Gratis online intake 085-8081 499

Penny Bloem|ADR-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Allround gespecialiseerd
  • Alimentatie en besteedbaar inkomen
  • Koophuis en hypotheek
  • Ondernemers
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Na de opleiding tot mediator heb ik me gespecialiseerd in familiemediation. Daarnaast heb ik, in 2017, mijn diploma financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (FEA) gehaald. Omdat ik ook voor ondernemers van betekenis wil zijn, heb ik in 2020 de opleiding tot Echtscheidingsadviseur gevolgd en afgerond. Ik ben lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv), de branchevereniging ADR en de Scheidingsdeskundige.

Graag help ik jullie bij het zoeken van werkbare en duurzame oplossingen. Hierbij heb ik oog voor alle aspecten die bij een scheiding komen kijken: de emotionele, juridische, financiële en fiscale kant.

Ook als jullie moeilijk tot overeenstemming kunnen komen, komen we tot oplossingen. Ik ben creatief, ken de wet- en regelgeving en informeer jullie zorgvuldig zodat jullie bewuste keuzes kunnen maken.

Win-winsituatie

Mijn missie is om jullie scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Geen vechtscheiding en procedures voor de rechtbank, maar samen in goede orde afspraken maken. ‘Uit elkaar, met oog voor elkaar’ is een van mijn motto’s.

Bij mediation gaat het niet om winnen of verliezen. Het doel is dat iedereen achter de gemaakte afspraken staat en daarmee verder kan. Daarom is mediation zo waardevol. Alle partijen komen evenredig aan bod en ieders belang wordt geborgd. Als mediator leid ik de communicatie in goede banen leiden en ben ik er alert op dat niets vergeten wordt. Samen werken we toe naar een win-winsituatie.

Overeenkomst op maat

De oplossingen die jullie wensen, toets ik aan de juridische wetgeving. Vervolgens zoek ik uit of ook aan de fiscale regels wordt voldaan. Sommige regelingen kunnen wel rechtsgeldig zijn, maar fiscaal een ongewenst effect hebben. Door regelingen zowel juridisch als fiscaal te toetsen, krijgen jullie een passende overeenkomst.

De ouderrol

Jullie zijn straks ex-partners, maar – als er kinderen bij betrokken zijn – ouders blijf je altijd. Hoe willen jullie de zorg voor en de omgang met de kinderen regelen? Welke wensen en behoeften hebben jullie als ouders? Wat willen de kinderen? We bespreken de verschillende aandachtspunten, waarna ik alles verwerk in het ouderschapsplan. Jullie nemen dit door en het is pas definitief als jullie zeker weten er allebei een goed gevoel over te hebben.

Ook als jullie geen kinderen hebben, kunnen jullie natuurlijk bij mij terecht. Iedereen die via mediation uit elkaar wil, help ik graag.

Aanpak

Allereerst hebben we een kennismakingsgesprek, waarin we onder andere de mediationovereenkomst doornemen. In dit gesprek kunnen we meteen data afspreken voor de volgende gesprekken, als jullie dat prettig vinden.

In het eerste mediationgesprek krijgen jullie de ruimte om jullie verhaal te vertellen. In de volgende gesprekken gaan we dieper in op alle belangrijke onderwerpen, zoals de omgang met de kinderen, de woonsituatie, de verdeling van spullen en het inkomen na de scheiding. Ik zal jullie ook vragen voorleggen, bijvoorbeeld over de invulling van het ouderschap. Voor het maken van de nodige berekeningen zal ik vragen om de relevante financiële gegevens.

Waarom ik mediator ben

Mijn ouders zijn gescheiden en ik heb persoonlijk ervaren wat een ‘vechtscheiding’ met je doet.
Ook ben ik zelf door een scheiding heengegaan. Hierbij zijn we ondersteund door een mediator, omdat we heel graag goed uit elkaar wilden. Toen wist ik: dit werk wil ik ook doen. Ik wil scheidingen zo soepel mogelijk laten verlopen. Ieder scheidend stel (en daarmee de kinderen) dat een vechtscheiding meemaakt, is er een teveel.

Voorheen werkte ik bij een bank. Eerst had ik te maken met particuliere klanten en later met grote bedrijven. Dit laatste paste niet zo goed mij, omdat ik liever met de persoon achter het bedrijf werk. Persoonlijk, maatwerk en met aandacht: daar ga ik voor en dat is ook wat mediation mogelijk maakt.

Tot slot: ik wil graag mensen helpen, juist ook in moeilijke tijden. Zodat ze weer verder kunnen en een frisse, nieuwe start kunnen maken.

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

De Kring van Scheidingsspecialisten is er voor de actieve scheidingsspecialist. Leden van de KvSs zijn afkomstig uit allerlei vakdisciplines die vanuit hun professie direct dan wel indirect te maken hebben met mensen die gaan scheiden of gescheiden zijn.

De ScheidingsDeskundige is als kenniscentrum en opleidingsinstituut gespecialiseerd in het ondersteunen en opleiden van professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Slingerdijk 4b 1842ED, Oterleek

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Zaandam
Penny is een openhartige vrouw met verstand van zaken. Ik zal/zou haar zeker aanbevelen.
Een cliënt uit Alkmaar
Penny: je hebt me heel goed geholpen. Ik kan nu verder en de kinderen ook.
Een cliënt uit Purmerend
Dankjewel voor je aandacht en hulp. Dankzij jou hebben we een goede regeling overeengekomen. We hadden wat hobbels te nemen, maar dankzij jouw vragen hebben we de door jou voorgehouden win-win situatie bereikt.
Een cliënt uit Haarlem
Penny heb ik als bevlogen professional leren kennen die haar werkervaring uit het verleden heel mooi combineert om anderen mensen te helpen met hele persoonlijke thema\'s. Dat vraagt ballen! Hierin heeft ze een unieke aanpak.