Gratis online intake 085 – 401 24 53

Dick Veldink|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding & arbeidsconflict
Dick Veldink mediator
  • Zeer ervaren
  • Jurist
  • Breed inzetbaar
  • Rechtbankmediator
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Ervaren mediator in noordelijk Nederland

Mr D. (Dick) Veldink (1953) is fulltime mediator in Meppel, Zwolle en Heerenveen. Zijn werkgebied is eigenlijk het hele gebied van de vijf noordelijke provincies. Hij is rechtbankmediator voor de gerechten in Assen, Leeuwarden, Groningen, Zwolle-Lelystad en Zutphen. Zijn stelling is: geef hem twee partijen en een goed conflict en alles komt goed! 

Privé-kwesties

Dick heeft ruime ervaring als mediator, vooral in familierecht zoals echtscheidíngen en scheiding samenwoners en nalatenschappen. Hij verzorgt dit soort kwesties van A t/m Z zodat zijn cliënten de gehele scheiding bij hem kunnen regelen.

Specialiteiten in (echt-)scheidingen: ouderschapsplan, verdeling van inkomen en vermogen, pensioen, verrekening na huwelijkse voorwaarden ook voor ondernemers, alimentatieberekening kind- of partneralimentatie, convenant en herziening van omgangs- of alimentatie-regeling. Voor lastiger gevallen van omgangsregeling met psychisch-sociale problematiek wordt desgewenst een psycholoog ingeschakeld of daarnaar verwezen. Dick treedt ook op als mediator tussen buren. 

Zakelijke mediations

Naast familiekwestie, behandelt Dick Veldink tevens kwesties binnen ondernemingen, zoals overdracht en overgang binnen de familie of beëindiging en problemen in familiebedrijven, arbeidszaken zoals werkgever/werknemer-problemen, kwesties op de werkvloer en tussen bedrijven onderling, en exit-mediation.

Bestuurlijke kwesties

Eén van de aspecten die Dick Veldink een bijzondere mediator maken, is dat hij veel ervaring heeft met bestuursrechtelijke zaken. Denk dan aan bestemming en vergunning, bijstands- en WMO- en WOZ-zaken, uwv- en belastingzaken. 

Online mediation

Dick is tevens gecertificeerd online-mediator, zodat de mediations ook geheel of gedeeltelijk via een -besloten- internetcircuit kunnen worden gehouden (geen skype of chat maar a-synchroon). Dat is soms erg nuttig, bijv. bij grote woonafstand tussen partijen of als de partijen elkaar absoluut niet meer willen of kunnen ontmoeten. Nadere info daarover natuurlijk verkrijgbaar op aanvraag. Dick Veldink behandelt alle online mediation binnen gecertificeerdemediators.nl. 

Voormalig notaris

Dick Veldink was van begin 1992 tot eind 2005 notaris. Hij geeft daarom ook juridische adviezen op de notarieel aanverwante gebieden en kan ook de nodige conceptakten opmaken en bij een notaris laten passeren tegen voordelig tarief of bij welke notaris van uw keuze dan ook.

Werkwijze

Een intakegesprek, vrijblijvend, behoort tot de mogelijkheden. Geef dat even aan bij het maken van de eerste afspraak. De mediationgesprekken worden meestal gehouden in Meppel, Zwolle of Heerenveen, ook op andere plaatsen is altijd bespreekbaar. Een info-brief met onze werkwijze en tarieven, vooraf en geheel vrijblijvend, behoort standaard tot zijn werkwijze.

 

Een cliënt uit Meppel
Degelijke mediator met veel verstand van juridische en fiscale zaken.
Een cliënt uit Heerenveen
Veel dank voor al je hulp. We vonden het allebei erg prettig dat je zoveel ervaring had. Daardoor was het voor ons als ondernemers makkelijker om er samen uit te komen.
Een cliënt uit Wolvega
Echt een goede mediator!
Een cliënt uit Zwolle
Wat ik prettig vind, is dat je heel straight bent. Je draait niet om de hete brij heen, maar je blijft wel respectvol.
Een cliënt uit Zwolle
Onze echtscheiding was snel geregeld. De kosten vielen erg mee omdat je een subsidie vor ons hebt geregeld. Kortom: top!
Een cliënt uit Wolvega
Dank voor je geduldige en deskundige hulp!

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

mediator rechtspraak

De Raad voor de Rechtspraak vormt het bestuur van de meeste rechtsprekende organisaties in Nederland. Een mediator die door de raad wordt erkend mag zich rechtbankmediator noemen. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Veldink & Partners, Mediation & Notarieel advies

Kantoor

Stationsweg 7a

7941 HA Meppel

Telefoon
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!