Gratis online intake 085 – 401 24 53

Robbert Hogenelst|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding & arbeidsconflict
robbert hogenelst mediator
  • Honderden zaken ervaring
  • Verzorgt ook de juridische kant
  • Zakelijk met gevoel voor emotie
  • Tevens opleider van mediators
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Echtscheiding van A tot Z geregeld

Een echtscheiding is voor iedereen moeilijk. Vaak valt het  niet mee om in redelijkheid met elkaar in gesprek te blijven. Toch moet er van alles worden geregeld. Linksom of rechtsom zul je dus tot afspraken moeten komen. Ik zorg ervoor dat jullie met elkaar in gesprek komen zodat je afspraken kunt maken over alle relevante onderwerpen. Denk dan bijvoorbeeld aan de verdeling van de zorg voor de kinderen, de woning, de inboedel. Zodra jullie het eens zijn, zorg ik ervoor dat alles juridisch correct wordt vastgelegd en zo nodig wordt bestendigd door de rechter. 

Bijzondere aandacht voor de kinderen

Kinderen kiezen nooit voor een echtscheiding maar lijden er wel onder. Ik vind het van groot belang dat zij daarom extra aandacht krijgen tijdens de scheidingsprocedure. Dat doe ik door tijdens de gesprekken steeds weer te vragen hoe jullie hun belangen het beste kunnen dienen. Soms nodig ik ze ook uit om aan tafel te komen (uiteraard alleen als jullie daarmee instemmen). 

Arbeidsconflict: herstel of exit? 

Bij een arbeidsconflict is het altijd de vraag of partijen de relatie willen herstellen of dat zij netjes uit elkaar willen. Jaarlijks verzorg ik tientalen arbeidsmediations. Ik word ingeschakeld dor arbodiensten, verzuimverzekeraars en enkele gerenommeerde mediationbureaus. Mochten jullie kiezen voor een exit-mediation, dan stel ik tevens de vaststellingsovereenkomst voor je op conform de laatste wetgeving en richtlijnen. 

Ruim 80 mediations per jaar

Na ruim twintig jaar diverse directiefuncties te hebben bekleed in het bedrijfsleven, heb ik in 2000 mijn eigen onderneming gestart. In eerste instantie richtte ik me exclusief op werving, selectie en consultancy. Omdat ik veel mensen tegenkwam die ruzie maakten met elkaar, raakte in geïnteresseerd in conflicthantering. Zodoende heb ik voor mediation gekozen en ben ik sinds 2010 fulltime mediator. Jaarlijks verzorg ik zo’n tachtig mediations bij echtscheiding, arbeidsconflict en overige conflicten.

Op zoek naar balans tussen emotie en het zakelijke

Als mediator zoek ik altijd naar de balans tussen het emotionele en het zakelijke. Want pas dan kun je tot afspraken komen waar beide partijen écht achter kunnen staan. Als er teveel emoties spelen, kan je geen immers goede afspraken maken. En het maken van goede afspraken is altijd het uiteindelijke doel van de mediation. 

Opleider van mediators

Naast mijn eigen praktijk als mediator, leid ik ook mediators op. Namens de Mediatorsfederatie Nederland beoordeel ik ook nieuwe mediators zodat die al dan niet worden toegelaten tot het nationale kwaliteitsregister mediators. Ik doe dat met veel plezier omdat ik ten diepste geloof dat veel conflict opgelost kan worden als we met elkaar in gesprek blijven. 

Een cliënt uit Gouda
Direct bij binnenkomst voelden we ons thuis. Mijn inmiddels ex-man en ik kwamen snel tot afspraken. Dat was ons alleen nooit gelukt. Dank voor je hulp!
Een cliënt uit Alphen aan den Rijn
Ik vond de gesprekken heel prettig. Maar het was ook erg handig dat je de hele papierwinkel voor ons hebt geregeld.
Een cliënt uit Rotterdam
Je kunt merken dat Robbert al zijn hele leven lang met mensen werkt. Twee werknemers hadden al maanden conflict. Onder Robberts leiding werd deze binnen twee sessies opgelost.
Een cliënt uit Den Haag
Omdat ik slecht ter been ben, was het fijn dat meneer Hogenelst bij ons thuis kwam om de scheidingsmediation te doen. Inmiddels tevreden gescheiden!
Een cliënt uit Zoetermeer
De kinderen hebben heel veel profijt gehad van hun gesprek met Robbert. Het drong toen pas echt tot ze door dat zij niets aan onze scheiding konden doen.
Een cliënt uit Dordrecht
Wij zagen enorm op tegen onze echtscheiding. Tot onze verbazing waren we binnen enkele weken gescheiden. Top service van Robbert Hogenelst!
Een cliënt uit Breda
Wat ik bijzonder vond van Robbert is het gemak waarmee hij omgaat met heftige emoties. Maar nooit verloor hij het doel uit het oog: de scheiding regelen. Respect!
Een cliënt uit Tilburg
Geweldige mediator! Eén brok ervaring!

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

mediator rechtspraak

De Raad voor de Rechtspraak vormt het bestuur van de meeste rechtsprekende organisaties in Nederland. Een mediator die door de raad wordt erkend mag zich rechtbankmediator noemen. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Altijd een gratis kennismakingsgesprek.

 

Mijn cliënten betalen € 175,00 (exclusief 21% BTW) per uur. Maar we kunnen ook een vaste prijs afspreken. Ik beloof dat die altijd lager ligt dan wat sommige grote bureau’s aanbieden. 

 

Ik word erkend door de Raad voor Rechtsbijstand zodat ik ook mediations verzorg op basis van subsidie

 

Robbert Hogenelst

Adres

Fluwelensingel 27
2806 CB Gouda

Telefoon
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!