Gratis online intake 085-8081 499

Kuima Duijst|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Financieel sterk onderlegd
  • Conflictcoach
  • Begeleiding van A tot Z
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Van oorsprong ben ik Register Belastingadviseur en in die functie adviseer ik particulieren en ondernemers/bedrijven over de fiscale wet- en regelgeving en de voor hen best mogelijke oplossingen. Naast fiscaliteit en ondernemen heb ik een passie voor communicatie en bemiddeling. Ik heb me daarom verdiept in gespreksvaardigheden en mediation en ben gecertificeerd MfN-mediator, met een specialisatie in echtscheidingen, arbeids- en familieconflicten, en conflictcoach.

Een scheiding heeft veel impact op zowel ouders als kinderen. Het is mijn streven om alle partijen een luisterend oor te bieden en ieders belangen zorgvuldig mee te nemen in het convenant en het eventuele ouderschapsplan. Zodat iedereen zich gezien en gehoord voelt.

Zelf ben ik via de rechterlijke macht gescheiden, met veel negatieve energie. Met mediation ga je op een positieve manier uit elkaar, door het gesprek met elkaar aan te gaan en waar mogelijk de overeenstemming te zoeken. Ik begeleid jullie graag in dit proces.

 

De zakelijke kant

Ruime ervaring heb ik met berekeningen maken en inzicht geven in financiële/fiscale situaties. Financieel en fiscaal zal ik alles duidelijk op een rij zetten zodat jullie bewuste keuzes maken, ook als sprake is van een eigen onderneming. Of je nu een kleine ondernemer of een directeur-grootaandeelhouder bent, jouw zaken worden professioneel en deskundig geregeld. Binnen mijn team ben ik niet de enige financieel specialist, ik kan altijd overleggen als dat nodig is.

Misschien vragen jullie je af hoe je na de scheiding financieel moet rondkomen. Of wie er in de woning kan blijven. Ik zoek dit zorgvuldig uit en denk graag met jullie mee. Samen zoeken we naar de meest passende oplossingen, zodat er rust en zekerheid komt.

 

Het emotionele vlak

Bij een scheiding spelen vaak veel emoties een rol. Verdriet, onzekerheid, onmacht, frustratie en misschien boosheid. Bovendien komen er allerlei vragen op jullie af.

Ik luister aandachtig naar wat jullie bezighoudt en heb oog voor alle (heftige) emoties. Mede door de verschillende cursussen die ik heb gevolgd – Emotionally Focused Therapy (EFT), Voice Dialogue, Systeemopstellingen, Relatiecoach en het Zandkastelenproject – ben ik in staat om naast jullie te staan (me in te leven), door te vragen (wat zijn de onderliggende wensen en belangen) en jullie vooruit te laten kijken (wat vinden jullie belangrijk voor de toekomst).

Door jezelf te uiten en naar elkaar te luisteren, komen wensen en belangen boven tafel. Ik kan ook gesprekken voeren met jullie kind(eren), indien gewenst. Wat vinden zij belangrijk voor nu en na de scheiding? Hoe blijven jullie een ‘goed samenwerkend team’ voor de kinderen? Soms lijken oplossingen ver weg, maar bijna altijd lukt het om duidelijke afspraken te maken die in het belang zijn voor iedereen.

 

Waarom ik mediator ben

In mijn ‘dagelijkse praktijk’ van belastingadviseur kwam ik veel ondernemers tegen die in een conflictsituatie waren beland, door een scheiding of een zakelijk conflict. Ze zochten iemand die kon bemiddelen en vaak vroegen ze aan mij of ik iemand kende. Het was best lastig om een ‘allround mediator’ te vinden die ook genoeg wist van fiscaliteit en ondernemen. Op een gegeven moment besloot ik om zelf de opleiding mediaton te volgen. Ik werd steeds enthousiaster over het vak en specialiseerde me in scheidingsmediation, arbeidsmediation, groepsmediation, nalatenschapsmediation en conflictcoaching. Graag begeleid ik mensen die in hun relatie of de (zakelijke) samenwerking zijn vastgelopen, zodat zij weer verder kunnen en de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen gaan.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Het Register Belastingadviseurs (RB) is de beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb. De Register Belastingadviseur is een integer, pragmatisch adviseur met uitgebreide fiscale kennis en ervaring, en gevoel voor ondernemerschap.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Oude Oever 1, 7722 VE Dalfsen

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Bunschoten
Kuima heeft ons mediationtraject zeer tot een goed einde gebracht. We hebben een combinatie van ervaring en specifieke kennis over scheiding met een BV nodig. Haar aanpak was grondig en vanuit haar eigen rekening altijd altijd snel en goed de verschillende opties kunnen starten.
Een cliënt uit Amersfoort
De deskundigheid, het geduld en de neutrale houding van Kuima zijn van de waarde geweest tijdens ons proces van afwikkeling van onze scheiding. Tijdens de sessies is er plaatsing voor emoties maar Kuima pakt door waar nodig. Ook goede backoffice ondersteuning!
Een cliënt uit Dalfsen
Van een verdrietige en moeilijke periode het toch fijn kunnen afsluiten met kuima. Niet alleen zakelijk maar ook erg persoonlijk. Gesprekken die je als partners soms moeilijk kunnen voeren maar met kuima erbij ook over emoties kan praten. Erg fijn en betrouwbaar. We kunnen nu weer er tegen aan voor een mooie en mooie toekomst.
Een cliënt uit Amersfoort
Door inzet Kuima is de scheiding verlopen. Zij heeft ons stap voor stap duidelijk en met een goede mix tussen zakelijk en begeleide begeleiding door het proces. Wij weten nu dat goed en eerlijk geregeld is conform de wet en onze wensen en behoeften. Zij is, mede door haar secretaresse, goed bereikbaar en de organisatie beantwoord de vragen die je tussendoor hebt snel. dank daarvoor.