Gratis online intake 085 – 401 24 53

Petra Schmitz|MfN-registermediator

mediation bij echtscheiding, overheids- en zakelijke conflicten
Petra Schmitz mediator
  • Vriendelijk en geduldig
  • Financieel deskundig
  • Hecht belang aan goed overleg
  • Houd van open en respectvolle communicatie
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Mediation bij echtscheiding

Bij een echtscheiding komt veel kijken. Het is vaak een emotionele gebeurtenis en toch moeten er afspraken worden gemaakt. Maar waar moet je beginnen?

  • Wat is verplicht en waar heb ik ruimte om zelf afspraken te maken?
  • Wat gebeurt er met de kinderen en het huis?
  • Hoe zit het met partneralimentatie?

Als mediator gespecialiseerd in echtscheidingen leid ik partijen door deze ingrijpende periode heen.

Mijn werkwijze: aan alles wordt gedacht

Mijn werkwijze start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur. Daarin geef ik uitleg over het mediationproces en wat van elkaar wordt verwacht inclusief inzicht in de kosten van de echtscheidingsmediation. Dit wordt vastgelegd in een mediationovereenkomst. Vervolgens worden in gemiddeld drie á vier gesprekken van maximaal 2 uur alle aspecten die bij uw echtscheiding komen kijken zorgvuldig doorgenomen en besproken. Uiteindelijk worden de afspraken in een gezamenlijk gedragen echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan opgenomen.

Daarna zorgt een advocaat waarmee ik samenwerk, voor het indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechter en de inschrijving van de echtscheidingsbeschikking in de registers van de burgerlijke stand.  Uw echtscheiding kan zo binnen een aantal maanden geregeld zijn.

Overheidsmediation

Vanuit mijn achtergrond van jarenlange werkervaring bij de overheid bied ik overheidsmediation aan. Ik ken de processen en weet hoe star deze soms kunnen zijn. Ik ken ook de andere kant, de frustratie van de burger/klanten van de overheid. Deze komen vaak pas samen als er een bezwaar of beroep is ingediend. Ik denk dat daarvoor al veel winst valt te halen. Door tijdig in gesprek te gaan kunnen veel procedures voorkomen worden.

MediatorKring

Met de MediatorKring richt ik mij met SMART mediation op meer zakelijke conflicten. SMART mediation is een middel voor het afhandelen van klachten voor middelkleine bedrijven die zelf geen klachtenafdeling of -systematiek kennen of bedrijven waarbij ondanks de klachtenprocedure de tegenpartij dreigt met de rechter. Zie meer info hierover op www.mediatorkring.nl.

Mijn stijl: structuur en overzicht

Tijdens het proces van conflictbemiddeling zorg ik voor structuur en overzicht. Als gespreksleider houd ik de regie en bied partijen inzicht in wat zij het liefst willen en laat ze bewegen naar mogelijke gezamenlijke oplossingen. Ik luister maar oordeel niet. Ik hou van een open en respectvolle communicatie. Mijn stijl kenmerkt zich dan ook in een rustige, directe doch vriendelijke manier van vragen stellen, praktisch, aandacht voor emoties en toekomstgericht. 

Overige activiteiten

Naast mijn mediation praktijk ben ik actief in buurtbemiddeling (bemiddeling tussen buren onderling), ben ik bestuurslid van de BeagleClub NL en ben ik werkzaam als assistent-duikinstructeur.

 

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Een cliënt uit Den Bosch
Bedankt Petra, dat je ons hebt bijgestaan in deze rotperiode. We kunnen nu weer verder.
Een cliënt uit Eindhoven
Beste Petra, bedankt dat je ons zo goed hebt bijgestaan.
Een cliënt uit Tilburg
Top dat je zoveel financiële kennis hebt. Heeft ons veel geholpen.
Een cliënt uit Veghel
Zeer dankbaar dat je mij weer in gesprek hebt gekregen met mijn inmiddels ex-vrouw.
Een cliënt uit Hilvarenbeek
Dat je veel van ambtenarenrecht af weet maakte de mediation een stuk effectiever. Bedankt voor je inzet.
Een cliënt uit Eersel
Fijn dat je ons zo goed hebt bijgestaan in deze moeilijke periode. Dank je wel!

Altijd vrijblijvend kennismaken.

 

Mijn particuliere cliënten betalen € 150,00 (exclusief 21% BTW) per uur. Maar we kunnen ook een vaste prijs afspreken. Ik beloof dat die altijd lager ligt dan wat sommige grote bureau’s aanbieden. 

 

Ik word erkend door de Raad voor Rechtsbijstand zodat ik ook mediations verzorg op basis van subsidie

 

Zakelijk tarief: € 160,00 (exclusief 21% BTW) per uur.

 

 

Petra Schmitz, Aliento-mediation

Adres

Philips de Goedestraat 6

5216 AE ‘s-Hertogenbosch

Telefoon

06-29279164

Website

www.aliento-mediation.nl

MfN mediatorcode

M13576

Inschrijvingscode RvR

R10722

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!