Gratis online intake 085-8081 499

Paul Schulte|Mediator

Mediation bij echtscheiding
  • Financieel expert
  • Ondernemers
  • Alimentatie en besteedbaar inkomen
  • Koophuis en hypotheek
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Tijdens mijn studie Rechten hoorde ik over mediation als nieuw alternatief om rechtszaken
te voorkomen. Na mijn studie ben ik echter eerst de beroepsopleiding notariaat gaan doen en werd ik kandidaat-notaris. Wat ik nu doe als scheidingsmediator sluit helemaal aan bij de vakkennis die ik toen opdeed.

Als MfN-mediator en Register Financieel Echtscheidingsadviseur help ik jullie graag om tot oplossingen te komen die het beste bij jullie wensen passen. Hierbij werk ik veel samen met collega’s door kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen.

Ik ben optimistisch en kan me goed inleven in situaties. Actief luisteren, analyseren en meedenken zijn sterke kanten. Een mediation is voor mij geslaagd als alle onderwerpen in goed overleg besproken zijn en als de afspraken inzichtelijk, helder en goed zijn voor iedereen.

Rust en duidelijkheid

Ik vind het belangrijk om rust en duidelijkheid te scheppen en dat jullie naar eigen inzicht keuzes kunnen maken. Daartoe zorg ik ervoor dat alle benodigde informatie beschikbaar is en zet ik de verschillende opties op een rij. Ook geef ik de consequenties van keuzes aan, zodat jullie goede afwegingen kunnen maken. De afspraken zal ik duidelijk verwoorden in het convenant en eventuele ouderschapsplan, zodat hierover geen verwarring bestaat.

Jullie dragen zelf de oplossingen aan, maar ik ben hier ook graag bij behulpzaam. Ik word er heel blij van als ik kan bijdragen aan rust en duidelijkheid, zodat jullie weer met vertrouwen verder kunnen.

Aanpak

Jullie bepalen zelf het tempo van het proces en het aantal mediationgesprekken. Als procesbegeleider denk ik graag met jullie mee en geef ik advies waar nodig.

Na de kennismaking, waarin we jullie situatie en wensen bespreken, zal ik jullie een checklist geven om in te vullen. Vervolgens inventariseer ik alle informatie en nemen we de input zorgvuldig door.

Daarna bespreken we stap voor stap de relevante thema’s, zoals de zorg voor de kinderen, de woning, het vermogen, pensioen, hypotheek, spaargeld en de eigen onderneming. We brengen zorgvuldig in kaart wat jullie allemaal belangrijk vinden. Ik maak verdeelstaten op en doe de nodige berekeningen. Vervolgens stel ik de kerndocumenten op en nemen jullie deze ter controle door. Als de stukken definitief zijn en jullie getekend hebben dan zorg ik voor het indienen van de scheiding bij de rechtbank. Jullie hebben daar geen omkijken naar.

Nazorg bied ik kosteloos. Ik hoor graag hoe het mensen vergaat na de scheiding en of zij nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. Dat wordt altijd gewaardeerd.

De woning

Het vinden van een goede oplossing voor de woonsituatie bij een koopwoning blijkt soms lastig. Samen met financieel deskundigen heb ik mogelijkheden ontwikkeld om de koopwoning (tijdelijk) te behouden. Dit kan in het belang zijn van de kinderen en hun welzijn. Zij kunnen immers voor een bepaalde periode in hun leefomgeving blijven.

Waarom ik mediator ben

Ik vind het geweldig om mensen in een moeilijke en onzekere tijd verder te kunnen helpen. Zorgvuldig tot de kern van zaken komen, ligt mij. Ook denk ik graag met mensen mee en gun ik iedereen ruimte en een positieve toekomst. Daaraan bijdragen middels mediation vind ik nog steeds erg mooi en ik ben dankbaar dat ik al veel mensen succesvol heb kunnen begeleiden.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Van Eeghenlaan 27, 1071 EN Amsterdam

IJsbaanpad 9, 1076 CV Amsterdam

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Amsterdam
Altijd volgens afspraak geholpen. Paul is een aardige kerel zonder uitsloverij. Nazorg jaren later verliep netjes, met kennis van zaken.
Een cliënt uit Zeist
Prettig, rustig, ter zake kundig, vlotte afhandeling (met behoud van kwaliteit en aandacht voor beiden). Teamworker.
Een cliënt uit Bussum
Ondersteuning was zakelijk maar vriendelijk.
Een cliënt uit Zaanstad
Vriendelijk, deskundig

De ScheidingsDeskundige is als kenniscentrum en opleidingsinstituut gespecialiseerd in het ondersteunen en opleiden van professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces.