Gratis online intake 085-8081 499

Ruud Serraarens|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround expertise
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Ondernemers
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Met veel plezier ben ik sinds 2008 werkzaam als MfN- registermediator/familiemediator en rechtbankmediator. Op high trust basis samen werk ik samen met de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor het mogelijk is om met toevoeging (subsidie) te werken.

Samen komen we tot heldere en duurzame afspraken waar jullie beiden achterstaan. Hierbij verlies ik de kinderen nooit uit het oog. Voor hun welbevinden en ontwikkeling is het heel belangrijk dat jullie er samen goed uitkomen en dat de onderlinge verstandhouding goed is en blijft.

Inmiddels heb ik zo’n 750 echtscheidingen succesvol mogen begeleiden. Ik ondersteun jullie graag van A tot Z zodat jullie met vertrouwen en rust de nieuwe toekomst tegemoet kunnen gaan.

Het emotionele aspect

Een scheiding is een zware periode in je leven. Als ervaringsdeskundige weet ik wat jullie doormaken en kan ik me goed inleven. Emoties en gevoelens van rouw en verlies kunnen veel impact hebben, hoewel elke situatie natuurlijk verschillend is.

Als mediator vind ik het belangrijk om voldoende aandacht te hebben voor het menselijke aspect. Er is ruimte voor jullie persoonlijke verhaal. We brengen jullie wensen en behoeften in kaart zodat duidelijk wordt wat jullie werkelijk belangrijk vinden en nodig hebben, voor nu en in de toekomst.

Als procesbegeleider begeleid ik jullie bij de gesprekken en het maken van afspraken in goed onderling overleg. Ik vind het belangrijk dat jullie zo harmonieus mogelijk uit elkaar gaan omdat jullie hier zelf baat bij hebben maar zeker ook de kinderen. Het helpt hen als zij merken dat jullie goed en respectvol met elkaar omgaan.

Eerlijke afspraken

Samen maken jullie concrete en eerlijke afspraken waar jullie beiden achterstaan en die ook in de toekomst standhouden. Denk aan de verdeling van het vermogen, de woonsituatie, jullie bezittingen, het pensioen, een eventuele eigen onderneming. Hierbij zal ik goed inzicht geven in de mogelijkheden en de consequenties van keuzes zodat jullie precies weten waarvoor je kiest.

Ook bij de bespreking van het ouderschapsplan help ik om duidelijke afspraken te maken in het belang van iedereen. Als belangen goed geborgd worden dan draagt dit bij aan rust en zekerheid.

Het nieuwe ouderschap

Jullie maken de omslag van partners naar co-ouders. In het kader van het nieuwe ouderschap zal ik jullie vragen na te denken over de toekomst. Hoe willen jullie met elkaar omgaan? Wat zijn jullie wensen en behoeften hierin? Wat is belangrijk voor de kinderen? Welk voorbeeld willen jullie zijn voor de kinderen, de familie, de omgeving? De focus is het gezamenlijk gewenste toekomstbeeld, om vandaaruit tot afspraken te komen waar iedereen zich goed bij voelt.

Waarom ik mediator ben

Het mooie van mediation is dat mensen (zoveel mogelijk) zelf de oplossingen aandragen maar het niet alleen hoeven te doen. Zij krijgen deskundige begeleiding gedurende het gehele proces. Ik vind het belangrijk om mensen volledig te ontzorgen, dus hen te begeleiden van A tot Z, met aandacht voor alle aspecten. Graag sta ik voor jullie klaar!

Een cliënt uit Rotterdam
Ruud heeft een goede balans in juridische kennis en vaardigheden als gespreksleider waardoor je met hem echt stappen kan maken binnen de scheidingsprocedure.
Een cliënt uit Middelharnis
Ik vond het een emotioneel zware tijd en Ruud heeft ons daar heel goed in ondersteund. Hij heeft echt een luisterend oor en hield ons goed bij de les van wat er geregeld moest worden. Dankjewel!
Een cliënt uit Oud-Beijerland
We hadden veel vragen over onze woning, de inboedel, geld maar boven alles onze kinderen. We wilde dat er zo min mogelijk voor ze zou veranderen maar hadden geen idee hoe we dit aan moesten pakken. Ruud is wat dat betreft van alle markten thuis. Hij wist voor ons duidelijk te maken waar we recht op hadden maar heeft met name voor onze kinderen een heel transparant en sterk ouderschapsplan op weten te stellen. Dankjewel voor de fijne begeleiding.
Een cliënt uit Katendrecht
Wij maakte ons enorm zorgen over onze financiële situatie na de scheiding en waren daarom meer op zoek naar iemand die ons daarin kon ondersteunen. Ruud had precies de financiële kennis en expertise die wij nodig hadden! Hij is twee keer bij ons thuis geweest voor een gesprek en heeft hierin alles voor helder uit kunnen leggen. Wij wisten daarom al voor de scheiding definitief was tot in detail waar we aan toe waren. Ik kan Ruud dus zeker aanbevelen voor iedereen die met name op financieel gebied goede begeleiding zoekt.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur per partij. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is altijd bespreekbaar en afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Zakelijke tarief     

185,00 (exclusief 21% BTW) per uur per partij. Voor ZZP-ers reken ik een aangepast tarief.

 

 

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Hillelaan 193, Katendrecht

Nobelstraat 25, Oud-Beijerland

Voorstraat 15, Middelharnis

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!