Gratis online intake 085-8081 499

Jan Snijders|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround expertise
  • Ondernemers
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Als MfN-registermediator en gecertificeerd familiemediator begeleid ik jullie graag naar duurzame oplossingen waar alle partijen achter kunnen staan. Ik heb een achtergrond in leidinggevende en HR-functies in commerciële bedrijven en ben zelfstandig ondernemer geweest. De persoonlijke ontwikkeling, de zakelijke kant en de samenwerking tussen mensen vormgeven heb ik altijd het meest boeiend gevonden.

Ik zorg ervoor dat jullie beiden je gehoord voelen en goed met elkaar in gesprek blijven. Vanuit inzicht in elkaars belangen en drijfveren richten we ons op de toekomst en komen we tot een positieve wending.

Als er kinderen bij betrokken zijn, zoeken we naar een nieuwe en werkbare invulling van het ouderschap. Ook als het nodig is om snel en voortvarend te handelen, begeleid ik jullie zorgvuldig naar adequate oplossingen.

Emoties en belangen

Na een intake waarin we jullie situatie goed bespreken, is er allereerst ruimte voor jullie emoties. Wat beweegt jullie? Wat willen jullie aan elkaar kwijt? Het is belangrijk dat jullie alles open kunnen uitspreken naar elkaar.

Als mediator en procesbegeleider help ik om het gesprek in goede banen te leiden. Door goed te luisteren en te ‘schillen’ probeer ik de vraag achter de vraag boven tafel krijgen zodat de daadwerkelijke belangen helder worden. Ik haal de knelpunten eruit zodat er rust en ruimte komt om te werken aan een voor ieder bevredigende oplossing voor de toekomst.

Doelgericht, positief en zorgvuldig

‘Het is niet belangrijk wie er gelijk krijgt, het is de oplossing die telt.’ Tijdens een mediation proberen mensen me soms aan hun kant te krijgen. Ze willen dan weten wat ik er nou eigenlijk van vind. Maar ik ben neutraal en onafhankelijk. En ook tussen de mensen in kwestie gaat het niet om standpunten of gelijk krijgen. We richten ons op belangen en de oplossingen die nodig zijn voor de toekomst. Mijn stijl is ‘doelgericht zonder het verleden uit het oog te verliezen’.

Mijn aanpak is ook ‘positief en zorgvuldig’. Dat betekent dat we denken in mogelijkheden en dat jullie alle informatie krijgen die nodig is om weloverwogen keuzes te kunnen maken.

Alle belangrijke onderwerpen komen aan de orde, zoals de verdeling van het vermogen, de woning, inboedel, pensioen en de kinder-/partneralimentatie. Door mijn financiële en fiscale kennis kan ik zaken helder maken en jullie goed adviseren. Bij een scheiding met kinderen stel ik een zorgvuldig ouderschapsplan op. We bespreken de invulling van de zorg voor de kinderen en jullie wensen over de omgang als ouders met elkaar. Ik help jullie om realistische afspraken te maken waar iedereen zich goed bij voelt en die standhouden in de toekomst.
Pas als alles duidelijk is en na jullie akkoord wordt de vaststellingsovereenkomst en het eventuele ouderschapsplan definitief. Uiteraard zorg ik er ook voor dat de afspraken juridisch goed worden vastgelegd.

Waarom ik mediator ben

Als leidinggevende en zelfstandig ondernemer heb ik veel lastige situaties en conflicten gezien. Ik heb me ook vaak verwonderd waarom mensen daar niet goed uit konden komen. Mediation is een prachtig middel om tot oplossingen te komen. Ik vind dit bijzonder werk. Graag help ik jullie om in goed onderling overleg tot het beste resultaat te komen.

Een cliënt uit Breda
Jan heeft ons goed geholpen in deze moeilijke fase
Een cliënt uit Arnhem
Goede service, snelle reacties, en prettige persoonlijkheid. Ik zou Jan iedereen willen aanraden.
Een cliënt uit Oosterhout
Vriendelijk, meedenkend en to the point. Ik was/ben er blij mee.
Een cliënt uit Roosendaal
Zeer adequaat en professioneel zonder het menselijk aspect uit het oog te verliezen

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Hielbijl 43, 4906 LH Oosterhout

Compagnieplaats 175, 6822 NK Arnhem

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!