Gratis online intake 085-8081 499

Maaike Rautenberg|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en familieconflict
  • Relationeel expert
  • Individuele intakes
  • Familiegeschillen
  • Senioren
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Jarenlang heb ik in de zorg gewerkt en in 2017 ben ik MfN-registermediator geworden. Sinds 2020 ben ik ook familiemediator. Mijn werkgebied is heel Midden-Nederland.

Een echtscheiding is vaak een zeer emotioneel proces waar veel bij komt kijken. Iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal en emoties. Graag help ik jullie om goed met elkaar te praten en tot gezamenlijk gedragen oplossingen te komen. Mijn kracht zit hem in het aanvoelen van wat er in de onderstroom speelt, en dat naar boven halen. Daardoor komt op tafel wat er daadwerkelijk speelt en wat jullie echt belangrijk vinden.

Mijn expertise richt zich met name op situaties waarbij mensen in de toekomst nog met elkaar te maken hebben, zoals echtscheidingen waar kinderen bij betrokken zijn, conflicten binnen families of op de werkvloer.

 

Inzicht in drijfveren

Ik geloof dat elke wrijving of elk conflict in de kern ontstaat doordat we ons niet gezien, gehoord of gewaardeerd voelen. We kunnen meestal prima leven met een verschil van mening, zolang we het gevoel hebben dat er naar ons geluisterd wordt. Het begint te schuren als we het idee hebben dat onze mening niet serieus wordt genomen of veroordeeld wordt.

Mijn kracht is om rationele en emotionele zaken met elkaar te verbinden en helder te maken, waardoor mensen inzicht krijgen in hun eigen drijfveren en in die van de ander. Ik help jullie om naar elkaar te luisteren en inzicht te krijgen in elkaars drijfveren. Hierdoor zullen jullie weer ruimte ervaren en in staat zijn om naar oplossingen te zoeken. Dat geeft energie en hoop voor de toekomst.

 

De ouderrelatie

De partnerrelatie wordt verbroken, maar de ouderrelatie loopt door. Tijdens het huwelijk waren deze twee volledig met elkaar verweven, maar na de echtscheiding niet meer. De ouderrelatie moet in de nieuwe omstandigheden worden opgebouwd. Ik help jullie om samen afspraken te maken over de invulling van de nieuwe ouderrelatie en om wegen te vinden die voor iedereen goed voelen.

 

Eén-op-één gesprek

Elke mediation start ik met een gesprek met ieder persoonlijk. Dit biedt jullie de ruimte om je verhaal te vertellen en mij mee te nemen in wat je bezighoudt. Tegelijkertijd geven deze individuele gesprekken mij inzicht in hoe ik jullie het beste kan begeleiden. Mijn ervaring is dat we op deze manier in de gezamenlijke gesprekken sneller ‘to-the-point’ komen.

 

Waarom ik mediator ben

Naar de oppervlakte halen wat vaak lastig te benoemen maar essentieel is, mensen écht zien en horen: ik doe dat heel graag. Dit is belangrijk in veel vakgebieden, met name ook bij mediation. Vanuit m’n eigen passie voor het vak en op aanraden van familie en vrienden heb ik voor mediation gekozen. De opluchting die ik bij mensen zie als zij tot goede keuzes en afspraken zijn gekomen maakt mij telkens weer heel blij.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Bij u thuis

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Utrecht
Maaike heeft het gesprek in zeer goede banen geleid, ze was zeer bekwaam. Een betrokken en deskundige mediator.
Een cliënt uit Nijmegen
Onder Maaike’s leiding hadden we persoonlijke gesprekken in goede sfeer, met respect en zorgvuldigheid. Ik ben zeer tevreden.
Een cliënt uit Lelystad
Ik heb Maaike leren kennen als een invoelende mediator met zorgvuldige aandacht voor alle deelnemers. Ze is in staat om op ontwapenende wijze deelnemers actief bij de mediation te betrekken. Maaike kan goed luisteren en begrijpelijk samenvatten wat deelnemers inbrengen en is prima in staat de vaart er in te houden (oplossingsgericht). Maaike staat open voor feedback.
Een cliënt uit Leiden
Maaike is een vakvrouw. Ze maakt contact met de mensen aan haar tafel en begeleidt hen op een zorgvuldige manier naar een uitkomst waar iedereen zich écht in kan vinden. Ik kan het weten, ik zat aan haar tafel.