Gratis online intake 085-8081 499

Geraldine Mandas|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Financieel expert
  • Koophuis en hypotheek
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
  • Ondernemers
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Jullie staan voor een ingrijpende verandering, waarbij de toekomst nieuw is en het verleden zijn plek moet krijgen. Om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op de nieuwe situatie, is het belangrijk om samen tot werkbare afspraken komen in het belang van alle partijen.

Ik ben registermediator met een specialisatie in familieconflicten en ben geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur. Graag begeleid ik jullie bij het gehele proces zodat jullie duidelijkheid krijgen en echt weer verder kunnen.

Overzicht

De gesprekken en onderhandelingen zijn vaak intensief. Ook kunnen zaken complex zijn, zoals de financiële afwikkeling en de keuzes die daarbij komen kijken. Mijn kwaliteit is om ingewikkelde materie duidelijk te maken. Ik vind het belangrijk om overzicht te bieden. Daarnaast heb ik veel expertise op het gebied van financiële en juridische zaken.

Ook inlevingsvermogen vind ik erg belangrijk. Ik ben geduldig en bewogen. Zo is er zeker ook aandacht voor de emotionele kant van de situatie, zoveel als jullie willen. Ook daarin kan ik de nodige structuur bieden.

Kinderen

Ik ben zelf een kind van gescheiden ouders en heb van dichtbij scheidingen meegemaakt waar kinderen in de knel raakten. Ik ben daarom extra ‘scherp’ in het bewaken van de belangen van de kinderen. Hoe voorkomen we dat zij klem komen te zitten? Hoe betrekken we hen zo goed mogelijk bij de afspraken voor het ouderschapsplan? Waar hebben zij recht op?

Kinderen worden ouder en situaties veranderen. Vaak is het nodig om na verloop van tijd het ouderschapsplan onder de loep te nemen en aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Soms hoort daar ook een herberekening van de kinderalimentatie bij. Ik voer dit op verzoek graag voor jullie uit.

Antwoord op al jullie vragen

Er komt veel op jullie af. Samen nemen we al jullie vragen, wensen en belangen door, niets wordt vergeten. Denk aan de volgende vragen:

  • Hoe regelen wij de zorg van de kinderen?
  • Wie gaat waar wonen?
  • Hoe verdelen wij onze bezittingen?
  • Hoe kan ik straks rondkomen?
  • Moet ik partner- en kinderalimentatie betalen of juist ontvangen?
  • Hoe pakt mijn pensioen uit in de nieuwe situatie?

Ik stel een ouderschapsplan op waarin ook de belangen van de kinderen goed vertegenwoordigd zijn. Ik bereken de kinder- en partneralimentatie en geef inzicht in jullie nieuwe financiële situatie. Als jullie het eens zijn over alle punten, maak ik een convenant op. Na jullie akkoord verzorg ik de indiening bij de rechtbank en de inschrijving bij de gemeente.

Waarom ik mediator ben

Ik heb 15 jaar als financieel adviseur bij een bank gewerkt en heb in die periode gemerkt hoeveel leed een scheiding met zich meebrengt als je dit niet samen goed kunt regelen. Het was voor mij tijd voor verandering en ik wist zeker: ‘Ik wil mensen in een scheiding zo goed mogelijk begeleiden naar een toekomst waarin zij vertrouwen hebben. Op een inlevende, rustige en duidelijke manier.’

Een cliënt uit Leiden
Geraldine weet alle emoties zeer prettig en deskundig in goede banen te leiden en heeft verstand van zaken waardoor het allemaal erg soepel is verlopen.
Een cliënt uit Voorschoten
Geraldine is very professional and was very supportive during a difficult process. Geraldine made it easier for everyone involved.
Een cliënt uit Alphen aan den Rijn
Ben zeer tevreden over de mediation van Geraldine. Ze heeft een goede kijk en onpartijdige blik op de situatie. Zonder Geraldine had het nooit zo soepel verlopen als dat het nu is gegaan.
Een cliënt uit Den Haag
Ik heb de begeleiding van Geraldine als zeer professioneel en persoonlijk ervaren. Rust, empatisch, begripvol en in staat beide partijen met elkaar richting een reële passende oplossing te krijgen. En dat met een duidelijke wijze van communiceren. Een prima mediator!

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Het keurmerk Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) is een waarborg (inclusief gedragscode en klachtregeling) voor onafhankelijk en deskundig advies. Bij een financieel echtscheidingsadviseur met RFEA-stempel staat uw belang voorop.

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Papelaan-West 117, 2254 AH Voorschoten

Rapenburg 15, 2311 GE Leiden

Kerkstraat 14, 2242 HG Wassenaar

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!