Gratis online intake 085-8081 499

Daniëlla Eikmans|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • SCHIP- en EFT-expert
  • Familiegeschillen
  • Contracten
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Na mijn studies Internationaal/Europees en Nederlands recht heb ik jarenlang ondernemers, overheden en particulieren geadviseerd over contracten, aansprakelijkheid en governance. Binnen mijn eigen mediationpraktijk richt ik me met name op scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn, maar ook stellen zonder kinderen kunnen zeker bij mij terecht. Met heel veel plezier en enthousiasme ben ik MfN-familiemediator.

Ik help jullie om beter met elkaar te communiceren en samen naar langdurige oplossingen te zoeken. Als juriste kan ik goed informeren over de juridische aspecten van de scheiding. Hierbij leg ik alles duidelijk uit, in eenvoudige taal. Daarnaast heb ik veel affiniteit met het sociaal-psychologische aspect, met name door mijn ervaring met de SCHIP-aanpak (Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap) en de EFT-methode (Emotionally Focused Therapy).

Ik vind het heel belangrijk om laagdrempelig te zijn. Bij mij dan ook geen strakke pakken, maar een informele sfeer. Ik wil geen drempel creëren, en je kunt bij mij ook in de avond terecht.

 

De zekerheden die jullie nodig hebben

Graag verzorg ik jullie scheiding van A tot Z. Jullie kunnen ervan uitgaan dat er geen losse eindjes zijn. Ik werk samen met verschillende specialisten waar ik altijd een beroep op kan doen. Zo werk ik samen met een financieel adviseur die kan helpen met fiscale en financiële vragen en de aangifte IB. Hij kan jullie financiële positie in kaart brengen en adviseren over de mogelijkheden, ook als jullie ondernemers zijn.

Door met een stappenplan te werken, wordt duidelijk wat jullie kunnen verwachten gedurende het proces. Dit stappenplan staat op mijn website www.eikmansjuristen.nl onder het kopje ‘Scheiden’.

Ik zorg ervoor dat de scheidingsdocumenten (het convenant en ouderschapsplan) aan alle vereisten voldoen. Alle afspraken, bijvoorbeeld over de woonsituatie, de verdeling van vermogen en inboedel, de financiële situatie, pensioenen, (levens)verzekeringen en de zorg en kosten van de kinderen, komen helder op papier te staan. Dat biedt zekerheid, voor nu en de toekomst.

 

Aandacht voor iedereen

Een scheiding is een moeilijke en een stressvolle periode, voor jullie en voor jullie eventuele kinderen. Ik zorg ervoor dat iedereen gezien en gehoord wordt. Dat betekent onder meer dat jullie alles kwijt kunnen wat op je hart ligt en dat er plaats is voor alle emoties. Onderliggende behoeften en belangen komen boven tafel.

Als jullie kinderen hebben dan is het belangrijk om goed na te denken over hoe jullie hen de situatie vertellen. Dat gesprek zullen zij zich hun hele leven blijven herinneren. Ik kan jullie helpen dit gesprek goed voor te bereiden.
Daarnaast help ik bij het maken van afspraken over de opvoeding en toekomst van de kinderen. Bij wie gaan de kinderen wonen? Hoe zit het met school, verhuizing, vakantie, enzovoort? We bespreken wat jullie belangrijk vinden voor het nieuwe ouderschap. Hierbij leren jullie je eigen en elkaars behoeften kennen en hierover te praten. Stukje bij beetje krijgen jullie weer vertrouwen in elkaar, zodat een goede samenwerking als ‘partners in ouderschap’ na de scheiding mogelijk is. Een hersteld vertrouwen in elkaar is ook belangrijk voor het goed afsluiten van jullie relatie. Jullie hebben immers een leven met elkaar gedeeld.

 

Waarom ik mediator ben

Heel graag help ik mensen in één van de moeilijkste fases in hun leven. Ik vind het enorm waardevol om begeleiding te kunnen bieden tijdens het scheidingsproces en naar een nieuwe fase toe, zodat mensen na de mediation zeggen: ‘Ik ben opgelucht en blij dat ik een volgende stap heb kunnen zetten in m’n leven.’ Het verschil maken voor mensen, daar maak ik me iedere mediation sterk voor!

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Jonkerbosplein 52, Nijmegen

Schoenaker 10, Beuningen

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Nijmegen
Wij zijn heel goed geholpen tijdens onze scheiding. Daniella is een fijne mediator en daarnaast een bekwaam jurist. Ze verstaat haar vak en beschikt over veel accurate kennis.
Een cliënt uit Venlo
Vanaf het eerste moment heb je het idee dat je in goede handen bent. Daniella is slim en uiterst secuur. Ze heeft ook oog voor de emotionele kant van de scheiding, we hebben onze grootste problemen uit kunnen praten en daardoor kunnen we nu veel beter met elkaar omgaan in co-ouderschap.
Een cliënt uit Lent
Daniella heeft ons bij de hand gepakt op een moment in ons leven waarop we er zelf niet meer uitkwamen. Ze heeft er in korte tijd voor gezorgd dat wij uit elkaar konden en ons leven weer op de rit kregen. Zowel juridisch, financieel als met betrekking tot onze kinderen. Ze heeft ontzettend veel kennis en legt alles heel begrijpelijk uit. We zijn na onze breuk bij haar in relatie mediation gebleven om samen te werken aan een goede verstandhouding voor onze nieuwe functie als “partners in co-ouderschap”.
Een cliënt uit Nijmegen
Daniella heeft ons na 40 jaar huwelijk geholpen onze scheiding te regelen. Wij hadden alles samen, een huwelijk, een huis, een zaak, vermogen. Met haar hulp hebben we goede afspraken gemaakt over onze zaak, zijn we gescheiden en hebben we ons pensioen goed geregeld. Ook zijn onze testamenten gewijzigd. Wij raden Daniella aan, vooral als je ondernemer bent en voor kwaliteit gaat.