Gratis online intake 085-8081 499

Irma Super|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Relationeel expert
  • Kinderen en ouderschapsplan
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
  • Huwelijks- en partnerschapsvoorwaarden
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Als empathisch en doelgericht zelfstandig coach en mediator help ik jullie om grip te krijgen op de situatie en samen tot goede oplossingen te komen voor alle partijen. Ik vind het heel belangrijk dat alles bespreekbaar is. Je mag zijn wie je bent en je mag zeggen wat je kwijt wilt. Dan ontdek je soms ook nieuwe dingen over de ander en/of jezelf. Ik ben MfN- en ADR-geregistreerd. Als kindercoach van het programma ‘Kinderen Scheiden Mee’ kan ik ook de kinderen met zorg en aandacht begeleiden.

In een veilige setting wil ik jullie motiveren om zelf de oplossingen aan te dragen. Als procesbegeleider ondersteun ik zoveel als jullie willen en houd ik het overzicht. Daarbij ga ik uit van kansen en mogelijkheden. Mijn motto is: ‘Je weet vaak meer dan je denkt en je bent vaak creatiever in oplossingen dan je denkt’!

Mensen in hun kracht zetten

Lange tijd heb ik met veel plezier in het onderwijs gewerkt; als leerkracht, intern begeleider en adjunct directeur. In deze functies heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om mensen echt te ‘zien’. Om begripvol te zijn, mensen het vertrouwen (terug) te geven, hen in hun kracht te zetten. Want dan voelen zij zich veilig en durven zij over moeilijke dingen te praten.

Als coach en mediator wil ik jullie ook in je kracht zetten. Ik help jullie bij het weer op gang brengen van de communicatie. We bespreken jullie behoeften en belangen en gaan op zoek naar de overeenstemming. Hoe zie je de toekomst voor je? Wat heb je eventueel nodig van de ander? Wat wil je nog kwijt? In een open sfeer is ruimte voor alle vragen. Ik ga confronterende vragen niet uit de weg als ik denk dat deze inzicht geven en helpen bij het maken van de afspraken.

De kinderen

Door mijn specialisatie als kindercoach kan ik de kinderen goed begeleiden door het gehele proces van de scheiding heen, zowel individueel als in groepsverband. Het is en blijft een gegeven: de kinderen scheiden mee! Het programma ‘Kinderen scheiden mee’ wil kinderen én ouders helpen bij het voorkomen en verminderen van problemen voortvloeiend uit de scheiding.

De kinderen krijgen een stem en hun belangen worden goed geborgd in het ouderschapsplan. Ik kan jullie ook handvatten aanreiken om de communicatie tussen jullie en de kinderen te versterken tijdens en na de scheiding.

Overzicht

Er komt veel op jullie af: vragen, keuzes, dilemma’s. De zorg voor de kinderen, de woonsituatie, de verdeling van bezittingen, de pensioenen. Als procesbegeleider let ik erop dat niets vergeten wordt en zorg ik voor overzicht en focus. Hierbij helpen de verschillende vragenlijsten die jullie invullen. In het algemeen zijn er twee of drie gesprekken nodig om alle afspraken te maken.

Vervolgens stel ik de conceptstukken (het convenant en het eventuele ouderschapsplan) op en maak ik een draagkrachtberekening. Ik mail jullie de concepten en verwerk de eventuele aanpassingen. Als de documenten definitief zijn, plannen we een afspraak om de stukken te ondertekenen. Vervolgens breng ik jullie in contact met de advocaat die de scheiding bij de rechtbank zal indienen. De advocaat zal het verzoekschrift opstellen en de echtscheidingsprocedure bij de rechtbank begeleiden. Tot slot wordt de scheiding ingeschreven bij de gemeente waar het huwelijk is voltrokken.

Waarom ik mediator ben

Een ruzie, onbegrip, je niet in je kracht voelen: het kost onnodig veel energie. In mijn loopbaan heb ik ontdekt hoe belangrijk het is dat mensen elkaar (weer) kunnen zien en elkaar (weer) kunnen verstaan. Mijn hart ligt bij het begeleiden op dit vlak. Graag help ik jullie om op een respectvolle manier samen tot de beste oplossingen te komen. Zodat jullie weer toekomst zien en positieve moed krijgen.

Een cliënt uit Deventer
Een scheiding is een moment wat je niet verwacht als je "ja" zegt tegen elkaar. Als het dan toch zo ver komt kan ik mediation aanraden. Voor ons is de mediation gedaan door Irma Super. Het was een overzichtelijk proces waarbij Irma ons stap voor stap begeleid heeft. Ik kan niks anders dan waardering uitspreken over de openheid en transparantie van haar werkwijze. Nogmaals bedankt!
Een cliënt uit Deventer
Irma is een betrokken mediator die echt meegedacht heeft. Ik kan haar zeker aanbevelen.
Een cliënt uit Amersfoort
Wat fijn dat je flexibel kon zijn voor het inplannen van de video call. En voor ons is alles nu heel duidelijk door alle antwoorden die je op onze vragen gaf, je hebt het heel duidelijk en rustig uitgelegd, echt heel fijn!
Een cliënt uit Apeldoorn
Dank voor de snelle afwikkeling van onze spoedscheiding; zo geweldig dat binnen 48 uur de concepten al in onze mailbox zaten!

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Mediators die de opleiding tot KIES Kindercoach hebben gevolgd, beschikken over de vaardigheden en ervaring om de positie van kinderen tijdens een echtscheiding de aandacht te geven die het verdient. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Grote Poot 21, 7411 KE Deventer

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!