Gratis online intake 085-8081 499

Pim van der Hagen|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Allround expertise
  • Gespecialiseerd in ondernemers
  • Kinderen en ouderschapsplan
  • Koophuis en hypotheek
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Ik ben zowel MfN- als ADR-gecertificeerd mediator met een specialisatie als familiemediator en heb een eigen mediationpraktijk in het zuiden van het land. In logische stappen begeleid ik jullie naar gezamenlijk gedragen oplossingen, voor nu en de toekomst.

Na mijn studie Management, economie en recht ben ik in het bedrijfsleven gaan werken en ben ik jarenlang ondernemer geweest. De kennis en ervaring die ik hierbij heb opgedaan zet ik graag voor jullie in. Ik ben mens- en servicegericht, kan logisch denken en ben creatief in het bedenken van oplossingen.

Mede door de kwaliteitsnormen van het MfN en ADR kunnen jullie rekenen op een hoge kwaliteit. Zo gelden de gedragsregels, blijf ik de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet volgen en is er de klachtenregeling van het MfN.

Bewuste keuzes

Ik zorg ervoor dat jullie over de juiste informatie beschikken zodat jullie weloverwogen keuzes kunnen maken. Bewust kiezen kun je immers alleen als je weet wat de mogelijkheden zijn en als de consequenties van keuzes helder zijn. Jullie kunnen rekenen op duidelijkheid en overzicht in een veilige en open sfeer. Complexe zaken worden overzichtelijk. Vaak hoor ik van mensen dat dit een stuk spanning bij hen wegneemt.

Goed inleven in jullie situatie vind ik erg belangrijk. Als ervaringsdeskundige weet ik wat jullie doormaken en wat er allemaal bij een scheiding komt kijken. Ik weet hoe belangrijk het is om bewuste keuzes te maken. Ik sta dicht bij jullie.

Belang van de kinderen

De belangen van de kinderen staan voorop. Voor iedere leeftijdsgroep zijn specifieke aspecten van belang; deze worden zorgvuldig meegenomen in het proces. In een ‘kindgesprek’ kunnen de kinderen hun wensen en belangen met mij bespreken.

De input van de kinderen nemen we mee in onze gesprekken over het ouderschapsplan. In dit plan leggen jullie vast hoe de verzorging en opvoeding van de kinderen wordt verdeeld, is de kinderalimentatie opgenomen en staat ook beschreven hoe jullie elkaar over de kinderen informeren.

De verschillende stappen

In een intakegesprek inventariseren we jullie wensen. Daarna hebben jullie wellicht eerst behoefte aan een gesprek over jullie emoties, jullie zorgen. Er is alle ruimte voor jullie persoonlijke verhaal.

Als jullie kinderen hebben dan beginnen we met het ouderschapsplan en doe ik de kinderalimentatieberekening. Vervolgens bespreken we alle financiële en fiscaal-juridische aspecten, zoals de vermogensopstelling, alimentatie, wonen, pensioenen en belastingen. Ook als jullie een onderneming hebben kan ik goed begeleiden.

Na jullie akkoord leg ik alle afspraken vast in het echtscheidingsconvenant. Daarna zorg ik ervoor dat het convenant via de advocaat door de rechtbank wordt bekrachtigd en dat de echtscheiding wordt ingeschreven bij de gemeente.

Waarom ik mediator ben

Mede omdat ik zelf ook gescheiden ben en alle fases van een echtscheiding heb doorleefd, ben ik mediator geworden. Ik weet hoe belangrijk het is om samen goede afspraken te maken, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. In mijn huidige samengestelde gezin met vijf kinderen heb ik ruime ervaring met de belangen van de kinderen.

Ik heb het altijd belangrijk gevonden om met mensen te werken en zorg te dragen voor verbinding. Ik krijg daar energie van. Graag help ik mensen om elkaar weer te verstaan.

Een cliënt uit Helmond
Onpartijdig en betrokken!
Een cliënt uit Veldhoven
Een fijne sfeer en alle ruimte om vragen te stellen. Bedankt voor de duidelijke uitleg en dat we er zo uitgekomen zijn.
Een cliënt uit Heeze
Heel erg bedankt voor de goede hulp!
Een cliënt uit Someren
Fijn in de omgang en ruimte bieden voor beide partijen om standpunten kenbaar te maken

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Esdoornstraat 13, 5712NS Someren

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!