Gratis online intake 085-8081 499

Jack van Sabben|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en familiegeschillen
  • Allround gespecialiseerd
  • Familiegeschillen
  • Financieel complexe situaties
  • Ondernemers
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Jaren geleden was ik werkzaam als financieel planner en hypotheekadviseur. En nog steeds geef ik mensen graag inzicht in financiële, fiscale en juridische vraagstukken en de oplossingen die het beste bij hun situatie passen. Ook kan ik jullie deskundig begeleiden op het emotionele vlak.  

 

Naast MfN- en ADR- geregistreerd familiemediator ben ik rechtbankmediator, master of financial planning (MFP) en NLP-(relatie)coach. Op basis van High Trust kan ik werken met toevoeging (subsidie) via de Raad voor Rechtsbijstand. 

Binnen mijn praktijk ‘MasterAdvice Mediation’ bemiddel ik onder meer bij echtscheidingssituaties, zakelijke conflicten en relatieproblemen. Jullie kunnen steunen op een brede kennis en ervaring, een groot inlevingsvermogen en een gestructureerde aanpak. 

Vanuit drijfveren naar werkbare oplossingen

Als NLP-(relatie)coach help ik om drijfveren en belangen helder te krijgen. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een effectieve methode om snel inzicht te krijgen in wat de mens beweegt. Ik luister naar jullie persoonlijke verhaal en help (beter) ontdekken wat jullie werkelijk belangrijk vinden. Hierdoor ontstaat meer begrip. Er komt rust en ruimte om na te denken over de oplossingen in het belang van iedereen, ook de kinderen. 

Bij de start van het traject zal ik vragen waarom jullie uit elkaar willen. Heel soms kiezen mensen dan toch om een relatiebemiddelingstraject in te gaan. We gaan dan daarmee aan de slag.  

Oplossingen op financieel gebied

Door mijn achtergrond als financieel planner en hypotheekadviseur kan ik jullie deskundig begeleiden bij (complexe) financiële, fiscale en juridische vraagstukken. We bespreken alle opties, wat de verschillende keuzes inhouden en de consequenties van keuzes. 

Bij het hebben van een eigen woning is er nagenoeg altijd een oplossing waarbij de woning niet verkocht hoeft te worden. Hierbij werk ik regelmatig met ‘familiebankconstructies’. Ook bij het hebben van een of meer eigen ondernemingen kan ik goed informeren en adviseren. Ik ken de wetten en regels en houd m’n kennis up-to-date.  

Jullie bespreken de verdeling van de zorg voor de kinderen en maken de bijbehorende financiële afspraken. Ik doe de partner- en kinderalimentatieberekening en houd rekening met regelingen die van toepassing kunnen zijn, zoals toeslagen en kindgebonden budgetten.  

Ik werk samen met een gecertificeerde budgetcoach die jullie ook in de periode na de scheiding op financieel gebied kan begeleiden. 

De kinderen

Speciale aandacht heb ik voor de kinderen. Ook zij worstelen met de situatie en hebben deskundige begeleiding nodig om er goed doorheen te komen. Ik ben zelf gescheiden en heb ervaren hoeveel impact een scheiding op kinderen kan hebben en hoe belangrijk het is dat zij zich gehoord en gezien voelen.  

De kinderen kunnen al hun vragen stellen en hun wensen uiten. We nemen hun belangen zeer zorgvuldig mee in het ouderschapsplan. Ik zal ook wijzen op de ondersteuning die zij kunnen krijgen van ‘Kind en echtscheiding’ (www.kindenechtscheiding.nl). 

Ik help jullie als ouders om de onderlinge verstandhouding zo goed mogelijk te houden. Dit vraagt om goed overleg, begrip en respect voor elkaar. Komen tot gezamenlijk gedragen oplossingen is niet altijd gemakkelijk maar waar een wil is, is een weg. ‘Luctor et Emergo’ (Ik worstel en kom boven), de wapenspreuk van Zeeland, is in dit verband mijn lijfspreuk geworden.  

Waarom ik mediator ben

Graag help ik mensen om ‘door de bomen het bos weer te zien’. Daarbij ben ik geïnteresseerd in wat mensen beweegt en wat zij in de toekomst nodig hebben. Het mooie van mediation vind ik dat mensen zelf de oplossingen opdragen en hier alle nodige hulp bij krijgen. Zodat zij de juiste richting inslaan en alle partijen zo goed mogelijk door de situatie heenkomen.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Braambos 2, 5563 AB Westerhoven

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Tilburg
Toen wij contact opnamen met Jack waren we voornemens om uit elkaar te gaan. Echter zag Jack iets tussen ons, de eerste keer dat hij kwam, en stelde een lijmpoging voor met hem als mediator/relatietherapeut. We kwamen apart en samen bij Jack voor gesprekken. Ik werd altijd hartelijk ontvangen in een warme omgeving met een ontspannen sfeer. Jack keek kritisch naar ons beiden en gaf passende opdrachten mee. Ik heb er heel veel aan gehad. Nu een aantal jaren later zijn we nog samen en een fijn gezinnetje met zn vieren.
Een cliënt uit Weert
In 1 woord top!! Heel fijn en prettig ontvangen in huiselijke sfeer. duidelijke uitleg omtrent ouderschapsplan en een eerlijke uitleg voor beide partijen. Heel fijn om iemand zoals jack naast je te hebben staan in zo'n moeilijke en zware tijd. Bij deze ook nog een keer jack super bedankt voor het advies maar ook zeker voor de steun die je ons hebt even.