiseerd in echtscheidingen. (Echt)scheidingen kunnen fiscaal zeer complex zijn en men wil niet achteraf met de belastingdienst geconfronteerd worden omdat in het convenant sommige afspraken niet goed zijn neergelegd.

Ik ben tevens jurist

Mijn achtergrond als jurist, maakt dat ik het echtscheidingsconvenant of een vaststellingsovereenkomst zelf opstel en samenwerk met een ervaren advocaat om ingewikkelde kwesties mee te bespreken.

Persoonlijke betrokkenheid

Als mediator mag u van mij persoonlijke betrokkenheid verwachten en gevoel voor rechtvaardigheid. Ik vraag altijd na de scheiding, als de ergste crisis achter de rug is de ex- echtgenoten terug voor een nagesprek en pas indien nodig voor hun berekeningen en ouderschapsplan of pensioenafspraken verder aan. Ik zie dat als een stukje nazorg.

Zo zorg ik ervoor dat alle belangen van beide partijen op tafel komen en zorgvuldig worden meegewogen. Als mediator voel ik mij eerder meer partijdig, dan neutraal. Ik geef veel ondersteunende informatie op juridisch, financieel en emotioneel gebied. Indien nodig verwijs ik door naar deskundigen in mijn netwerk. Een mediator is echter geen adviseur, behaalde mediationresultaten liggen bij de cliënten samen.

Tot slot

  • Ervaren MfN-registermediator met Specialisatie Familie mediation en Arbeidsmediation.
  • Voorzitter van de Utrechtse Mediators
  • Trainer in mediationvaardigheden
  • Auteur mediation Kennisbank Elsevier Reed.
  • Ingeschreven bij de Raad van de Rechtsbijstand onder nummer R409001

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

mediator rechtspraak

De Raad voor de Rechtspraak vormt het bestuur van de meeste rechtsprekende organisaties in Nederland. Een mediator die door de raad wordt erkend mag zich rechtbankmediator noemen. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Een cliënt uit Utrecht
Met veel inspanning en geduld en vooral door jouw hulp houden wij elkaar aan dat wij onze afspraken nakomen en ook na de scheiding met vragen bij je terecht konden. Ook onze twee jongens vonden het gesprek met ‘’mevrouw de mediator’’ heel prettig en voelden zich serieus genomen.
Een cliënt uit Utrecht (stad)
Dank je wel Caroline voor alles. Wij zullen jouw hulp en inzet zeker niet vergeten.
Een cliënt uit Maarssen
Goede bemiddeling, gevoel dat alles is geregeld.
Een cliënt uit Nieuwegein
Duidelijk verhaal waarin wordt verteld wat wel en niet kan, waar wij zelf niet aan hadden gedacht.
Een cliënt uit Utrechtse Heuvelrug
Dank voor je ondersteuning in deze moeilijke periode van ons leven.
Een cliënt uit Vleuten
Je was een fijne mediator. Blij dat alles nu goed geregeld is.
Een cliënt uit Gouda
Makkelijk bereikbaar, goede service, goede prijs. Dank!
Een cliënt uit Leidsche Rijn
Top! Dank voor alles!
Een cliënt uit Maartensdijk
Beste Caroline, vooraf had ik er weinig vertrouwen in. Maar gelukkig hebben we alles opgelost. Dank je wel!

Tarieven

Altijd een gratis kennismakingsgesprek

 

Particulier tarief: € 145,00 (exclusief 21% BTW) per uur

 

Zakelijk tarief: € 175,00 (exclusief 21% BTW) per uur

 

Ik werk tevens op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn contactgegevens

Naam

mr Caroline Brons

Adres

Vondellaan 154

3521 GD UTRECHT

Telefoon
Inschrijving MfN

M12603

Inschrijving RvR

R40901

Social media

 

 

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!