Gratis online intake 085-8081 499

Edwin Baeten|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Financieel expert
  • Kinderen en ouderschapsplan
  • Koophuis en hypotheek
  • Huwelijks- en partnerschapsvoorwaarden
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Ik ben vader van drie fantastische dochters en als ervaringsdeskundige weet ik welk proces jullie doormaken. In een verdrietige en onoverzichtelijke periode is het niet gemakkelijk om de juiste beslissingen met elkaar te nemen, zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. Ik help jullie graag bij het vinden van de meest passende oplossingen voor alle partijen, zodat jullie weer verder kunnen.
Ik ben MfN-registermediator en register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA). Door mijn inschrijving bij de Raad voor Rechtsbijstand kan ik een eventuele toevoeging voor jullie aanvragen.
Op alle gebieden kan ik begeleiden, jullie hoeven je verhaal maar één keer te doen. Honderden mensen heb ik al succesvol kunnen begeleiden en daar ben ik erg blij mee.

 

Inlevend en betrokken

Ruimte en aandacht voor alle partijen zodat iedereen zich gekend en gehoord voelt, daar ga ik voor. Ik ben inlevend en betrokken bij alle partijen en wil een ‘rustpunt’ zijn. In een veilige setting kunnen jullie je emoties uiten.
In een eerste gesprek maken we kennis en luister ik naar jullie verhaal. Wat speelt er? Waar maken jullie je zorgen over? Ook nemen we het proces van echtscheiding door en verneem ik graag wat jullie van mij als mediator verwachten. Als jullie beiden vertrouwen in mij als mediator hebben, gaan we aan de slag.

 

Belang van de kinderen

Ik maak me sterk voor de wensen van jullie als ouders, maar zeker ook voor het belang van de kinderen. Zij hebben geen keus, maar hun welzijn dient te allen tijde geborgd te worden. We bespreken hoe jullie tijdens en na de scheiding voor de kinderen willen zorgen. Indien gewenst kan ik handvatten en richtlijnen geven over de begeleiding van de kinderen zodat zij zo min mogelijk nare gevolgen zullen ervaren van de scheiding. Vervolgens stel ik een uitvoerbaar ouderschapsplan op en bereken ik de kinderalimentatie.

 

Solide afspraken

De nieuwe woonsituatie, verdeling van vermogen en het inkomen na de scheiding, de hypotheek, belastingen, pensioenen: naast de zorg voor de kinderen staan jullie voor veel andere beslissingen.
Met zorg en inzicht regel ik jullie vraagstukken. Ik ken de juridische, fiscale en financiële mogelijkheden en valkuilen en ben op de hoogte van de laatste wetgeving. De afspraken die jullie maken, zullen fiscaal gezien geen onvoorziene aanslagen opleveren. Ook bij het hebben van een eigen bedrijf kan ik goed adviseren. Dit geeft de zekerheid van solide afspraken die ook in de toekomst goed werken. Na jullie akkoord neem ik alle afspraken zorgvuldig op in een convenant.

 

Waarom ik mediator ben

Mijn eigen scheiding heeft een belangrijke rol gespeeld bij mijn keuze voor het vak van mediaton. Ik heb gemerkt dat goed overleg en aandacht voor emoties kunnen leiden tot de beste oplossingen. Dat gun ik iedereen die besloten heeft om te gaan scheiden. Daarnaast sluit mediation uitstekend aan bij mijn jarenlange ervaring als docent in het speciaal onderwijs en als financieel adviseur bij een grote verzekeraar. Ik zet mijn kennis en ervaring graag voor jullie in.

Een cliënt uit Geldermalsen
Ik ben blij dat ik voor mediation heb gekozen. Edwin zorgt voor een duidelijke uitleg, vlotte afhandeling en wist mijn gevoelens goed te verwoorden als ik het zelf even niet goed duidelijk kon maken.
Een cliënt uit Breda
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van onze scheiding. Edwin heeft een expertise op financieel vlak en hij weet het zo uit te leggen dat het voor ons duidelijk was, dat was heel fijn. Daarnaast begreep hij hoe moeilijk het is om dit proces te doorlopen en toonde waar nodig empathie. Edwin krijgt van mij een 10.
Een cliënt uit Tiel
Edwin heeft rustig het proces aan ons uitgelegd en was heel onpartijdig in de discussies. Hij had aandacht voor de cijfers en het gevoel achter de cijfers. De gesprekken liepen heel fijn en er was, ondanks de emotionele en spannende situatie zelfs ruimte voor humor. Edwin, heel erg bedankt.
Een cliënt uit Zaltbommel
Ik heb de gesprekken met Edwin als heel prettig ervaren. Zijn uitleg is helder en het proces verliep in een logische volgorde. Wat het vooral prettig maakte was zijn neutraliteit. Wanneer er keuzes gemaakt moesten worden licht Edwin de verschillende kanten toe, maar laat daarin zijn mening niet doorschemeren, dat is prettig. Edwin is echt neutraal onpartijdig.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

mediator rechtspraak

De Raad voor de Rechtspraak vormt het bestuur van de meeste rechtsprekende organisaties in Nederland. Een mediator die door de raad wordt erkend mag zich rechtbankmediator noemen. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Het keurmerk Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) is een waarborg (inclusief gedragscode en klachtregeling) voor onafhankelijk en deskundig advies. Bij een financieel echtscheidingsadviseur met RFEA-stempel staat uw belang voorop.

De Kring van Scheidingsspecialisten is er voor de actieve scheidingsspecialist. Leden van de KvSs zijn afkomstig uit allerlei vakdisciplines die vanuit hun professie direct dan wel indirect te maken hebben met mensen die gaan scheiden of gescheiden zijn.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Bij u thuis

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!