E-mail 085-8081 499

Pre-mediation

Pre-mediation als voorbereiding op -, of voorkoming van mediation. Voer een verhelderend gesprek met een mediator. Dan is de mediation zelf vaak niet eens meer nodig. 

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Wat is pre-mediation? 

Voordat een mediationtraject daadwerkelijk start, kan je kiezen voor pre-mediation. Dit betekent dat je vooraf een verhelderend gesprek voert met een mediator en degene met wie je een conflict hebt. Tijdens dit gesprek volgt de mediator nog niet de strikte regels die bij mediation komen kijken. Er wordt vooral gekeken of bepaalde zaken goed kunnen worden uitgesproken. 

terug naar boven

Mediation niet meer nodig

Door hiermee van start te gaan, is een mediationtraject vaak niet nodig. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin iemand een bezwaarschrift indient. Deze kan in dit voorbereidende gesprek niet meer nodig blijken te zijn. Pas als het gesprek niet oplevert wat je hoopt, kan je alsnog starten met het formele traject. 

terug naar boven

Hoe kan dit voorbereidende gesprek nuttig zijn bij mediation?

Pre-mediation kan om meerdere redenen nuttig zijn. Zo krijg je de kans om zaken snel op te lossen en hoef je misschien niet een heel traject te doorlopen. Daarmee bespaar je flink wat kosten en gedoe. Verder kan het ook nuttig zijn om te bepalen welke soort mediation je verkiest. Het doel is namelijk om de gesprekken zo effectief mogelijk aan te pakken. Je kunt het dan ook wel zien als een basis waardoor er meer begrip wordt gecreëerd. Tenslotte is het ook een stuk informeler dan de gewone mediation.

terug naar boven

Neem contact op voor een eerste afspraak

Heb je ook behoefte aan een gesprek om een aantal zaken eens goed door te nemen met een mediator? Bijvoorbeeld als voorbereiding op mediation of om een conflictsituatie te voorkomen? Je kunt je natuurlijk altijd aanmelden voor een gesprek. De kans is groot dat veel zaken door dit gesprek op hun plek vallen.

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!