Gratis online intake 085-8081 499

Anke Coopmans|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Relationeel expert
  • Alimentatie en besteedbaar inkomen
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Familiegeschillen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als manager in de vastgoedbranche. Daar heb ik veel conflictsituaties gezien en partijen mogen helpen om samen naar een oplossing toe te werken. Luisteren naar de ander en het zoeken van de gezamenlijke belangen stonden hierbij centraal. Als MfN-registermediator binnen mijn praktijk MUTO help ik jullie graag om met begrip en vertrouwen tot oplossingen te komen. Naast mijn werkzaamheden als mediator ben ik als vrijwilliger betrokken bij Buurtbemiddeling in verschillende gemeenten.

Speciale aandacht heb ik voor de kinderen. Ook voor hen verandert er veel. Samen gaan we op zoek naar wat voor jullie en voor hen het beste is, nu en in de toekomst. Hierbij bespreken we ieders emoties, wensen en vragen.

Ik heb een positieve instelling waarbij ik graag de volgende ‘motto’s’ noem: ‘Waar een wil is, is een weg’, en ‘Je kunt niet veranderen wat er is gebeurd, wel wat het met je doet’. MUTO betekent ‘ik verander’ en staat daarmee voor verandering. Niet alleen de verandering van de situatie, maar ook de verandering in jezelf.

 

Communicatie

Ik geloof dat een goede communicatie en ‘luisteren naar elkaar’ de start is van het maken van goede afspraken. Iedereen moet kwijt kunnen wat hij of zij wil en iedereen wil zich gehoord en begrepen voelen, daar maak ik me sterk voor. Door naar elkaar te luisteren en mogelijke verschillen te accepteren, komt er vaak meer begrip en vertrouwen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het maken van de noodzakelijk afspraken met elkaar.

Graag help ik jullie om jullie wensen te formuleren en het doel van de mediation, bijvoorbeeld vertrouwen in elkaar herwinnen of weer kunnen samenwerken, steeds voor ogen te houden. Door vragen te stellen, maak ik los wat vastzit en kunnen (diepere) wensen aan de oppervlakte komen. Vaak worden mensen tijdens de mediationgesprekken verrast door iets wat ze nog niet wisten van de ander.

Het is belangrijk te beseffen hoe de eigen manier van communiceren van invloed is op de reactie van de ander. Ik zal de gesprekken in goede banen leiden en jullie helpen om in goed onderling overleg tot een nieuw perspectief te komen.

 

De kracht van samenwerken

‘Vertellen’ en ‘luisteren’ zijn belangrijk om er samen uit te komen. Jullie doen ieder je verhaal en maken je wensen kenbaar. Ik luister aandachtig en breng jullie wensen in kaart. Ook help ik jullie om te luisteren naar elkaar. Samen zoeken we vervolgens oplossingen die goed zijn voor iedereen, óók voor de kinderen. Vertellen, luisteren en er samen uitkomen: daarin zit de kracht van samenwerken.

Ook op de kinderen heeft de situatie veel impact. We gaan na wat voor hen het beste zal zijn gedurende het proces en in de (nabije) toekomst. Dat kan beginnen met de volgende vragen: Hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden? Wat is het beste voor de kinderen tijdens de scheiding? Hoe willen we dat de kinderen straks terugkijken op de scheiding? Ook nemen we de belangen en wensen van de kinderen zorgvuldig door en ik neem deze mee in het ouderschapsplan.

Stapsgewijs bespreken we de verschillende thema’s, zoals ook de woonsituatie, de verdeling van het vermogen, de inboedel en de pensioenen. Uiteindelijk maak ik het ouderschapsplan en het convenant op en checken jullie of alles er goed in staat. Na jullie akkoord zijn de documenten definitief en zorg ik voor de verdere afwikkeling van de scheiding.

 

Waarom ik mediator ben

Het doet me heel goed als ik mensen in een conflictsituatie kan helpen (weer) naar elkaar te luisteren en tot oplossingen te komen. Na mijn loopbaan in de vastgoedbranche, waarin ik veel conflicten heb gezien en heb gemerkt hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren, besloot ik de opleiding tot mediator te volgen en me volledig te gaan richten op mediation. Ik werk graag met mensen en vind het boeiend om met ‘verschillen’ om te gaan. Vanuit verschillen een weg vinden die past bij alle betrokkenen, daar help ik graag bij.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Diverse locaties in Nijmegen en Druten

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Druten
Anke heeft ons super goed geholpen in het afronden van onze scheiding. Zonder haar hadden we echt niet geweten hoe we dit aan hadden moeten pakken. We hebben erg fijn met haar samen gewerkt en we voelde ons zelf erg op ons gemak bij haar.
Een cliënt uit Nijmegen
Anke is een enorm goede gespreksleider. Filtert alle rommel eruit. Luistert heel goed naar wat er werkelijk wordt gezegd. In ons geval kon zij enorm goed 'vertalen' wat de ander nu precies vertelde. Daardoor kwam ze snel tot de kern. Doortastend en vasthoudend. Ze heeft ons erg goed geholpen en handvatten gegeven waar we in de toekomst naar terug kunnen grijpen als dat nodig is.
Een cliënt uit Den Bosch
Anke is een rustige, professionele en betrouwbare mediator die ons op een prettige wijze heeft geholpen. Ze neemt je mee in het hele proces van begin tot eind. Heel fijn!
Een cliënt uit Tiel
Verfrissend en vernieuwend. Een waardevolle toevoeging voor ons beiden.