Gratis online intake 085-8081 499

Hans van Son|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Ervaren MfN-registermediator
  • KIES omgangsbegeleider
  • Familiemediator
  • Wonen en hypotheek
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Ik ben jarenlang financieel adviseur geweest bij een bank en een adviesgroep. Deze ervaring zet ik graag in voor mensen die zich in een scheiding bevinden. In 2007 heb ik de opleiding tot scheidingsbemiddelaar bij de ScheidingsMakelaar gevolgd en in 2011 heb ik de basisopleiding mediation succesvol afgerond. Ik ben gespecialiseerd in familiemediation, waardoor ik ook ‘toevoeging’ en pro deo mediation kan verzorgen.

Mijn aanpak is persoonlijk en betrokken. Samen ontdekken we wat goede en acceptabele oplossingen zijn voor alle partijen, óók voor de kinderen. Ik ben er voor iedereen, of mensen nu vanuit een huwelijk, een geregistreerd partnerschap of een samenleving komen.

Betrokken en duidelijk

De kinderen, de woonsituatie, het verdelen van het vermogen, de pensioenen, verzekeringen, de hypotheek, het testament: er komt veel op jullie af. We bespreken uitgebreid jullie wensen en de mogelijkheden. Van daaruit zoeken we samen naar de oplossingen. ‘Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden’: ik denk creatief met jullie mee, geef aan wat de consequenties van keuzes zijn en wat haalbaar is. Samen zorgen we ervoor dat alle ‘hindernissen’ genomen worden.

De financiële zaken zijn veelal gecompliceerd. Daarom ondersteun ik die uitleg vaak met een tekening. Hierdoor komt er een duidelijk inzicht in de mogelijkheden voor bijvoorbeeld de nieuwe woonsituatie en hypotheek.

Het ouderschapsplan is heel belangrijk. Ik stel deze zorgvuldig op, waarbij ik probeer het belang van de kinderen voorop te stellen.

Het programma KIES

Om de kinderen verder goed te begeleiden, kan ik het programma KIES (kinderen in echtscheiding situatie) aanbieden en volg ik regelmatig workshops bij de stichting Villa Pinedo. Het doel van deze stichting is onder meer dat kinderen met gescheiden ouders even gelukkig, veerkrachtig en stressbestendig kunnen zijn als kinderen zonder gescheiden ouders. Er wordt veel aandacht besteed aan wat de kinderen nodig hebben. Hierdoor kan ik ook jullie kinderen goed begeleiden.

Waarom ik mediator ben

Met mijn financiële achtergrond kan ik mensen in een scheiding goed helpen bij al hun vragen en keuzes op het gebied van de financiën. Het werk als financieel adviseur heb ik met veel plezier gedaan maar op een gegeven moment wilde ik meer sociaal bezig zijn. Dit vond ik eerst in de uitvaartbranche als uitvaartleider en later in mediation. Veel voor mensen kunnen betekenen en hen ondersteunen in moeilijke perioden is het mooiste dat er is.

Een cliënt uit Haarlem
De adviseur heeft een vriendelijk en open gedrag getoond tijdens onze gezamenlijke gesprekken, hij heeft zich heel menselijk, betrokken, behulpzaam en begaan opgesteld, hij heeft ons geholpen in moeilijke momenten, de feiten op een rij gezet en duidelijk gemaakt wat de opties en de consequenties zijn.
Een cliënt uit Haarlem
Betrokken wanneer hij betrokken moet zijn en laat je met rust wanneer hij het idee heeft dat je even met rust gelaten wil worden. De adviseur voelt het precies goed aan. Uiteindelijk voert hij de druk wat op wanneer er definitief een beslissing genomen dient te worden. Petje af voor dit kantoor.
Een cliënt uit Limmen
Alles volgens de afspraken verlopen. Alles duidelijk op papier. En van het begin tot eind goede uitleg als we nog met vragen zaten.
Een cliënt uit Alkmaar
De adviseur is een zeer prettige, rustige en kundige mediator waar we veel aan gehad hebben. Op een rustige en bekwame wijze heeft hij ons bij een moeilijke periode geholpen.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

A. Hofmanweg 5a, Haarlem

Wijckermolen 152, Beverwijk

Middelweg 2a, Uitgeest

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!