Gratis online intake 085-8081 499

Roosmarijn Groenendijk|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Relationeel expert
  • Huwelijks- en partnerschapsvoorwaarden
  • Kinderen en ouderschapsplan
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Als scheidingsspecialist, ADR-gecertificeerd mediator en coach van het programma ‘Kinderen scheiden mee’ kan ik gezinnen goed helpen in een hele lastige periode. Samen maken we afspraken waar jullie beiden je in kunnen vinden en die ook goed zijn voor de kinderen.

De juiste begeleiding is cruciaal en bepalend voor de periode tijdens de scheiding maar zeker ook voor daarna. Het is mijn missie om jullie te helpen de scheiding goed, oprecht en eerlijk te regelen. Samen zetten we de benodigde stappen en maken we keuzes die bijdragen aan een positieve toekomst voor het hele gezin. Zo ontstaat er duidelijkheid, rust en perspectief.

De verschillende stappen

Allereerst hebben we een kennismakingsgesprek met elkaar. We bespreken jullie verwachtingen en ik leg uit wat ik voor jullie kan betekenen. Willen jullie de mediation starten dan bespreken we in een volgend gesprek hoe de situatie nu is en hoe jullie daar terecht zijn gekomen. Ik help jullie bij het (weer) op gang brengen van de communicatie als dat nodig is.

Vervolgens inventariseer ik jullie wensen en behoeften voor de korte en de lange termijn. Het wordt duidelijk over welke onderwerpen jullie afspraken moeten maken en wat prioriteit heeft. Eén voor één bespreken we alle punten. De kinderen, de financiële situatie en de woning komen onder andere aan de orde. Ik geef jullie inzicht in getallen, cijfers, wetten en regels. Een gesprek met jullie kind/de kinderen is een gratis onderdeel van het traject.

Alle afspraken leg ik vast in een convenant, waaraan het ouderschapsplan wordt toegevoegd. Samen nemen we het concept goed door. Pas als jullie het overal mee eens zijn maak ik het convenant definitief. Alle stukken kunnen dan ondertekend worden.

Maatwerk

Iedere situatie is uniek, ik leef me goed in jullie wensen in. Jullie kunnen rekenen op gedegen financieel, fiscaal, en juridisch advies passend bij jullie specifieke situatie.
Als coach van het programma ‘De kinderen scheiden mee’ kan ik jullie als gezin op maat ondersteunen. Het programma draagt voor de kinderen en jullie bij aan het voorkomen of verminderen van emotionele problemen voortvloeiend uit de scheiding. De kinderen kunnen ondersteuning krijgen in een groep of individueel. Jullie als ouders krijgen onder andere handvatten voor de begeleiding van de kinderen in de scheidingsperiode. Ook kunnen jullie hulp krijgen bij de ouder-kind communicatie.

Waarom ik mediator ben

Na een economische studie heb ik lang gewerkt in het internationale bedrijfsleven. Het effectief inzetten van communicatie en tot de kern komen waren belangrijke aspecten van mijn werk. Heel boeiend en dynamisch, maar ik miste de maatschappelijke betrokkenheid. Ik wilde er echt voor mensen zijn. Vanuit die wens richtte ik mijn praktijk ‘Scheiden als Gezin’ op en werd ik kindercoach. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring hoe groot de impact van een scheiding is en hoe belangrijk het is dat het goed geregeld wordt. Ik sta graag voor jullie klaar!

Een cliënt uit Leiden
Goed geholpen in de breedste zin van het woord.
Een cliënt uit Haarlem
Bedankt Roosmarijn, zonder jou hadden wij dit op deze manier niet zo goed kunnen afsluiten. Het gaf een boel rust thuis.
Een cliënt uit Bodegraven
Oprecht betrokken en zeer deskundig!
Een cliënt uit Bodegraven
Roosmarijn heeft ons goed geholpen met de afwikkeling van onze scheiding. Ze was onpartijdig en we hebben goede uitleg en begeleiding gehad. Alles verliep soepel en snel zoals wij het graag wilden.

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Schipholweg 103, 2316 XC Leiden

Leidse schouw 2, 2408 AE Alphen aan den Rijn

Tolnasingel 1, 2811 NS Bodegraven

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!