Gratis online intake 085-8081 499

Elise Janssen|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding of arbeidsconflict
Elise Janssen profiel
  • Ervaren MfN-registermediator
  • KIES omgangsbegeleider
  • Tevens rechtbankmediator
  • Familiebegeleider
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Begeleiding bij het hele proces

Als gecertificeerd MfN-registermediator met specialisatie ‘familiemediator’ en scheidingsbegeleider begeleid ik jullie graag bij alle stappen in het scheidingsproces. Ik ben ook rechtbankmediator, waardoor toevoeging (subsidie) mogelijk is. Ik help jullie om weer zicht te krijgen op de toekomst, praktisch en financieel, zodat jullie allebei apart weer verder kunnen. ‘Apart Verder’, zo heet mijn praktijk. Bij mij kan iedereen terecht, of je nu vanuit een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract komt.

Eerlijkheid en duidelijkheid

Naast aandacht voor jullie persoonlijke verhaal en de emoties daarbij, zorg ik ervoor dat alles goed, zorgvuldig en met respect voor elkaar geregeld wordt. Iedere situatie is anders, maar ik ben ervan overtuigd dat we samen tot oplossingen komen die standhouden. Oplossingen die eerlijk en oprecht zijn.

Alle belangrijke onderwerpen komen aan de orde, zoals de zorg voor de kinderen, de kinder-/partneralimentatie, verdeling van het vermogen, de woning en verdeling van opgebouwd pensioen. Hierbij kan ik verschillende opties voor jullie uitwerken en ik help bij het maken van keuzes die kunnen worden nageleefd. We bespreken het ouderschapsplan en ik stel deze zorgvuldig voor jullie op. Jullie kunnen rekenen op een convenant waarin alle partijen goed vertegenwoordigd zijn. Uiteraard verzorg ik ook het juridische en fiscale deel, ik begeleid jullie van A tot Z.

Mocht er na de scheiding iets veranderen in jullie situatie, ook dan sta ik voor jullie klaar. Mogelijk willen jullie bijvoorbeeld afspraken over het ouderschapsplan herzien.

Speciale aandacht voor de kinderen

Ik probeer rust en duidelijkheid te brengen, speciaal óók voor de kinderen. Door de cursus KIES (Kinderen in Echtscheiding Situatie) Omgangsbegeleider die ik heb gevolgd, kan ik jullie kinderen goed helpen en ondersteunen. De kinderen leren hun wensen en mogelijkheden te uiten en krijgen daardoor een stem in het geheel.

Een team voor de kinderen

Om de kinderen zo goed mogelijk door de scheiding heen te helpen maar ook in de periode erna, is het erg belangrijk dat jullie goed met elkaar samenwerken. Dat jullie een team vormen voor de kinderen, want die verbinding blijft. Ik help jullie inzicht te krijgen in jullie wensen en ideeën met betrekking tot de kinderen. Vervolgens zoeken we samen naar een concrete en werkbare invulling van jullie rol als ‘collega-ouders’.

Waarom ik mediator ben

Ik help mensen graag om verder te komen, ook in moeilijke tijden. En als er oplossingen nodig zijn, werk ik graag in het belang van alle betrokken partijen. Mediation is hierop gericht: iedereen wordt gehoord, de belangen van eenieder doen ertoe. Ik zoek graag samen naar oplossingen, ‘Waarom moeilijk doen als het samen kan …’ (Loesje). Ook door mijn praktische instelling past mediation goed bij mij. Stap voor stap mensen heel concreet en zorgvuldig helpen, ik doe dat graag.

Zelf ben ik gescheiden en moeder van twee (jong)volwassen zoons. Door mijn vakkennis en als ervaringsdeskundige denk ik dat ik een mooie balans kan bieden tussen de zakelijke van een scheiding en de emotionele kant.

Een cliënt uit Nijmegen
Elise Jansen van het bureau Apart Verder is een prettig mens, een aimabele vrouw die met veel kennis van zaken ons door een zeer moeilijke periode heen geloodst heeft. Op een heel professionele manier heeft ze ons begeleid door het hele echtscheidingsproces. Met name de openingszin bij iedere ontmoeting: "hoe is het met jullie?", vond ik heel prettig. Het gaf ruimte gevoelens van verdriet, onzekerheid, twijfel en vragen te uiten en te bespreken. Ik ben haar heel dankbaar voor haar hulp.
Een cliënt uit Arnhem
In een periode waar alles even op zijn kop komt te staan zorgt Elise voor een rustige en duidelijke aanpak. Er is oor voor je persoonlijke verhaal en daarnaast neemt ze je mee door alle dingen die geregeld moeten worden.
Een cliënt uit Boxmeer
Elise heeft veel kennis en stelt zich onpartijdig op. Kundig en alles liep vlgs planning.
Een cliënt uit Nijmegen
Zeer goed geholpen bij alles. Echt een aanrader. Ze heeft een luisterend oor en blijft menselijk. En denkt goed mee Complimenten.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Mediators die de opleiding tot KIES Kindercoach hebben gevolgd, beschikken over de vaardigheden en ervaring om de positie van kinderen tijdens een echtscheiding de aandacht te geven die het verdient. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur per partij. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is altijd bespreekbaar en afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Zakelijke tarief     

185,00 (exclusief 21% BTW) per uur per partij. Voor ZZP-ers reken ik een aangepast tarief.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

St. Canisiussingel 19H, 6511 TE Nijmegen

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!