Gratis online intake 085-8081 499

Ton Janssen|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Koophuis en hypotheek
  • Familiegeschillen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Mijn achtergrond ligt in de muziek: ik heb trombone, euphonium en directie aan het conservatorium gestudeerd. Op een gegeven moment heb ik de switch naar mediation gemaakt, omdat ik altijd al interesse heb gehad in het helpen oplossen van geschillen.

Ik weet zaken goed te analyseren en inzichtelijk te maken. Als MfN-mediator en procesbegeleider begeleid ik jullie graag in alle opzichten, zowel op emotioneel als zakelijk vlak. Ik maak me sterk voor een goede onderlinge communicatie en heldere afspraken die ook in de toekomst standhouden.

Emoties

Een veilige omgeving waarin alles bespreekbaar is, daar kunnen jullie op rekenen. Spanningen en emoties kunnen een belangrijke rol spelen, zeker in het begin van de mediation. Hoe moeilijk of lastig de situatie ook is, in een open sfeer is aandacht voor alles wat er speelt en wat eenieder belangrijk vindt.

Alle wensen en (onderliggende) belangen worden in kaart gebracht. Het is belangrijk dat alle belangrijke zaken worden uitgesproken. Als procesbegeleider leid ik de gesprekken in goede banen, zodat jullie op een prettige manier afspraken kunnen maken.

Positief gevoel over de toekomst

Samen komen jullie tot heldere afspraken, voor nu én de toekomst. Welke wensen hebben jullie voor de kortere en langere termijn? Wat willen de kinderen in de nieuwe situatie? En welke afspraken horen daarbij? We richten ons op het ‘nu’ en de toekomst. Voor mij is de mediation succesvol afgerond als jullie de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Aanpak

In een intakegesprek spreken we jullie wensen en verwachtingen door. Misschien hebben jullie al een aantal bespreekpunten, ook daar is in dit gesprek ruimte voor.

Vervolgens komt allereerst, als er kinderen bij betrokken zijn, het ouderschapsplan aan de orde. We gaan zorgvuldig na wat jullie belangrijk vinden voor de zorg van en omgang met de kinderen. Ook de kinderen krijgen een stem. Als jullie en de kinderen ervoor openstaan, kan ik een ‘kindgesprek’ voeren waarin de kinderen hun emoties en wensen kunnen uiten, zodat ook zij gehoord worden.

Daarna bespreken we de andere thema’s, zoals de verdeling van bezittingen, de woonsituatie, de vermogensopstelling, alimentatie, pensioenen en de eventuele eigen onderneming.

Als jullie overeenstemming hebben over alle onderwerpen, stel ik het echtscheidingsconvenant op. Het convenant gaat vervolgens via de advocaat naar de rechtbank. De rechtbank bekrachtigt het convenant en de echtscheiding wordt ingeschreven bij de gemeente.

Waarom ik mediator ben

In mijn loopbaan als uitvoerend musicus, dirigent en docent werd ik regelmatig gevraagd om besprekingen te leiden en te bemiddelen bij conflicten. Het helpen oplossen van geschillen gaf me veel positieve energie en daarom besloot ik de opleiding tot mediator te volgen. Het geeft voldoening om mensen te kunnen/mogen helpen naar gezamenlijke oplossingen.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Beukstraat 28, 6181 KV Elsloo

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Sittard
Ton Janssen is een zeer bekwame bemiddelaar. Hij is integer, creatief, kan goed luisteren en weet het gezamenlijk belang snel te vinden om van daaruit naar een oplossing te werken.
Een cliënt uit Heerlen
Beste Ton, Via deze weg wil ik je graag nogmaals bedanken voor de fantastische hulp. Dankzij jouw goede begeleiding van onze gesprekken is het uiteindelijk gelukt om voor beide partijen op een prettige manier onze relatie te beëindigen.