Gratis online intake 085-8081 499

Olof Penning|ADR-registermediator

Mediation bij echtscheiding en familieconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Familiegeschillen
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Na mijn studie Rechten heb ik tien jaar in de juridische en zakelijke dienstverlening gewerkt. Sinds 2019 leg ik mij volledig toe op mediation. Als MfN- en ADR-mediator begeleid ik mensen in een scheiding om samen duurzame afspraken te maken die recht doen aan alle partijen.

Iedere scheiding is anders en daarom geloof ik in een persoonlijke en pragmatische aanpak. Jullie wensen en belangen staan centraal, zeker ook die van de kinderen. Ik begeleid het onderlinge overleg, zonder oordeel en met een natuurlijke betrokkenheid. Overeengekomen afspraken leg ik helder vast, met duidelijkheid en rust tot gevolg.
Tijdens een scheiding komen veel vragen op je af en lopen vaak verschillende emoties door elkaar heen. Ook ik heb dat ervaren. Gevoelens van verdriet, boosheid, angst en teleurstelling zijn heel normaal. Dit alles kan overweldigend aanvoelen. Ik zorg voor overzicht en houvast en jullie krijgen alle nodige informatie om weloverwogen beslissingen te nemen.

Kinderen en de omgang met elkaar

Als er kinderen bij betrokken zijn dan verdient het extra aandacht om tot een afsluiting te komen waarbij jullie goed met elkaar kunnen samenwerken. Het is immers belangrijk dat jullie een ‘stabiel team’ voor de kinderen vormen.

Voor de kinderen valt vaak de veiligheid van de echtelijke woning (gedeeltelijk) weg. De dagelijkse aanwezigheid van papa en mama is niet langer vanzelfsprekend en vriendjes van school of de sportvereniging kunnen op afstand raken. Duidelijke afspraken zijn nodig over bijvoorbeeld ‘Bij wie zijn de kinderen wanneer en hoelang? Hoe gaat het in vakanties?’ Bij ouders die samen ouderlijk gezag hebben worden de afspraken vastgelegd in een zorgregeling. Wanneer één ouder het gezag over de kinderen heeft dan worden afspraken vastgelegd in een omgangsregeling.

Het is belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin de kinderen zich gehoord en gesteund voelen. Het kan nuttig zijn om een neutrale derde persoon hierbij in te schakelen. De begeleiding van een gespecialiseerde kindercoach is mogelijk.
Ook is het belangrijk om afspraken te maken over de omgang en communicatie tussen jullie als ouders. Wie heeft welke behoeften? Wat vinden jullie prettig? Jullie brengen alles in wat op je hart ligt en we noteren de afspraken die hieruit voortkomen.

Mijn aanpak

Stap voor stap begeleid ik jullie door het scheidingsproces heen. In een kennismakingsgesprek bespreken we de wederzijdse verwachtingen en bijvoorbeeld de doorlooptijd van de mediation. We staan uitgebreid stil bij jullie wensen en belangen, deze dienen als uitgangspunt voor de verdere gesprekken.

In de vervolggesprekken help ik jullie om tot afspraken te komen over alle belangrijke onderwerpen, zoals de zorg van de kinderen, de kinder- en partneralimentatie, de woonsituatie, de verdeling van het vermogen en het opgebouwde pensioen. Ik verwoord de afspraken duidelijk en zal jullie vragen om alles zorgvuldig door te nemen. Na jullie akkoord leg ik de afspraken vast in een echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan.

Bij een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap is het nodig om de documenten in te dienen bij de rechtbank en de scheiding in te schrijven in het register van de burgerlijke stand. Ook hierbij kan ik ondersteunen.

Waarom ik mediator ben

Zelf heb ik ervaren dat de ‘de juridische weg’ zijn beperkingen kent. Mediation is een vorm van bemiddeling waarbij jullie samen tot oplossingen komen. Er is ruimte om op jullie eigen tempo persoonlijke oplossingen te bedenken en daar begeleid ik graag bij. Ik maak me graag sterk voor het toekomstperspectief van alle betrokkenen. Onduidelijkheid of onvrede over welk onderwerp dan ook willen we vermijden. Het belangrijkst is dat jullie met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Parijsboulevard 209, 3541 CS Utrecht

Maliebaan 45, 3581 CB Utrecht

Nieuwegracht 29, 3512 LD Utrecht

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Utrecht
Ik heb Olof leren kennen als een betrouwbare en betrokken mediator. Hij straalt rust uit, is begripvol en krachtig. Daarbij is hij juridisch goed onderlegd en dat is een prettige bijkomstigheid.
Een cliënt uit Hilversum
Zeer betrokken en professioneel. Een aanrader voor iedereen die gaat scheiden. Betrokken, in de juiste verdeling, en kiest geen partij wat een prettig gevoel geeft. Uitstekend gedaan, hartelijk bedankt Olof.
Een cliënt uit Zeist
Olof is duidelijk en zeer deskundig. Hij vindt het niet erg sommige onderwerpen twee keer uit te leggen. Door de keuze voor mediation hebben we de kinderen echt centraal kunnen stellen. Heel fijn traject ondanks de lastige materie.
Een cliënt uit Anoniem
Olof is een fijn mens. Hij luistert goed naar beide partijen en geeft kundig en onpartijdig advies. Erg tevreden met hoe de mediation is verlopen. Bedankt Olof.