Gratis online intake 085-8081 499

Esther van Diepen|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Financieel expert
  • Huwelijks- en partnerschapsvoorwaarden
  • Kinderen en ouderschapsplan
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Als MfN-registermediator, gecertificeerd financieel planner en geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur begeleid ik jullie graag bij het maken van goede afspraken voor de toekomst. Omdat ik kwaliteit hoog in het vaandel heb, ben ik ook aangesloten bij De Scheidingsdeskundige, het kenniscentrum en opleidingsinstituut dat scheidingsprofessionals ondersteunt en opleidt. Mede daardoor blijf ik op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen en wil ik mijn kwaliteit als mediator waarborgen.

Lange tijd heb ik in de financiële dienstverlening gewerkt. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen die een ingrijpende gebeurtenis hadden meegemaakt. Met oog voor jullie emoties en met mijn financiële, fiscale en juridische kennis sta ik graag voor jullie klaar.

Jullie verhaal

Tijdens de bijeenkomsten krijgen jullie beiden uitgebreid de gelegenheid om jullie verhaal te doen. Na een aantal gesprekken zal helder zijn hoe ieder tegen de kwestie aankijkt en waar het bijvoorbeeld vastliep. Vaak komt er begrip voor elkaars gevoelens en standpunten.

Deze gesprekken leggen de basis voor de afspraken die jullie gaan maken. Met zorg en respect voor elkaar werken jullie samen aan oplossingen waar iedereen achterstaat.

Belang van de kinderen

Om de kinderen goed te informeren over jullie scheiding en hen goed te ondersteunen in en na deze periode werk ik samen met een scheidingscoach. Zij biedt begeleiding afgestemd op jullie situatie en de leeftijd van de kinderen.

Indien gewenst kunnen jullie bij haar samen een coachingssessie volgen of individueel. Je krijgt onder andere meer inzicht in jezelf en de andere ouder. Hierdoor kun je stap voor stap steeds beter op een respectvolle manier met elkaar omgaan en het belang van jullie kind vooropstellen.

Goed de consequenties kennen van afspraken

Keuzes en afspraken maken die echt bij jullie passen, daar heb je de juiste informatie voor nodig. Ik zorg ervoor dat jullie steeds beschikken over alle informatie die nodig is om tot goede afspraken te komen. Ik geef inzicht in de gevolgen van keuzes en ben er alert op of de afspraken ook echt uitvoerbaar zijn.

Stap voor stap lopen we samen het proces door, waarbij alle belangrijke onderwerpen aan de orde komen. Denk aan de zorg voor de kinderen, het verdelen van jullie bezittingen, alimentatie en pensioen.

Waarom ik mediator ben

Het was en is mijn passie om mensen verder te helpen bij ingrijpende gebeurtenissen in hun leven. Bij de bank waar ik heb gewerkt hielp ik mensen die aan het einde van het scheidingsproces stonden. Ik kwam erachter dat ik de mensen graag gedurende het gehele traject wilde bijstaan, dus vanaf het begin. Dat is mogelijk bij mediation. Daarnaast komt mijn praktische inslag goed van pas bij dit vak. Ik maak me graag sterk voor heldere, praktische oplossingen.

Een cliënt uit Alkmaar
Door Esther hebben we onze kinderen als uitgangspunt kunnen nemen. Door ons daarop te focussesn konden we uiteindelijk makkerlijker beslissingen nemen en afspraken maken.
Een cliënt uit Haarlemmermeer
Wat ik als heel prettig heb ervaren is de praktische instelling van Esther. En ze denkt echt met je mee!
Een cliënt uit Haarlem
Esther straalt een prettige rust uit en wat heel fijn is, is dat je haar altijd kunt bellen!
Een cliënt uit Alkmaar
Esther neemt uitgebreid de tijd om je alles uit te leggen, met name de financiële gevolgen, die voor mij nogal onduidelijk waren in het begin.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

FFP (Federatie Financieel Planners) is de beroepsorganisatie van financieel planners. Leden van de FFP onderscheiden zich door kwaliteit, deskundigheid en betrokkenheid. Ze zijn in staat om u te adviseren over uw financiële situatie en toekomst.

Het keurmerk Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) is een waarborg (inclusief gedragscode en klachtregeling) voor onafhankelijk en deskundig advies. Bij een financieel echtscheidingsadviseur met RFEA-stempel staat uw belang voorop.

De ScheidingsDeskundige is als kenniscentrum en opleidingsinstituut gespecialiseerd in het ondersteunen en opleiden van professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Baanstraat 32, 1942 CJ Beverwijk

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!