Gratis online intake 085-8081 499

Erik Arwert|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Scheidingsexpert
  • Ondernemers
  • Koophuis en hypotheek
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Mijn naam is Erik Arwert en ik ben al meer dan 13 jaar werkzaam als mediator. Het is mijn passie om mensen te helpen bij het oplossen van hun conflicten en het vinden van oplossingen die voor iedereen werken. Ik woon in Tynaarlo, een prachtige plek gelegen tussen Groningen en Assen, en mijn werkgebied is de provincies Groningen en Drenthe.

Financiële en fiscale afwikkeling van scheidingen

Als mediator heb ik mij gespecialiseerd in het financieel en fiscaal afwikkelen van scheidingen. Ik ben gecertificeerd mediator bij de Mediation Federatie Nederland en ben daarnaast Register Financieel Echtscheidings Adviseur. Ik sta ingeschreven in twee registers, namelijk in het particulier register en in het register voor ondernemers. Ik ben trots op mijn kennis en mijn vermogen om tijdens emotionele gesprekken rustig te blijven en de juiste oplossingen te vinden. 

Begeleiding tijdens de scheiding

Ik help mensen om inzicht te krijgen in hun nieuwe leven na de scheiding. Samen bekijken we hoe we kunnen zorgen voor de kinderen, waar er gewoond kan worden en hoe de financiële situatie eruit ziet. Ik vind het belangrijk om alle zaken zo goed mogelijk af te wikkelen, zodat mensen verder kunnen met hun leven zonder dat ze vaak terug moeten kijken naar dingen die niet goed zijn afgewikkeld.

Waar ik mij sterk voor maak is het vinden van oplossingen die voor iedereen werken. Mijn kracht ligt in mijn kennis en mijn vermogen om rustig te blijven tijdens soms emotionele gesprekken. Mijn doel is om scheidingen zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat er geen onnodige escalaties ontstaan en de betrokken partijen hun leven weer op kunnen pakken. Daarom zet ik mij altijd maximaal in om tot een oplossing te komen die voor iedereen werkt.

Mijn persoonlijke leven

In het kort iets persoonlijks: In mijn vrije tijd sport ik graag en ben ik ook graag bezig met klussen in en om het huis. Het geeft mij veel voldoening om bezig te zijn met mijn handen en om dingen te creëren. Ik vind het ook heerlijk om buiten te zijn en te genieten van de natuur. Het helpt mij om tot rust te komen en mijn batterij weer op te laden, zodat ik weer vol energie aan de slag kan als mediator.

Bij mediation gaat het niet om winnen of verliezen. Het doel is dat iedereen achter de gemaakte afspraken staat en daarmee verder kan. Daarom is mediation zo waardevol. Alle partijen komen evenredig aan bod en ieders belang wordt geborgd. Als mediator leid ik de communicatie in goede banen leiden en ben ik er alert op dat niets vergeten wordt. Samen werken we toe naar een win-winsituatie.

Overeenkomst op maat

De oplossingen die jullie wensen, toets ik aan de juridische wetgeving. Vervolgens zoek ik uit of ook aan de fiscale regels wordt voldaan. Sommige regelingen kunnen wel rechtsgeldig zijn, maar fiscaal een ongewenst effect hebben. Door regelingen zowel juridisch als fiscaal te toetsen, krijgen jullie een passende overeenkomst.

De ouderrol

Jullie zijn straks ex-partners, maar – als er kinderen bij betrokken zijn – ouders blijf je altijd. Hoe willen jullie de zorg voor en de omgang met de kinderen regelen? Welke wensen en behoeften hebben jullie als ouders? Wat willen de kinderen? We bespreken de verschillende aandachtspunten, waarna ik alles verwerk in het ouderschapsplan. Jullie nemen dit door en het is pas definitief als jullie zeker weten er allebei een goed gevoel over te hebben.

Ook als jullie geen kinderen hebben, kunnen jullie natuurlijk bij mij terecht. Iedereen die via mediation uit elkaar wil, help ik graag.

Aanpak

Allereerst hebben we een kennismakingsgesprek, waarin we onder andere de mediationovereenkomst doornemen. In dit gesprek kunnen we meteen data afspreken voor de volgende gesprekken, als jullie dat prettig vinden.

In het eerste mediationgesprek krijgen jullie de ruimte om jullie verhaal te vertellen. In de volgende gesprekken gaan we dieper in op alle belangrijke onderwerpen, zoals de omgang met de kinderen, de woonsituatie, de verdeling van spullen en het inkomen na de scheiding. Ik zal jullie ook vragen voorleggen, bijvoorbeeld over de invulling van het ouderschap. Voor het maken van de nodige berekeningen zal ik vragen om de relevante financiële gegevens.

Waarom ik mediator ben

Mijn ouders zijn gescheiden en ik heb persoonlijk ervaren wat een ‘vechtscheiding’ met je doet.
Ook ben ik zelf door een scheiding heengegaan. Hierbij zijn we ondersteund door een mediator, omdat we heel graag goed uit elkaar wilden. Toen wist ik: dit werk wil ik ook doen. Ik wil scheidingen zo soepel mogelijk laten verlopen. Ieder scheidend stel (en daarmee de kinderen) dat een vechtscheiding meemaakt, is er een teveel.

Voorheen werkte ik bij een bank. Eerst had ik te maken met particuliere klanten en later met grote bedrijven. Dit laatste paste niet zo goed mij, omdat ik liever met de persoon achter het bedrijf werk. Persoonlijk, maatwerk en met aandacht: daar ga ik voor en dat is ook wat mediation mogelijk maakt.

Tot slot: ik wil graag mensen helpen, juist ook in moeilijke tijden. Zodat ze weer verder kunnen en een frisse, nieuwe start kunnen maken.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Het keurmerk Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) is een waarborg (inclusief gedragscode en klachtregeling) voor onafhankelijk en deskundig advies. Bij een financieel echtscheidingsadviseur met RFEA-stempel staat uw belang voorop.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Telefoon
Gesprekslocaties

De Tip 1 9482VG, Tynaarlo

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!