Gratis online intake 085-8081 499

Yvonne Meekes|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Koophuis en hypotheek
  • Alimentatie en besteedbaar inkomen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Met veel plezier ben ik MfN-familiemediator en Rechtbankmediator in Hengelo. Ook ben ik bijzondere curator in Jeugdzaken. Ik ben aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor ik kan werken met toevoeging (subsidie).

Na jarenlange ervaring in de (jeugd)hulpverlening heb ik in 2014 het roer omgegooid en koos ik voor mediation. Graag begeleid ik u naar duurzame oplossingen waar alle partijen vertrouwen in hebben.
Allereerst help ik u om goed naar elkaar te luisteren en de communicatie te verbeteren of herstellen. Want als de angel uit het conflict is kunt u makkelijker tot afspraken komen die door u beiden gedragen worden.

Als maatschappelijk werker en (jeugd)hulpverlener heb ik van dichtbij gezien hoe groot de impact van een echtscheiding is, zowel op ouders als kinderen. Deze kennis en ervaring neem ik bij iedere mediation mee. Ik kan me goed inleven en vind een persoonlijke, laagdrempelige benadering erg belangrijk.

 

Luisteren

Tijdens de gesprekken kunnen standpunten, belangen en visies ver uiteen liggen. Gelukkig heeft u de stap van mediation genomen en staat u open voor het gesprek met elkaar. Dat is het begin van de oplossing.

U hoeft het niet met elkaar eens te zijn, als u maar naar elkaar luistert. Goed luisteren vind ik heel belangrijk. Ik zal u daar zo goed mogelijk bij ondersteunen, door de communicatie in goede banen te leiden en u beiden evenredig aan het woord te laten. Ik doe mijn best dat iedereen zich gezien en gehoord voelt en zal altijd doorvragen als ik denk dat u dat verder helpt.

 

Emoties

Emoties zoals boosheid, verdriet, teleurstelling en frustratie horen bij het mediationproces en daar is dan ook alle ruimte voor. Ik zal de emoties goed reguleren en ervoor zorgen dat iedereen kwijt kan wat hij of zij wil.

Ook de kinderen hebben emoties, onzekerheden en vragen. Als u en uw kind ervoor openstaan, houd ik een kindgesprek. In dit gesprek kan uw kind zich uiten en zijn of haar wensen aangeven. Ik luister, stel gerust, informeer en geef handvatten om met de situatie om te gaan. De belangen en wensen van de kinderen nemen we zorgvuldig mee in het ouderschapsplan. Ook bespreken we hoe u de rol van ouders na de scheiding wilt vormgeven en wat u hierbij allemaal belangrijk vindt.

 

Aanpak

Allereerst hebben we een kennismakingsgesprek en heb ik instemming van u beiden nodig om met de mediation te starten. Daarna verzamel ik alle gegevens voor het opstellen van de verschillende documenten: het convenant en het eventuele ouderschapsplan.

Stap voor stap bespreken we de thema’s die voor u belangrijk zijn, zoals de zorg voor de kinderen, de vermogensopstelling, de alimentatieberekening, de woonsituatie en de pensioenen. Ik zorg voor structuur in de gesprekken en bied overzicht. Dat geeft vaak rust en vertrouwen.

Vervolgens stel ik de conceptdocumenten op en kunt u deze rustig doornemen. Daarna bespreken we de gemaakte afspraken en maak ik, na uw akkoord, de documenten definitief. Tot slot kunt u uw handtekening zetten en zorg ik voor de verdere afwikkeling.

In de toekomst kunnen nieuwe afspraken gewenst zijn. U kunt altijd terugkomen om afspraken aan te passen, bijvoorbeeld over de alimentatie of omgangsregeling.

 

Waarom ik mediator ben

Toen ik ruim 18 jaar als (jeugd)hulpverlener had gewerkt, wilde ik graag iets anders gaan doen. Ik las in die tijd een artikel over mediation en raakte geïnteresseerd in het vak. Bij mediation werken mensen zélf aan de oplossing, de oplossing komt van binnenuit. Dat vind ik heel mooi en ik begeleid daar heel graag bij. In dit vak kan ik ook m’n kennis en ervaring als (jeugd)hulpverlener goed inzetten.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocatie

Demmersweg 32, Hengelo

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Hengelo
Beste Yvonne, wij willen je heel erg bedanken voor je geduld en professionele aanpak! We zullen je zeker aanbevelen!
Een cliënt uit Enschede
De geboden hulp was ondersteunend, to the point en adequaat, en de afwerking was bijzonder vlot. Nogmaals dank.
Een cliënt uit Almelo
Goed geholpen met een snelle afhandeling van onze scheiding. Heb je geen tijd om langs te gaan is een Skype gesprek mogelijk!
Een cliënt uit Hengelo
Yvonne heeft ons heel goed bijgestaan bij de afhandeling van onze scheiding. Ze is laagdrempelig en fijn om mee te praten. Ze is een deskundige echtscheidingsmediator en heeft ons alles heel goed uitgelegd.