Gratis online intake 085-8081 499

Henk Meijer|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Duurzame afspraken
  • Gestructureerde aanpak
  • Grote betrokkenheid
  • Cultureel sensitief
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Naast MfN- en ADR-registermediator ben ik vertrouwenspersoon en heb ik veel leidinggevende ervaring, onder meer als consultant. Graag help ik jullie om tot goede oplossingen te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden. Het liefst op een manier zodat de verstandhouding verbetert.

Ik heb een passie voor communicatie en intermenselijke relaties intrigeren mij. Daarom heb ik destijds de opleiding tot mediator gevolgd en heb ik me gespecialiseerd in familieconflicten, echtscheidingen en conflictbeheersing.

In mijn loopbaan heb ik veel gereisd en gewerkt in het buitenland. Met mijn gezin heb ik lange tijd in Spanje gewoond en kortere periodes in Sydney, Hong Kong, Dubai en Sint-Petersburg. Daardoor heb ik veel contact gehad met andere culturen, gebruiken en religies.

 

Goede communicatie

Jullie gaan het gesprek met elkaar aan, waarbij ik mij inzet om de communicatie in goede banen te leiden. Vaak zijn er veel spanningen en emoties. Het is dan ook belangrijk dat jullie beiden je verhaal kunnen doen en alles kunnen zeggen wat op je hart ligt.
Als mediator help ik jullie om open en respectvol met elkaar te communiceren. Ik begeleid de gesprekken op een deskundige en onpartijdige manier, met als doel dat jullie samen in goede orde tot duurzame afspraken komen.

Ik laat jullie beiden nadenken over mogelijke oplossingen. Door deze oplossingen te delen wordt helder wie welke wensen en belangen heeft. Dit zal meer begrip geven voor wederzijdse behoeften.

 

Als er kinderen bij betrokken zijn

Voor kinderen horen hun ouders voor altijd bij elkaar. Hun grootste angst bij een scheiding is vaak dat zij een van de ouders kwijtraken. Het is dan ook erg belangrijk om de afspraken rondom de kinderen goed vast te leggen. Dat kan in een ouderschapsplan. Een ouderschapsplan is verplicht als de kinderen jonger zijn dan 18 jaar. In het plan wordt alles wat samenhangt met de zorg en opvoeding van de kinderen vastgelegd. Bijvoorbeeld de verdeling van de zorg en opvoeding, het co-ouderschap, de verdeling van vakanties, de kosten van de zorg, de berekening van de kinderalimentatie en de manier waarop je elkaar informeert.

Ik zal me tot het uiterste inspannen om jullie te begeleiden naar werkbare oplossingen voor de kinderen. Hun welzijn heb ik hoog in het vaandel.

 

Aanpak

De mediation bestaat uit de volgende stappen:

  1. Kennismaking. We maken een vrijblijvende afspraak voor een kennismaking op een bij voorkeur neutrale locatie. Ik kan op diverse locaties in het land afspreken.
  2. Mediationovereenkomst. We nemen de voorwaarden van de mediation door en maken duidelijke afspraken over wederzijdse verwachtingen. Dit wordt vastgelegd in een mediationovereenkomst, dat tegelijkertijd een geheimhoudingsovereenkomst is.
  3. Duidelijkheid scheppen. Beiden denken jullie na over mogelijke oplossingen. Hierdoor wordt duidelijk wat belangrijk is voor eenieder en komt er meer begrip voor de wensen en behoeften van de ander.
  4. Opstellen van echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Het convenant gaat over de financiële zaken zoals alimentatie. Het ouderschapsplan gaat over de zorg voor en omgang met de kinderen.
  5. Duurzame afspraken. Samen maken jullie over alle belangrijke onderwerpen goede, duurzame afspraken. Deze afspraken worden vastgelegd in het scheidingsconvenant, dat na akkoord door jullie beiden wordt ondertekend.

 

Waarom ik mediator ben

Intermenselijke relaties intrigeren mij. Daarom heb ik destijds de opleiding tot mediator gevolgd en heb ik me daarna gespecialiseerd in familieconflicten, echtscheidingen en conflictbeheersing. Familiemediation ligt me na aan het hart. Want scheiden als er (kleine) kinderen bij betrokken zijn geeft veel pijn en emoties. Ik wil graag helpen om dat proces zo soepel mogelijk af te ronden.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

ICR (International Coaches Register) coaches voldoen aan de vereisten voor permanente opleiding, hebben gedragsregels | procedure vereisten en vallen onder klacht- & tuchtrecht of geschiloplossing | arbitrage.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Bij u thuis

Via videocall

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Harlingen
Henk Meijer heeft ons (prima) geholpen bij het oplossen van een langslepend conflict binnen ons familiebedrijf. Zijn aanpak was zakelijk, to the point en effectief. Gedurende zijn "interventie" bouwde hij een goede band op met alle betrokkenen, wat het oplossen van langlopende kwesties zeer ten goede kwam. Uitstekende professional met een gezonde dosis humor.
Een cliënt uit Sneek
Het is goed te merken dat Henk een brede ervaring en verstand van zaken heeft!
Een cliënt uit Zoetermeer
Henk Meijer is een zeer bekwaam en integer persoon. Henk geeft je snel het gevoel dat je hem al jaren kent en als je zijn vertrouwen hebt zal hij moeite doen om het contact te onderhouden. Henk is zo'n persoon die je beter maakt en het beste in je naar boven haalt. Hij kan goed praten en net zo goed luisteren en weet met humor spanning te breken. Top vent, zowel privé als zakelijk! te breken. Top vent, zowel privé als zakelijk!
Een cliënt uit Utrecht
Henk heeft mij erg goed geholpen in een lastige periode in mijn leven, waarvoor veel dank!