Gratis online intake 085-8081 499

Marieke van Plateringen|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en familieconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Alimentatie en besteedbaar inkomen
  • Familiegeschillen
  • Kinderen en het ouderschapsplan
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Mijn achtergrond ligt in het onderwijs, bijna twintig jaar ben ik met veel plezier leerkracht op een basisschool geweest. Sinds 2017 ligt mijn passie bij mediation en ben ik MfN-familiemediator/financieel echtscheidingsadviseur binnen mijn eigen mediationpraktijk ‘BesteGoed Mediation’. Naast mijn werk als mediator ben ik vertrouwenspersoon binnen de Stichting Kinderdorp Bennekom en buurtbemiddelaar binnen de gemeente waar ik woon.

Graag help ik jullie om samen tot passende oplossingen te komen waar jullie beiden achterstaan. Als er kinderen bij betrokken zijn dan maak ik me sterk voor goede en heldere afspraken in het belang van hun welzijn.

Ik ben rustig, heb een groot inlevingsvermogen en ga voor het beste resultaat; alleen het Beste is Goed genoeg!

 

Belang van de kinderen

In 2016 ben ik zelf gescheiden, als moeder van kleine kinderen. Daarom weet ik wat er allemaal bij een scheiding komt kijken en wat dit voor kinderen betekent. Ook als leerkracht heb ik regelmatig de gevolgen van een scheiding voor kinderen meegemaakt. Door deze ervaringen weegt het belang van de kinderen voor mij heel sterk. Ik houd, als jullie dat willen, een ‘kindgesprek’. Veel ouders en kinderen ervaren dit gesprek als waardevol. Het gesprek helpt de kinderen in hun proces, want ook zij maken een moeilijke periode door, en het geeft belangrijke input voor het ouderschapsplan.

 

Communicatie

Vaak krijg ik van klanten terug dat ik rustig ben en goed kan luisteren. Ik luister goed naar ieders verhaal en vind het belangrijk dat jullie alles open en eerlijk naar elkaar uit kunnen spreken. Emoties, pijnpunten, zorgen, vragen; daar is alle ruimte voor en ik help graag om de communicatie hierbij in goede banen te leiden.

Mede door goed te luisteren en me in te leven in ieders situatie wil ik bijdragen aan een prettige sfeer waarbij jullie je je op je gemak voelen. Als de sfeer goed is, komen jullie immers tot de beste afspraken.

 

Stappen

In een vrijblijvend intakegesprek inventariseer ik jullie wensen. Daarna bespreken we, indien gewenst, wat jullie bezighoudt, bijvoorbeeld jullie zorgen en vragen.

Als jullie minderjarige kinderen hebben, starten we vervolgens met het ouderschapsplan. Hoe willen jullie als ouders samenwerken in de nieuwe situatie? Hoe communiceren jullie met elkaar? Wat is in het belang van de kinderen? Ieders wensen breng ik zorgvuldig in kaart, samen komen we tot afspraken in het belang van iedereen.

Daarna bespreken we de financiële aspecten, zoals de alimentatie, de woning, pensioenen en het vermogen en zorg ik voor de alimentatieberekeningen. Mocht mijn kennis op een bepaald punt niet toereikend zijn dan kan ik altijd terugvallen op een groot netwerk om mij heen.

Alle afspraken leg ik vast in een convenant en het ouderschapsplan en jullie nemen deze rustig door. Na jullie akkoord zal een advocaat de documenten indienen bij de rechtbank, waar de scheiding zal worden bekrachtigd. De scheiding is definitief als deze is ingeschreven bij de gemeente.

 

Waarom ik mediator ben

Toen ik in 2016 zelf ging scheiden kwam ik in contact met een mediator die ons heel goed geholpen heeft. Ik was toen nog leerkracht maar wilde al langere tijd me graag op een andere manier voor mensen inzetten. Mediation bij scheidingen trok en trekt me nog steeds heel erg: mensen hierbij van A tot Z begeleiden en ontzorgen, zodat zij een goede, nieuwe start kunnen maken. Ik sta graag voor jullie klaar!

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Kantoorruimte in Wageningen

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Elst
"Ik vind je een goede mediator. Er was veel rust tijdens het gesprek en dat was ons samen niet gelukt. We maakten bij jou bijna geen ruzie meer. Je stelde ook goede vragen. De ruzie is nog steeds voorbij dus het heeft goed geholpen. Dankjewel nog een keer."
Een cliënt uit Elst
Je hebt ons goed geholpen. Wat ik heel fijn vond is dat je goed naar mij luisterde en toen het mij niet lukte om Karin te laten snappen wat ik bedoelde kon je het door jouw woorden bij haar wel duidelijk krijgen. Toen ze mij snapte ging het gesprek ook veel beter en hadden we het zo opgelost. Je nam goed de tijd voor ons. Dat was fijn. Bedankt en succes met anderen helpen.
Een cliënt uit Veenendaal
Begin dit jaar gebruik gemaakt van de diensten van Mevr. Van Plateringen als Mediator. Een zeer eerlijke oprechte dame met een warm hart en veel empathie. De mediation voelde vanaf het eerste moment vertrouwd. Het geschil wat ik had werd perfect opgepakt en geregeld. Ik zou de diensten van Mevr. Van Plateringen zeker aanraden bij familie en vrienden. Een dikke 9!
Een cliënt uit Ede
Afgelopen maanden de hulp ik geroepen van Marieke. Zij heeft mij en mijn vriend geholpen toen we uit elkaar gingen. Haar hulp voelde heel prettig. Ze had veel begrip en een goed luisterend oor. De bemiddeling is er goed verlopen voor alle betrokkenen. Ik zal haar zeker aanraden bij andere mensen. Marieke, dankjewel!!!