Gratis online intake 085-8081 499

Raymond Jansen|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Praktische benadering
  • Financieel uitstekend onderlegd
  • Grote betrokkenheid
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Lange tijd ben ik met veel plezier werkzaam geweest in de financiële dienstverlening. Daarbij was het (uiteraard) heel belangrijk om mensen steeds van goede, heldere informatie te voorzien en prettig te communiceren. Ook veel mensen in een scheiding heb ik mogen helpen.

Vanuit interesse en om nog meer voor mensen in een scheiding te kunnen betekenen, ben ik me op een gegeven moment verder gaan verdiepen in communicatie en mediation. Ik heb verschillende opleidingen afgerond en heb als registermediator inmiddels al zeshonderd stellen bij hun echtscheiding mogen ondersteunen.

Ik ben ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Dat betekent dat transparantie, vertrouwen en begrip bij mij hoog in het vaandel staan.

 

Respect, luisteren en optimisme

Al jullie vragen beantwoord ik zorgvuldig. Ik probeer snel overzicht te creëren, zodat jullie al vanaf het begin meer rust ervaren. Ook is er voldoende ruimte voor emoties. Hierbij gaat het er niet om wie er gelijk heeft, maar respect en luisteren staan centraal. Dat is belangrijk, want na de scheiding werken jullie nog steeds samen. Als ouders, zakelijke partners of simpelweg omdat je dat wilt.

Ik ben optimistisch en sta voor inzet, humor, betrokkenheid en pragmatische oplossingen. Vaak zijn oplossingen snel gevonden, maar soms is er wat meer tijd nodig om tot werkbare afspraken te komen. In elke situatie help ik jullie graag op een prettige en zorgvuldige manier naar een mooie, nieuwe toekomst.

 

Speciale aandacht voor de kinderen

Nadat we de scheidingsmelding (Wie wil er scheiden en zijn jullie het eens? Welke verwachtingen zijn er en waar staan jullie ten opzichte van elkaar?) met elkaar bespreken, hebben we aandacht voor de kinderen. Hoe informeren jullie de kinderen? Welke reactie of welk gedrag kun je van de kinderen verwachten? Wat is goed om op te nemen in een ouderschapsplan? Ik heb veel ervaring met scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn. Samen zorgen we ervoor dat zij zo goed mogelijk door deze periode heen komen en dat zij weten waar zij aan toe zijn, nu en in de toekomst.

 

Aanpak

Als er afspraken zijn gemaakt over de kinderen, komen de andere onderwerpen aan de orde. Zoals de woonsituatie, de verdeling van de bezittingen en het vermogen, een eventuele onderneming, eventuele schulden en de pensioenen. Ik check daarbij de fiscale en juridische afhandeling en zet alles vervolgens helder op papier.

Na jullie akkoord maak ik de documenten – het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan – definitief. Vervolgens zetten jullie je handtekening en dien ik de scheiding bij de rechtbank in. Ook daarna, tot een half jaar na de scheiding, kunnen jullie met vragen bij mij terecht.

 

Waarom ik mediator ben

De financiële dienstverlening is een interessant werkgebied, waarin je veel voor mensen (ook mensen in een scheiding) kunt betekenen. Maar ik wilde meer betekenen voor mensen in moeilijke situaties en het vak van mediation trok mij erg. Bij mediation komen partijen zelf tot oplossingen. Zij gaan het gesprek met elkaar aan en zoeken samen naar waar de overeenstemming ligt. Dat vind ik mooi en daar begeleid ik graag bij.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

De ScheidingsDeskundige is als kenniscentrum en opleidingsinstituut gespecialiseerd in het ondersteunen en opleiden van professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Berenkoog 35, 1822 BH Alkmaar

IJsbaanpad 9, 1076 CV Amsterdam

Industrieweg 27, 1785 AG Den Helder

Diakenhuisweg 39, 2033 AP Haarlem

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Hoorn
Erg prettig geholpen, kwam professioneel over en goede prijs.
Een cliënt uit Haarlem
Enorm bedankt. Hoe moeilijk het ook voor ons was, dank voor de professionele begeleiding en de snelheid.
Een cliënt uit Alkmaar
Heel prettig en snel geholpen. Er komt van alles langs en dan voelt het goed als er geluisterd wordt. Enorm bedankt.
Een cliënt uit Zaandam
De snelle reacties en het luisterend oor. Het is niet nix waar ik in “dook” en een begripvolle reactie is op zo’n moment waardevol.