Gratis online intake 085-8081 499

Wendy Schoegje|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Alimentatie en besteedbaar inkomen
  • Familiegeschillen
  • Kinderen en het ouderschapsplan
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Mijn achtergrond ligt in de financiële sector, waar ik veel financiële, juridische en fiscale kennis heb opgedaan. Als cliëntadviseur particulieren heb ik geleerd hoe belangrijk het is dat mensen zich gehoord voelen. Later, in mijn functie van teamleider, heb ik veel ervaring opgedaan met gesprekstechnieken en coachen. Deze ervaring komt goed van pas in het vak van mediation, waarvoor ik uiteindelijk met veel passie heb gekozen.

Als MfN-registermediator, met specialisatie familiemediation, en register financieel echtscheidingsadviseur help ik jullie graag bij het maken van keuzes en afspraken waar jullie allebei achterstaan. In een veilige sfeer krijgt ieder de ruimte om zijn of haar verhaal te doen en de eigen wensen kenbaar te maken.

Er komen er veel beslissingen op jullie af. Misschien weten jullie niet precies waar te beginnen. Ik zorg voor helderheid en structuur in de gesprekken en bewaak de voortgang van de verschillende stappen.

 

Emoties

Door mijn samenwerking met een rouwtherapeut heb ik veel geleerd over de emotionele kant van een scheiding. Ik vind het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor het uiten van emoties, de ‘onderstroom’. Als emoties met elkaar worden gedeeld, komt er vaak meer begrip voor elkaar. Dat maakt het makkelijker om de verschillende afspraken met elkaar te maken.

Misschien worstelen jullie al lang(er) met de vraag of jullie willen scheiden. Dit kan een proces zijn van jullie beiden, maar ook van één partner. Het is belangrijk dat jullie van elkaar weten hoe de ander in het proces en in de gesprekken zit. We nemen hier zoveel tijd voor als nodig is en gewenst.

 

Aanpak

Stap voor stap bespreken we alle thema’s, bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen, de kinder- en/of partneralimentatie, de vermogensverdeling, de woonsituatie, de nieuwe financiële situatie, het pensioen. Hierbij is het belangrijk dat al jullie wensen boven tafel komen. Daar maak ik me sterk voor. Samen komen we tot oplossingen die bij jullie persoonlijke wensen en situatie passen.

Pas als jullie beiden tevreden zijn over alle afspraken, ben ik ook tevreden. Mijn mooiste ervaring is een stel dat na een paar gesprekken concludeerde dat een scheiding niet hun weg was. Zo kan het ook lopen. Ik sta aan jullie zijde en help jullie om tot de voor jullie beste oplossingen te komen.

 

Waarom ik mediator ben

Na lang in de financiële sector gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe stap. Mediation had mijn speciale interesse, omdat ik de manier van probleemoplossing zo mooi vind. Mensen nemen uiteindelijk zelf beslissingen en maken afspraken die bij hen persoonlijk passen, zonder dat er iets wordt opgelegd. Als procesbegeleider kan ik helpen bij het ontdekken van nieuwe manieren om met de situatie om te gaan. Het is prachtig om te zien als mensen meer vertrouwen krijgen in de toekomst.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Het keurmerk Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) is een waarborg (inclusief gedragscode en klachtregeling) voor onafhankelijk en deskundig advies. Bij een financieel echtscheidingsadviseur met RFEA-stempel staat uw belang voorop.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur per partij. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is altijd bespreekbaar en afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Zakelijke tarief     

185,00 (exclusief 21% BTW) per uur per partij. Voor ZZP-ers reken ik een aangepast tarief.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

D.J. den Hartoglaan 8, Diemen

Bij u thuis

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!