Gratis online intake 085-8081 499

Erik van der Sluis|ADR-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Financieel expert
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
  • Koophuis en hypotheek
  • Ondernemers
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Als financieel planner ben ik 25 jaar werkzaam geweest in de financiële dienstverlening en inmiddels adviseer ik alweer 14 jaar bij echtscheidingen. Zowel bij de financiële, fiscale en juridische vraagstukken als bij het emotionele aspect kan ik jullie deskundig begeleiden. Ik ben ADR-registermediator, financieel echtscheidingsadviseur en ervaringsdeskundige.

Tijdens de gesprekken help ik om jullie daadwerkelijke belangen en behoeften boven tafel te krijgen. Samen zoeken we naar oplossingen waar jullie beiden achterstaan.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is om afspraken te maken in het belang van de kinderen. Ik zal me daarom extra inzetten voor een goed en uitvoerbaar ouderschapsplan.

Inzicht

Ik luister naar jullie persoonlijke verhaal en help zo nodig bij een open en respectvolle communicatie naar elkaar toe. Want openheid en respect is een belangrijke basis voor de gesprekken met elkaar en de afspraken die jullie maken.

Vaak zijn er veel vragen en onzekerheden. Bijvoorbeeld: Hoe regelen we het goed voor onze kinderen? Wie betaalt welke kinderkosten? Hoeveel hebben we ieder te besteden in de nieuwe situatie? Wie gaat waar wonen? En als er een eigen onderneming is: Waar moeten we allemaal op letten? Het is mijn kracht om zorgvuldig en snel inzichtelijk te maken welke mogelijkheden er zijn en wat de consequenties van keuzes zijn. Samen komen we tot passende en werkbare afspraken, voor nu en in de toekomst.

Loyaliteit

Vaak lukt het partijen om zelf de oplossingen aan te dragen. Maar dit kan ook als (heel) moeilijk ervaren worden. Als mediator en procesbegeleider denk ik dan actief mee, rekeninghoudend met ieders wensen en belangen.

Ik geef uitleg waar nodig en onderbouwde adviezen. Ik kom m’n woord na, ben er wanneer jullie me nodig hebben en zorg voor een eerlijke scheiding. Jullie kunnen rekenen op onvoorwaardelijke steun.

De kinderen

Ook de kinderen hebben emoties, vragen, wensen en behoeften. Ik help jullie om hier goed mee om te gaan en het gehele proces voor de kinderen eenvoudiger te maken.

Dat doen we door tijdens de gesprekken stil te staan bij de manier waarop de kinderen het echtscheidingsproces ervaren. We gaan na wat zij nodig hebben om er goed doorheen te komen en om vertrouwen te hebben in de toekomst. We bespreken hoe jullie als ouders een goed team blijven vormen voor hen. Bij de afspraken over het ouderschapsplan zorg ik ervoor dat de belangen van de kinderen optimaal worden geborgd.

Waarom ik mediator ben

Als financieel planner kwam ik regelmatig in aanraking met echtscheidingszaken. Ik wilde mensen graag complete begeleiding bieden en besloot me in het mediationvak te bekwamen. Het mooie van mediation is dat mensen samen in goed onderling overleg tot overeenstemming komen. Zij hebben de regie en ik begeleid graag bij alle stappen in het proces.

Een cliënt uit Rotterdam
Erik is een fijne objectieve adviseur, die voor beide partijen de adviezen goed wist te verwoorden en te onderbouwen. Zowel voor financieel advies als voor de praktische zaken rondom het ouderschapsplan. Een betrouwbare gesprekspartner.
Een cliënt uit Delft
Hoewel ik geen enkele juridische kennis heb, wist Erik alles goed en duidelijk uit te leggen. Waar wij geen raad mee wisten, heeft Erik ons altijd verschillende opties aangeboden om in overweging te nemen en dat heeft ons heel veel geholpen. Samen afspraken maken kan tot op zekere hoogte maar je hebt gewoon echt een mediator nodig die doorslaggevend kan zijn op punten waar je vastloopt. Erik kan dit heel goed en hierdoor kwamen wij na de scheiding niet voor verrassingen te staan.
Een cliënt uit Capelle a/d IJssel
Prettig om met Erik te werken en geholpen te worden in een moeilijk traject. Uitstekende hulp gekregen op financieel gebied, was zeer waardevol

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

Het keurmerk Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) is een waarborg (inclusief gedragscode en klachtregeling) voor onafhankelijk en deskundig advies. Bij een financieel echtscheidingsadviseur met RFEA-stempel staat uw belang voorop.

FFP (Federatie Financieel Planners) is de beroepsorganisatie van financieel planners. Leden van de FFP onderscheiden zich door kwaliteit, deskundigheid en betrokkenheid. Ze zijn in staat om u te adviseren over uw financiële situatie en toekomst.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Ranonkelweg 12, 2651 MX Berkel en Rodenrijs

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!