Gratis online intake 085-8081 499

Harm van Vechgel|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en familie- of arbeidsconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Ondernemers
  • Arbeidsmediation
  • Kinderen en het ouderschapsplan
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Lange tijd ben ik zelfstandig ondernemer geweest, onder andere op het gebied van medische toelevering, beleggingen en teambuilding. Tijdens deze functie heb ik veel ervaring opgedaan met ‘het bij elkaar brengen van uiteenlopende belangen’ en besefte ik steeds meer hoe belangrijk het is om goed naar mensen te luisteren en de juiste vragen stellen.
Vanuit mijn advieswerkzaamheden voor VvE’s (Verenigingen van Eigenaren) ben ik in het vak van mediation gerold. Ik ben MfN- en ADR-registermediator en heb een eigen praktijk in Amsterdam.
Jullie staan voor het nemen van belangrijke beslissingen, we nemen daar zoveel tijd voor als nodig is. Tegelijkertijd weet ik van aanpakken en kunnen we voortvarend te werk gaan. Vertrouwen is de basis, daar maak ik me dan ook sterk voor.

 

Zorgvuldig en snel tot de kern

Samen onderzoeken we zorgvuldig welke wensen en belangen jullie en jullie eventuele kinderen hebben. Het is erg belangrijk dat jullie weten wat iedereen belangrijk vindt voor nu en de toekomst, en waarom. Het ‘wat’ en ‘waarom’ geven inzicht en dat verlicht vaak de spanningen.
Om tot de kern te komen, zal ik doorvragen waar nodig. We zoeken steeds de rode draad – daar waar het in de kern om gaat – zonder de details uit het oog te verliezen. Dat helpt om stap voor stap zorgvuldig en tegelijkertijd vlot tot afspraken te komen.
Ik ben zorgzaam ingesteld en heb een groot inlevingsvermogen. De mens achter het verhaal houd ik steeds voor ogen. Pas als jullie zeggen ‘Dat hebben we goed gedaan, we kunnen weer door met ons leven’ dan ben ik tevreden.

 

Op basis van de juiste informatie

Ik hecht er erg aan om jullie optimaal te begeleiden en daar hoort het geven van de juiste informatie bij. Nu ben ik van veel markten thuis, maar geen expert op alle gebieden. Daarom werk ik samen met een team van adviseurs waar ik altijd op kan terugvallen. Ook als sprake is van schulden of een eigen onderneming kan ik jullie van alle nodige informatie voorzien. We kunnen altijd een stapje terug doen in het proces. Duidelijkheid en zekerheid geven rust en ruimte om tot weloverwogen beslissingen en te komen.

 

Aanpak

Mijn aanpak is pragmatisch en op maat. Iedere situatie is immers uniek. Erg gevoelig ben ik voor scheve machtsverhoudingen, verborgen agenda’s, halve waarheden en de belangen van kinderen. Ik bewaak ieders belangen en zie erop toe dat alles eerlijk en in goede orde verloopt.
Ik concentreer me vooral op het menselijke vlak. Waarom willen mensen iets en hoe willen ze dat bereiken? Daar zit mijn kracht. Uiteraard worden alle wensen en belangen meegenomen in de besluitvorming en blijf ik als mediator altijd neutraal en onpartijdig.

 

De verschillende stappen in het kort

(Gratis) intake, bij voorkeur bij jullie thuis, waarin we de randvoorwaarden van mediation bespreken, jullie verwachtingen en wat jullie van mij kunnen verwachten.
Bespreking van alle relevante onderwerpen en het maken van afspraken hierover. Bijvoorbeeld de zorg voor en omgang met de kinderen, de alimentatieberekening, de woonsituatie, de verdeling van de inboedel en het pensioen. Jullie kiezen zelf hoeveel mediationgesprekken nodig zijn, we kunnen ook een inschatting maken.
De gemaakte afspraken verwerk ik in een scheidingsconvenant en ouderschapsplan.
Jullie nemen de documenten zorgvuldig door en tekenen na akkoord.
Een advocaat controleert de documenten en dient, als alles volgens de richtlijnen is, het scheidingsverzoek in bij de rechtbank. Daarna volgt de uitspraak en wordt de scheiding ingeschreven bij de gemeente.

 

Waarom ik mediator ben

Ik heb altijd mensen proberen te overtuigen dat het verstandig is om je te verdiepen in andermans mening. Waarom vindt, wil of doet iemand iets? Ik ben ervan overtuigd dat je een leuker leven hebt als je weet wat de ander beweegt. Tijdens de mediationopleiding heb ik m’n echte passie ontdekt. Ik loop warm als ik mensen kan helpen om vanuit een stugge, spanningsvolle en onzekere situatie te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen waarmee mensen weer verder kunnen en opbouwend bezig kunnen zijn.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Diverse locaties in Amsterdam en Utrecht

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Amsterdam
Harm is een prettig persoon om deze ingewikkelde gesprekken mee te voeren. Zijn kalme uitstraling en houding zorgen ervoor dat ik mij erg op mijn gemak en veilig voel. Hij zoekt samen naar oplossingen voor problemen en geeft niet snel op.
Een cliënt uit Amstelveen
Harm is zeer betrokken en professioneel. Hij weet rust te creëren waarbij wij ruimte kregen ons verhaal te doen. Door zijn deskundige en persoonlijke aanpak is het traject, ondanks de lastige materie, goed verlopen. Dank voor je hulp.