Gratis online intake 085-8081 499

Maurice Wijmans|ADR-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Financieel expert
  • Gespecialiseerd in ondernemers
  • Gespecialiseerd in senioren
  • Kinderen en ouderschapsplan
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit, alweer ruim twintig jaar geleden, ben ik een paar jaar werkzaam geweest als financieel planner. Al snel kreeg ik interesse in het vak van mediation en volgde ik de opleiding tot mediator, met als specialisatie familiemediation.

Nog steeds sta ik graag klaar voor iedereen die heeft besloten om uit elkaar te gaan,
of het nu gaat om het beëindigen van een huwelijk, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract. Ik begeleid en adviseer waar nodig, zowel bij de financiële vraagstukken als bij de persoonlijke kant en de emoties. Met als doel dat alle partijen zonder zorgen en met vertrouwen aan een nieuwe toekomst kunnen beginnen.

Duidelijkheid, inzicht en balans

Al jullie zorgen en vragen kunnen jullie bij mij kwijt. Ik zal naar mijn beste kunnen en naar alle eerlijkheid jullie verder helpen en jullie vragen beantwoorden, op een begrijpelijke manier.

Door mijn financiële achtergrond heb ik goed zicht op de financiële consequenties van een echtscheiding. Ik maak me sterk voor duidelijke keuze-informatie en afspraken die kunnen worden nageleefd. Daarom zorg ik ervoor dat jullie alle mogelijke oplossingen op een rij krijgen. Samen komen we tot oplossingen waar jullie echt achterstaan. Oplossingen die eerlijk en oprecht zijn en die standhouden.

De zorg voor de kinderen, alimentatie, de verdeling van het vermogen, de woning, het pensioen, een eventuele eigen onderneming; alle belangrijke onderwerpen komen aan de orde. Hierbij verlies ik nooit de balans tussen jullie belangen en die van de kinderen uit het oog.

Welzijn van de kinderen

Om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden, heb ik de methodiek van het erkende ‘Zandkastelenprogramma’ gevolgd. Dit programma staat stil bij de manier waarop kinderen een echtscheidingsproces ervaren. De kinderen leren beter begrijpen wat er gebeurd is en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Zij kunnen kiezen voor begeleiding in een groep (naar leeftijd) of individuele begeleiding.

Jullie als ouders worden geholpen om het de kinderen eenvoudiger te maken. Jullie krijgen handvatten om de omslag te maken van partnerschap naar ‘gezamenlijk ouderschap’.

Waarom ik mediator ben

Als financieel planner had ik vaak te maken met mensen in een echtscheiding. Zij kwamen met hun financiële vraagstukken bij mij. Ik merkte dat er meer hulp nodig was dan puur alleen de financiële begeleiding. Mijn interesse voor het vak van mediation werd steeds groter en daarom ben ik mediator geworden.

Een cliënt uit Rotterdam
De begeleiding van de adviseur heb ik als zeer prettig ervaren. De heer Wijmans stelde mij zeer op mijn gemak en zoals het hoort te zijn voor ons beide een goede sparringpartner.
Een cliënt uit Rotterdam
Het was ondanks dat het een emotionele periode was, een goede ervaring. Maurice wist rust en duidelijkheid te creëren. Hij draagt oplossingen aan waar nodig wat erg heeft geholpen in ons beslissingsproces. Ik ben dan ook tevreden zal hem zeker aanbevelen.
Een cliënt uit Barneveld
Maurice heeft ons heel goed geholpen om alles goed te regelen voor onze kinderen. Zij zijn voor ons het allerbelangrijkst en we wilde een mediator die hier ervaring mee heeft. Na een eerste afspraak merkte we meteen dat hij ons begreep en heeft hij ook alle nodige berekeningen uitgevoerd om onze kinderen te kunnen ondersteunen. Hij is hiervoor financieel ook heel goed onderlegd.
Een cliënt uit Berkel en Rodenrijs
We hadden geen idee wat er met een scheiding allemaal op ons af zou komen en waren het dan ook niet over alles eens. Maurice is heel goed om situaties helder te maken zonder de details uit het oog te verliezen. We merkte dat hij geen partij kiest maar zich juist sterk maakt voor eerlijke afspraken. Hij weet precies waar je recht op hebt en waar je eventueel concessies moet doen. Voor ons was dat precies wat we nodig hadden om eruit te komen.

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

Het keurmerk Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) is een waarborg (inclusief gedragscode en klachtregeling) voor onafhankelijk en deskundig advies. Bij een financieel echtscheidingsadviseur met RFEA-stempel staat uw belang voorop.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

De Lugt 5, Rotterdam

Bijdorp Oost 5, Barendrecht

Ranonkelweg 12, Berkel en Rodenrijs

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!