Gratis online intake 085-8081 499

Jolanda Hellings|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Gespecialiseerd in kinderen
  • Familiegeschillen
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
  • Ondernemers
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Sinds 2015 ben ik MfN-familiemediator en in 2018 heb ik de opleiding ‘bijzondere curator in jeugdzaken’ afgerond. (Echt)scheidingszaken waarbij kinderen betrokken zijn, hebben dan ook mijn speciale aandacht. Ik ben aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor werken met toevoeging (subsidie) mogelijk is.

Uit eigen ervaring weet ik dat een echtscheiding een turbulente periode is. Het vergt veel van je, in verschillende opzichten. Daarom is er alle ruimte voor emoties. Samen komen we eruit en maken we goede, duurzame afspraken waar iedereen zich in kan vinden.

Ik heb een groot inlevingsvermogen en kan je snel op je gemak stellen. Daarnaast blijf ik rustig, hoe moeilijk en emotioneel de situatie ook is.

Kinderen staan centraal

Ik ben speciaal opgeleid om kinderen goed bij het proces te betrekken, maar ik begeleid zeker ook bij (echt)scheidingen zonder kinderen. Iedereen kan bij mij terecht.

Een scheiding heeft veel impact op kinderen. Zij hebben vaak onnodig schuldgevoelens door te denken dat zij de oorzaak zijn van de scheiding van hun ouders. Vooral jonge kinderen maar ook jongvolwassenen kunnen hier veel last van hebben. Het is dan ook erg belangrijk om kinderen van begin af aan goed bij het proces te betrekken.

Soms komt er over bepaalde onderwerpen geen overeenstemming. Ik help dan om verder te komen door het stellen van de juiste vragen. Zo komt er voor alle thema’s een werkbare oplossing.

Stapsgewijze aanpak

Jullie staan voor veel keuzes en besluiten. Ik begeleid jullie stap voor stap, zodat er al snel rust en overzicht komt. We doorlopen de volgende stappen in gemiddeld vier bijeenkomsten:

 

Stap 1
Jullie doen je verhaal en kunnen al jullie vragen stellen. Daarnaast geef ik informatie over:

  • de voorwaarden en voordelen van mediation;
  • hoe het mediationproces eruitziet;
  • wat er al snel geregeld kan worden;
  • waar je op moet letten bij een scheiding;
  • wat voor de kinderen van belang is.

Middels een checklist en een vragenlijst verzamelen we de nodige informatie. Deze informatie gebruiken we als basis voor het convenant en het ouderschapsplan.

 

Stap 2
We bespreken alles rondom de kinderen, bijvoorbeeld de omgangsregeling en de communicatie tussen jullie als ouders en met de kinderen. Als er behoefte aan is, maken we een afspraak voor een kindgesprek. In dit gesprek kunnen de kinderen hun verhaal doen en hun wensen kenbaar maken. Ook geef ik hen meer inzicht in de situatie, bijvoorbeeld welke belangen afgewogen zijn en wat er mogelijk is op de korte en langere termijn. Ik neem de wensen van de kinderen zorgvuldig mee bij het opstellen van het ouderschapsplan.

Samen maken we afspraken over de invulling van jullie als ‘ouderteam’ voor de kinderen. Jullie ontvangen een concept-ouderschapsplan. Indien nodig plannen we nog een gesprek over de invulling van het ‘nieuwe ouderschap’.

 

Stap 3
Jullie krijgen informatie over de financiële, fiscale en juridische aspecten. Aan de orde komen de woonsituatie, de verdeling (verrekening bij huwelijkse voorwaarden) van bezittingen, de hypotheek, het pensioen en het eventuele bedrijf dat jullie hebben. Ook de zorgverplichtingen komen aan de orde: de kinder- en partneralimentatie. Vervolgens neem ik alle afspraken op in het convenant.

 

Stap 4
We zetten de puntjes op de i. Dat betekent dat we de concepten en berekeningen doornemen en waar nodig nog knopen doorhakken. Vervolgens plan ik een afspraak in met de advocaat die de stukken bij de rechtbank indient. De advocaat stelt het verzoekschrift op en jullie tekenen de stukken.
De advocaat stuurt de stukken naar de rechtbank, die de informatie in een beschikking opneemt. Jullie tekenen de akte van berusting en de advocaat zorgt voor inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente.

Heldere afspraken

Jullie kunnen rekenen op zorgvuldige, duidelijke afspraken die maar op één manier uit te leggen zijn. Het uitgangspunt is dat jullie altijd op de afspraken kunnen terugvallen, ook als de communicatie minder goed verloopt. De kinderen worden groter, situaties kunnen veranderen. Natuurlijk staat het jullie vrij om in de toekomst andere afspraken te maken.

Waarom ik mediator ben

Ik houd van het contact met mensen en het fascineert me hoe verschillend mensen kunnen zijn. Ieder heeft zijn/haar eigen achtergrond, waarden, normen, zienswijze. Ik krijg graag inzicht in wat mensen beweegt en help hen graag verder om hun wensen te realiseren.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties
Parklaan 54a, 5613 BH Eindhoven
 
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Eindhoven
Heb veel gehad aan de mediations. Bedankt voor alles.
Een cliënt uit Valkenswaard
Ben super tevreden over het ouderschapsplan.