Gratis online intake 085-8081 499

Floris Heuyerjans|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en familieconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Financieel uitstekend onderlegd
  • Gestructureerde aanpak
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Mijn achtergrond ligt in de bank- en verzekeringswereld, waarin ik ruim dertig jaar werkzaam ben geweest. Hierdoor heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over financiële dienstverlening, management en coaching. Deze kennis en ervaring zet ik graag bij de mediationgesprekken in.

Sinds 2010 ben ik zelfstandig scheidingsbemiddelaar en zowel MfN- als ADR-registermediator, met een accreditatie in familiemediation. Ik ben aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust en ben lid van de Kring van Scheidingsspecialisten.

Graag sta ik jullie in alle opzichten bij in deze ingrijpende periode. Naast de emoties die er zijn, zijn er veel praktische zaken die moeten worden geregeld. Het is dan fijn als een onafhankelijke derde partij overzicht kan bieden en jullie bij het gehele proces kan begeleiden.

Ondersteuning op alle vlakken

Vaak heb ik mensen tegenover me die een grote berg voor zich zien en geen idee hebben hoe ze daar overheen komen. De onderlinge spanningen en onzekerheden zijn groot. Ik heb veel oog voor de emotionele aspecten en vind het belangrijk dat iedereen kan zeggen wat er op zijn/haar hart ligt. ‘Mediation met een luisterend oor’ is mijn motto.

Net zoveel aandacht heb ik voor de juridische, financiële en fiscale aspecten. Samen bespreken we alle relevante onderwerpen, waarbij ik alle nodige informatie geef om tot weloverwogen beslissingen te komen.

De beslissingen hebben grote invloed op jullie toekomst en die van jullie kinderen. In de praktijk blijkt dat het vrijwel altijd mogelijk is om tot heldere afspraken te komen waar iedereen achterstaat en mee verder kan.

Mocht het nodig zijn om externe adviseurs in te schakelen, dan weet ik deze snel te vinden. Ik werk samen met kindertherapeuten, psychotherapeuten en relatietherapeuten, financiële dienstverleners, notarissen, budgetplanners, makelaars en accountants.

Kinderen en het ouderschapsplan

Ook voor de kinderen is de impact van de scheiding groot en verandert er veel. Daarom is het belangrijk (en zelfs verplicht) om afspraken duidelijk vast te leggen in een ouderschapsplan. Ook is het van belang om de kinderen hierbij te betrekken. Soms vinden kinderen het fijn om met een buitenstaander, bijvoorbeeld een kindertherapeut, over de situatie te praten.

Jullie beslissen zelf welke onderwerpen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Volgens de wet moeten de volgende zaken aan de orde komen: Hoe gaan jullie in de toekomst voor de kinderen zorgen, ze opvoeden en hoe wordt de omgang geregeld? Hoe is de verdeling van de kosten voor de verzorging en opvoeding? Hoe blijven jullie elkaar informeren over belangrijke onderwerpen, zoals schoolkeuze?

Kiezen jullie voor co-ouderschap dan betekent dit dat dat de kinderen beurtelings bij een van jullie wonen en dat de kosten, zorg en opvoedingstaken gelijk worden verdeeld. Wellicht kiezen jullie voor een andere vorm en gaat één van de ouders kinderalimentatie betalen. We bespreken wat passend is en ik help bij het maken van de berekening.

Altijd is het uitgangspunt: hoe zorgen we ervoor dat ook de kinderen goed en met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan. Samen maken we duidelijke en haalbare afspraken die goed zijn voor iedereen.

Waarom ik mediator ben

De rol van bemiddelaar spreekt mij erg aan. Ik help mensen die in een moeilijke situatie zitten graag verder met deskundige begeleiding en een luisterend oor. Ik vind het belangrijk dat partijen naar elkaar blijven luisteren en samen op een prettige manier tot oplossingen komen. Inmiddels heb ik al veel situaties voorbij zien komen. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak en dat maakt het werk voor mij uitdagend.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

De Kring van Scheidingsspecialisten is er voor de actieve scheidingsspecialist. Leden van de KvSs zijn afkomstig uit allerlei vakdisciplines die vanuit hun professie direct dan wel indirect te maken hebben met mensen die gaan scheiden of gescheiden zijn.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocatie

Voltastraat 21, 1445 VA Purmerend

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Volendam
Ik heb Floris als een zeer fijn persoon leren kennen. Hij neemt de tijd, luistert goed en is altijd beschikbaar voor vragen.
Een cliënt uit Eda
Ondanks de nare situatie een prettige ervaring en alles netjes geregeld, heel fijn omdat er veel op je af komt in zo’n periode. Hele goede ervaring, behulpzaam, duidelijk en snelle afwerking. Altijd bereikbaar voor vragen. Heel tevreden
Een cliënt uit Waterland
Van begin tot het eind betrokken en voorziet mij van de nodige informatie en denkt mee. Doet zijn werk met veel passie en kennis.
Een cliënt uit Edam
Floris heeft ons erg goed geholpen. Je voelt je gelijk op je gemak bij hem. Ondanks de situatie een prettige ervaring.