E-mail 085-8081 499
X

Wat is echtscheidingsbemiddeling?

Echtscheidingsbemiddeling wordt gezien als de meest effectieve manier van scheiden. De echtscheidingsbemiddelaar leidt de gesprekken tussen partijen en regelt alle formaliteiten. De scheidingsbemiddelaar wordt ook wel ‘mediator’ genoemd. Als onpartijdige derde staat hij altijd boven de partijen. 

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar: 


Wat is een scheidingsbemiddelaar? 

Een echtscheidingsbemiddelaar is een mediator die jouw scheiding verzorgt. Hij of zij bemiddelt tussen jou en jouw partner. Je gaat om tafel zitten en bespreekt de zaken waarover je afspraken moet maken. Welke zaken dat zijn, verschilt per persoon.

terug naar boven

Afspraken maken tijdens scheidingsbemiddeling 

De mediator stelt je veel vragen over jullie situatie. Bijvoorbeeld:

  • Hebben jullie kinderen?
  • Wanneer zijn jullie gehuwd? 
  • Staan jullie allebei achter de scheiding? 
  • Welke bezittingen hebben jullie?
  • Zijn er schulden? 

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Pas als helder in kaart is gebracht wat er allemaal speelt, kan de echtscheidingsbemiddelaar aangeven waarover je afspraken moet gaan maken. 

terug naar boven

Echtscheidingsbemiddeling van A t/m Z

De bemiddeling begint nu pas echt. Ieder onderwerp komt op tafel. Je zult merken dat je het vaak snel eens kunt zijn met elkaar. Maar er zullen ook onderwerpen zijn waarbij dat minder snel gaat. Dan is het van belang dat de scheidingsbemiddelaar jullie gaat helpen. Dit kan op veel manieren. Het belangrijkste is dat jullie met elkaar in gesprek komen. Dat doet een mediator nou eenmaal voor zijn beroep. 

terug naar boven

Echtscheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Jullie kunnen afspreken waar jullie willen. Het kan bijvoorbeeld bij jullie thuis, maar ook op kantoor van de echtscheidingsbemiddelaar. Wij zijn actief in heel Nederland, dus we zitten altijd bij je in de buurt.  Een mediator zoeken is zo gedaan! Kom je elkaar liever niet onder ogen? Geen probleem. Echtscheidingsbemiddeling wordt door ons ook gedaan via het internet. Dat noemen we online scheiden

terug naar boven

Strenge kwaliteitseisen 

Als je via ons je echtscheidingsbemiddeling in gang zet, dan weet je zeker dat je iemand krijgt die aan de strengste eisen voldoet. Scheidingsbemiddeling is een vak dat wij heel serieus nemen. Een hoog kennisniveau is wat ons betreft een vereiste. Daarom zijn al onze mediators ingeschreven bij de MfN en de Raad voor Rechtsbijstand. Maar we stellen ook nog additionele eisen

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!