Gratis online intake 085-8081 499

Esther van Gestel|Mediator

Mediation bij echtscheiding
  • Relationeel expert
  • Kinderen en ouderschapsplan
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
  • Huwelijks- en partnerschapsvoorwaarden
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Ik heb een post-hbo mediationopleiding afgerond en ben sinds 2008 MfN-registermediator met een eigen praktijk in Friesland. Als mediator wil ik mensen helpen om zelf de oplossingen aan te dragen en de best mogelijke afspraken te maken. Ik heb speciale aandacht voor de kinderen en maak me dan ook sterk voor hun belangen en een blijvend gezamenlijk ouderschap.

Ik ben pragmatisch en oplossingsgericht. Als het kan gaan we voortvarend te werk en is de mediation in 3 à 4 gesprekken succesvol afgerond. Maar er is ook ruimte voor emoties, want die zijn er vaak. Gelukkig lukt het vrijwel iedereen om in afzienbare tijd tot afspraken te komen die voor alle partijen werken, hoe onmogelijk dit in het begin soms ook lijkt.

Belang van de kinderen

Het belang van het welzijn van de kinderen valt niet te onderschatten. Een scheiding is iets wat hen overkomt, toch kunnen zij kampen met schuldgevoelens. Ik vind het erg belangrijk dat zij de juiste aandacht krijgen en dat jullie als ex-partners een goed team voor de kinderen blijven vormen. Ik begeleid jullie bij de afspraken over de kinderen en zorg ervoor dat hun belangen zijn gewaarborgd in het ouderschapsplan.

Omdat ik jaren geleden zelf ook gescheiden ben, kan ik me goed inleven in jullie situatie. Ik heb ervaren hoe fijn het is als er goede afspraken komen voor de kinderen. Ik kan mijn eigen ervaring delen wanneer ik denk dat het bijdraagt aan het proces.

Mijn expertise

Ik richt mij met name op gezinnen en heb expertise in het opstellen van een convenant, ouderschapsplan, omgangsregelingen en draagkrachtberekeningen. Door mijn jarenlange ervaring kan ik jullie goed begeleiden bij vrijwel alles wat bij een scheiding komt kijken. Wanneer mijn kennis niet specifiek genoeg is, geef ik het aan en weet ik specialisten te vinden die ons verder helpen.

Stap voor stap

In het eerste gesprek bespreken we wat jullie van mij verwachten en geef ik jullie inzicht in het proces, de stappen die we doorlopen. Ook komt aan de orde hoe jullie uit elkaar willen gaan en wat jullie eventueel samen al hebben afgesproken.

Vervolgens help ik jullie stap voor stap om tot goede afspraken te komen over alle belangrijke onderwerpen. Aan de hand van een checklist kunnen jullie de benodigde documenten verzamelen en vragenlijsten invullen. Deze informatie is mede de basis voor het convenant en het ouderschapsplan.

Na een aantal gesprekken ontvangen jullie de concepten van het convenant en het eventuele ouderschapsplan. De laatste details kunnen vaak per e-mail aangevuld worden. Daarna maken we een afspraak om alles te ondertekenen en breng ik jullie in contact met de advocaat die de scheiding bij de rechtbank indient. De advocaat zal het verzoekschrift opstellen en de echtscheidingsprocedure bij de rechtbank begeleiden. Hij zorgt ook voor de inschrijving van de scheiding bij de gemeente.

Voor mij is de scheiding succesvol afgerond als jullie tevreden zijn en het gevoel hebben ‘Dit werkt voor ons, wij staan hier achter’.

Waarom ik mediator ben

Mijn eigen scheiding heeft een belangrijke rol gespeeld bij de keuze voor het vak van mediation. Graag help ik mensen/gezinnen om zo goed mogelijk door de moeilijke periode heen te komen en een goede basis te leggen voor de toekomst. Het idee iets bij te mogen dragen aan het proces maakt mij dankbaar.

Een cliënt uit Leeuwarden
Esther kan je helpen met de scheiding, ook als je niet in de buurt woont. Ze heeft ons online geholpen maar we hebben elkaar ook een keer ontmoet. Flexibel, vriendelijk en snel!
Een cliënt uit Alkmaar
Doordat Esther echt met ons mee dacht, hebben we nu een compleet convenant en kunnen we beiden door. Esther heeft mij het gevoel gegeven dat ze ons heel serieus nam. Stelde goede vragen en kwam ook op voor het belang van onze kinderen. Nu hebben we een ouderschapsplan waar wij als ouders maar ook de kinderen, goed achter staan. We hebben alles in onze scheiding echt goed kunnen regelen dankzij de hulp van Esther
Een cliënt uit Workum
Dank je wel Esther voor jouw hulp en ondersteuning bij onze scheiding. Het was zeker niet leuk de afgelopen tijd, maar jij hebt ons er echt doorheen geholpen. Heel veel dank daarvoor.
Een cliënt uit Leeuwarden
Esther van Gestel heeft ons prima begeleid tijdens het proces van scheiden. Haar kennis en deskundigheid maakte dat wij ons goed op ons gemak voelden. Ze heeft ervoor gezorgd dat we aan punten dachten waar we vooraf niet aan hadden gedacht

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Noard 66, 8711 AC Workum

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!