Gratis online intake 085-8081 499

Christian Gerritsen|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Scheidingsexpert
  • Ondernemers
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
  • Kinderen en het ouderschapsplan
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

In het verleden was ik werkzaam in het bedrijfsleven. Mijn analytische vaardigheden en omgang met mensen heb ik succesvol overgebracht naar mijn huidige rol als mediator. Met ruim 14 jaar ervaring als MfN-familiemediator bij Scheidingsexpert, bied ik mijn diensten aan in heel Nederland. Mensen kennen mij als een rustig, positief en sociaal persoon, altijd bereid om een stap extra te zetten voor mijn cliënten.

Na mijn carrière in het bedrijfsleven, heb ik besloten om mijn kennis en vaardigheden in te zetten als familiemediator. Ik heb me gespecialiseerd in familiemediation door middel van opleidingen, waaronder de cursus Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) en de cursus familiemediation. Ik combineer mijn analytisch vermogen met mijn vermogen om mensen goed zaken uit te leggen, waardoor ik in staat ben om complexe zaken op een begrijpelijke en rustige manier uit te leggen aan zowel particulieren als ondernemers.

Mijn benadering als mediator

Als mediator hanteer ik een actieve benadering. Ik neem de regie en begeleid stellen bij alle vragen die op hen afkomen tijdens het scheidingsproces. Ik toets de gewenste afspraken aan de wet- en regelgeving en zorg ervoor dat er op fiscaal en juridisch gebied geen onnodige problemen ontstaan. Daarnaast houd ik vijf belangrijke aandachtspunten in het oog tijdens de mediationgesprekken: de zorg voor de kinderen, de financiële zorg voor de kinderen, het verdelen van bezittingen en schulden, de financiële situatie na de scheiding en het regelen van pensioenkwesties. Met mijn persoonlijke en zakelijke aanpak vind ik samen met mijn cliënten de best passende oplossingen.

 

Het streven naar harmonie na de scheiding

Ik hecht veel waarde aan het creëren van harmonie na de scheiding. Ik streef ernaar dat mensen, zelfs met nieuwe partners, nog steeds gezellig met elkaar op vakantie kunnen gaan, bij elkaar op de koffie kunnen komen en verjaardagen en feestjes nog steeds gezamenlijk kunnen vieren. Ik geloof dat een goede afwikkeling van de scheiding en duidelijke afspraken mensen in staat stellen om een nieuwe start te maken en verder te gaan met hun leven. Met mijn inzet en betrokkenheid help ik partijen de rust te vinden die ze verdienen en begeleid ik hen naar een positieve toekomst.

Waarom ik mediator ben

Na het bijwonen van een vechtscheiding in mijn omgeving in 2017, voelde ik de behoefte om een verschil te maken en een betere aanpak te bieden voor stellen die uit elkaar gaan. Ik besloot me verder te verdiepen in familiemediation en ontdekte dat ik hier zowel goed in was als plezier aan beleefde. Deze ervaring motiveerde me om de beroepsswitch te maken naar familiemediation. Ik ben vastberaden om mensen te helpen een nieuwe start te maken en verder te gaan met hun leven na de scheiding. Ik streef ernaar om rust en duidelijkheid te bieden, zodat mijn cliënten weten waar ze aan toe zijn en zich kunnen richten op hun toekomst.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Het keurmerk Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) is een waarborg (inclusief gedragscode en klachtregeling) voor onafhankelijk en deskundig advies. Bij een financieel echtscheidingsadviseur met RFEA-stempel staat uw belang voorop.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocatie

Lorentzstraat 18, 2984 EK Ridderkerk

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Dordrecht
Ik wil je met deze weg hartelijk bedanken voor al je hulp onze scheiding. Vooral het eindeloze geduld wat je hebt opgebracht met deze zaak. In het bijzonder voor je persoonlijke en deskundige aanpak. In combinatie met je vakkundige betrokken het heel erg goed en fijn
Een cliënt uit Rotterdam
As we have accomplished the final step now, I would like to express gratitude for helping us along the journey. This was a far better experience than what we had with the "famous" Amsterdam lawyer - more friendly, lighter, quicker and simply pragmatic. I feel this was the right choice to cooperate with you and I would like to thank you. I wish you all the best.
Een cliënt uit Rotterdam
Bedankt voor je deskundige advies bij onze scheiding en de tips rond verkrijgen huurwoning. Ik heb nu een huurwoning in de buurt van de school van de kinderen. Fijn dat je ook de aangifte voor ons gaat verzorgen. Het geeft me extra rust dat ik weet dat onze afspraken uit het convenant goed worden verwerkt.
Een cliënt uit Spijkenisse
Bedankt voor je deskundige advies bij onze scheiding de hulp bij overname woning. Het was zeer kundig, flexibel en klantvriendelijk. Ze heeft ons zowel op het gebied van mediation geweldig geholpen alsmede wonen. Het overname traject liep zeer snel en beter dan ik verwachte. Bedankt voor de hulp