Gratis online intake 085-8081 499

Bert le Blanc|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Alimentatie en besteedbaar inkomen
  • Koophuis en hypotheek
  • Ondernemers
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Als gecertificeerd mediator kan ik jullie op alle gebieden ondersteunen, zowel emotioneel als juridisch, financieel en fiscaal. Ik zorg ervoor dat jullie in goed onderling overleg tot werkbare afspraken komen die ook in het belang van de eventuele kinderen zijn.

Met mijn achtergrond als advocaat en (eindverantwoordelijk) bedrijfsjurist heb ik veel zakelijke geschillen tussen partijen kunnen oplossen. Ook als arbiter en lid van de tuchtcommissie van de KNVB heb ik veel partijen in conflictsituaties succesvol mogen begeleiden. Deze kennis en ervaring zet ik graag voor jullie in.

Jullie staan voor veel beslissingen. Ik bied overzicht, ben geduldig en creëer een rustige sfeer. Op alle vragen komt antwoord, zodat jullie straks met vertrouwen weer verder kunnen.

Emoties

Door mijn (levens)ervaring heb ik een goed ontwikkeld gevoel om met emoties om te gaan en deze op een prettige manier in goede banen te leiden. Als proces- en gespreksbegeleider help ik jullie op elk moment het traject door. In goed onderling overleg en met aandacht voor ieders emoties komen we samen tot de gewenste oplossingen.

Kinderen

De positie van de kinderen neemt een centrale plaats in. In het eerste gesprek zal ik dan ook vragen of zij al van de situatie weten. Hebben jullie er nog niet met hen over gesproken (dit hangt natuurlijk ook af van de leeftijd van de kinderen), dan bespreken we hoe jullie het hen willen vertellen. Het is belangrijk om hier goed over na te denken, omdat ‘de manier waarop’ veel impact op de kinderen heeft.

Als de kinderen minderjarig zijn, dan help ik jullie samen na te denken over het ‘nieuwe ouderschap’. Hoe willen jullie dit vormgeven? Welke behoeften en belangen spelen een rol? Wat is voor de kinderen belangrijk? Samen gaan we na wie wat nodig heeft en welke afspraken goed zijn voor iedereen.

Heldere stappen

  • Tijdens de eerste bijeenkomst spreken we jullie verwachtingen van de mediation door. Ook ‘de scheidingsmelding’ komt aan de orde: Wie heeft op welk moment en waarom aangegeven te willen scheiden? Staan jullie beiden achter de beslissing? Daarna geven jullie de thema’s aan die besproken moeten worden en plannen we de volgende bijeenkomst(en) in.
  • We bespreken de verschillende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan de zorg voor de kinderen, de woonsituatie, de verdeling van bezittingen, het pensioen, het eigen bedrijf. Jullie kiezen zelf het gewenste aantal bijeenkomsten.
  • Na overeenstemming over alle onderwerpen, stel ik een concept van het ouderschapsplan en het convenant (of een andere overeenkomst) op. Ook maak ik de alimentatieberekening. Gezamenlijk nemen we de stukken goed door, zodat alle afspraken duidelijk zijn. Ook de gevolgen van afspraken worden inzichtelijk zodat jullie precies weten waarvoor je tekent.
  • Ik zorg voor de gehele juridische afhandeling, bijvoorbeeld het sturen van de getekende stukken naar de advocaat. De advocaat zorgt voor de inschrijving van de scheiding bij de gemeente.

Waarom ik mediator ben

‘Jij bent een geboren bemiddelaar’, zeggen mensen uit mijn directe omgeving. En: ‘Maak er je beroep van’. Dat heb ik gedaan en daar heb ik geen moment spijt van. Het is geweldig om als mediator je ervaring in te mogen zetten en om mensen door het scheidingsproces heen te helpen. Om rust en helderheid te bieden, spanning te zien verdwijnen en weer zicht te geven op een nieuwe toekomst. Of ik een geboren bemiddelaar ben? Dat laat ik graag aan jullie over.

Een cliënt uit Utrecht
Door jou verdween de ruis en ontstond er de opening voor de oplossing. Dank je wel voor het in korte tijd creëren van rust in een heftige tijd.
Een cliënt uit Amsterdam
Wij hadden een forse overwaarde op ons huis en ik wilde er heel graag met onze kinderen blijven wonen. De bank wilde de hypotheek niet voldoende verhogen om mijn partner uit te kunnen kopen. Bert heeft toen een oplossing aangedragen waardoor we alles rond konden krijgen. Nogmaals heel veel dank daarvoor.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties
Utrecht, Dr. J.P. Thijsselaan 2
Amersfoort, Arnhemseweg 6
Almere, P.J. Oudweg 4
Harderwijk, Daltonstraat 17
Hilversum, Burgemeester Lambooylaan 17
 
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!