Gratis online intake 085-8081 499

Leida Franse|ADR-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Relationeel expert
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Senioren
  • Partnerschap beëindigen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Als mediator en echtscheidingscoach heb ik aandacht voor alle aspecten van jullie scheiding, zowel de emotionele kant als de vraagstukken op financieel gebied. In 2013 heb ik de mediationopleiding afgerond en in dat jaar is ook mijn praktijk ‘Amaril mediation & advies’ van start gegaan. Ik ben ADR-gecertificeerd en aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).

Ik zet mij graag in voor afspraken die bij jullie passen en die ook in het belang van de kinderen zijn.
Hierbij zal ik alle informatie geven die nodig is om tot weloverwogen keuzes te komen. Ik kan goed luisteren, heb een groot inlevingsvermogen en ben praktisch van aard. Daarnaast kunnen jullie rekenen op ‘Zeeuwse nuchterheid en eerlijkheid’.

Eerder heb ik gewerkt bij een financiële instelling, waar opleiden en ontwikkelen van collega’s een belangrijke taak was. Aandacht voor de mens en zijn/haar toekomst is ook terug te vinden in mijn mediations. Ik ben er voor jullie bij elke stap in het proces.

Rust en structuur

Veel vragen komen op jullie af. Hoe regelen we de zorg voor de kinderen? Wie gaat waar wonen? Hoe zit het met ons inkomen straks, het pensioen, de verzekeringen? Hoe gaan we met elkaar om na de scheiding?

In ons eerste gesprek bespreken we waar het belangrijkste pijnpunt ligt. Waar heb je de meeste zorgen om? Het geeft rust om daar in het begin al afspraken over te maken. Dat doen we dan ook. Daarnaast vind ik het belangrijk om te weten wanneer jullie ‘tevreden’ zijn over het mediationtraject, zodat ik jullie zo passend mogelijk kan helpen.

Daarna nemen we stap voor stap alle belangrijke onderwerpen door. Ik help bij het krijgen van overzicht en het helder krijgen van jullie wensen en behoeften. Daarnaast vind ik het belangrijk dat alles duidelijk wordt. Graag geef ik uitleg, tips en alle nodige informatie. Vervolgens worden de afspraken vastgelegd en ontvangen jullie hier een verslag van. Als alles duidelijk is en jullie akkoord gaan maak ik het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan definitief. Ook zorg ik voor de indiening van de documenten bij de rechtbank en de inschrijving van de scheiding bij de gemeente.

Compact scheiden

Jullie kiezen zelf het aantal mediationgesprekken dat nodig is om tot de gewenste afspraken te komen. Dit hangt onder andere af van de complexiteit van jullie situatie.

Het is mogelijk om een (zeer) korte doorlooptijd aan te houden, waarbij het gaat om gesprekken op één dag of twee bij voorkeur aaneengesloten dagen. We werken dan met een checklist die jullie van tevoren zorgvuldig en in goed onderling overleg invullen. Een korte doorlooptijd heeft als voordeel dat de scheiding snel en efficiënt geregeld wordt en jullie snel verder kunnen. Uiteraard staat ook bij compact scheiden de kwaliteit van de afspraken centraal.

De kinderen

Er zijn veel manieren om de kinderen goed bij de scheiding te betrekken. Zij kunnen met hun vragen en wensen bij mij terecht en ik heb boeken te leen met informatie over hoe zij kunnen omgaan met de situatie. Ook kunnen we gebruikmaken van de website www.villapinedo.nl, die nuttige informatie biedt voor en door kinderen die te maken hebben met een scheiding.

Voor jullie als ouders is het belangrijk om te weten hoe je de kinderen nu en in de toekomst het beste kunt begeleiden. De manier waarop jullie met elkaar omgaan en over elkaar praten beïnvloeden de verwerking van de scheiding. Ik help bij het vinden van manieren waar jullie beiden achterstaan. We bespreken bijvoorbeeld hoe de omgangsregeling eruit gaat zien en hoe jullie omgaan met bijvoorbeeld de schoolkeuze of hobby’s/sporten van de kinderen. Precies wat jullie belangrijk vinden.

Waarom ik mediator ben

Het heeft me altijd al getrokken om conflicten op te lossen. Vroeger kwamen klasgenoten vaak naar me toe als zij ruzie of onenigheid hadden en ik kon er altijd wel iets mee. Ik wilde ‘bemiddelen’. Pas later in m’n leven besloot ik om de mediatorsopleiding te doen. Graag luister ik naar jullie verhaal en help ik jullie om samen tot werkbare oplossingen te komen in het belang van iedereen.

Een cliënt uit Goes
Door jouw deskundigheid, begrip en doortastendheid is een vechtscheiding voorkomen.
Een cliënt uit Vlissingen
Door de vragen die ze stelde liet ze mij “in de spiegel” kijken. Dit veranderde iets in mijn denken over mijn rol in het jarenlange conflict. Ze zegt rake dingen!
Een cliënt uit Vlissingen
Het fijnste vond ik de aandacht en tijd die er was voor de kinderen. Ook zij konden met hun vragen bij Leida terecht. Dat voelde goed.
Een cliënt uit Nieuwdorp
Scheiding binnen 8 weken klaar! Heel fijn! We kunnen nu verder.

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Werrilaan 49, 4453 CB ’s Heerenhoek

Edisonweg, 3482 NV Vlissingen

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!