Gratis online intake 085-8081 499

Richard Gregoire|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Financieel expert
  • Autisme
  • Kinderen en ouderschapsplan
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Als MfN-registermediator en financieel echtscheidingsadviseur kan ik jullie gedurende het gehele echtscheidingsproces deskundig begeleiden. Ik heb veel financiële, fiscale en juridische kennis en kan jullie ook goed bijstaan op het emotionele vlak.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het voelt om de partner los te laten en welke impact alle emoties hebben. Met begrip, geduld en een luisterend oor ben ik graag de persoon die jullie door de moeilijke periode heen helpt.

Op basis van High Trust werk ik samen met de raad voor de rechtsbijstand. Hierdoor kan ik tegen een gereduceerd tarief hulp bieden aan cliënten die daarvoor in aanmerking komen.

Luisteren

Mijn kracht ligt in ‘goed luisteren’ en ‘ruimte bieden als neutrale persoon’. Ik vind het erg belangrijk dat jullie je gezien en gehoord voelen. Daarom luister ik goed naar jullie verhaal en is er veel aandacht voor jullie wensen en belangen.

De oplossingen liggen vaak (diep) in de mensen zelf. Als mediator kan ik begeleiden om open en respectvol het gesprek met elkaar aan te gaan zodat jullie in goed overleg tot goede en duurzame afspraken te komen. Veel van mijn cliënten zeggen dat ik onder alle omstandigheden rustig blijf en de juiste balans in de gesprekken weet te vinden. Ook als het heftig wordt, weet ik de rust te bewaren. Dat heeft een positief effect op alle partijen.

Kinderen

Ook voor kinderen maak ik me sterk. Ik zorg ervoor dat er een degelijk gezamenlijk ouderschap komt waarbij ook de kinderen zich gehoord voelen. Bij het opstellen van het ouderschapsplan betrekken we de wensen en belangen van de kinderen dan ook goed.

Ik begeleid bij de financiële keuzes. Hoe zorgen jullie voor de kinderen? We bespreken ook waar jullie recht op hebben, in de vorm van budgetten (bijvoorbeeld kindgebonden budget) of toeslagen (bijvoorbeeld alleenstaande ouderkop).

Weten waar jullie aan toe zijn

We verzamelen alle belangrijke informatie om de afspraken te kunnen maken. Bijvoorbeeld met betrekking tot het ouderschapsplan, het vermogen, de woonsituatie, de pensioenen, de hypotheek.

Ook als sprake is van een eigen bedrijf kan ik goed ondersteunen. Ik zoek alles goed uit, ken de regels en wetgeving en maak zorgvuldig de berekeningen. Dat geeft zekerheid en een rustig gevoel. Ik ben er trots op dat meer dan 90% van mijn mediations wordt afgesloten met een getekend echtscheidingsconvenant.

Waarom ik mediator ben

Als hypotheek- en pensioenadviseur ben ik veel convenanten tegengekomen met afspraken die uiteindelijk niet haalbaar waren en/of moesten worden herzien. Ik zet me graag in voor werkbare, duurzame afspraken waar alle betrokkenen zich goed bij voelen.

Ook door mijn eigen scheiding ben ik graag mediator. Ik vind het erg mooi om mensen te begeleiden door deze moeilijke periode van het leven. Het is mijn missie hen te helpen weer zicht te krijgen op een positieve toekomst.

Een cliënt uit Rotterdam
Ik heb de mediation als zeer warm en prettig ervaren. Vooral jouw objectiviteit en deskundigheid waren een geruststelling. We waren er dan ook in een gesprek uit.
Een cliënt uit Leiden
Mediator met brede ervaring, onafhankelijk en betrokken bij beide partijen. Een vakman, een aanrader.
Een cliënt uit Den Haag
Richard heeft mij echt door mijn scheiding heen geholpen. Mijn scheiding verliep ontzettend moeizaam en zonder Richard weet ik zeker dat ik een vechtscheiding gehad zou hebben. Hij heeft zich uitermate professioneel en begripvol ingezet tijdens mijn scheiding en het belang van mijn kinderen altijd op de eerste plek gezet. Ik zou hem echt iedereen aanbevelen en ben hem echt heel erg dankbaar voor zijn expertise en betrokkenheid.
Een cliënt uit Alphen aan den Rijn
Ik heb het mediation traject van jou kant als zeer prettig ervaren. Je was begripvol, meelevend, gericht aan het zoeken naar oplossingen om er zo snel mogelijk samen uit te komen en je hebt ons van deskundig advies voorzien in het hele traject. Het is een emotionele rollercoaster waar jij ons goed doorheen hebt geloodst. Het draaide niet alleen om de afwikkeling van de scheiding zelf, maar ook om de persoonlijke en emotionele kant die daarbij komt kijken.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

mediator rechtspraak

De Raad voor de Rechtspraak vormt het bestuur van de meeste rechtsprekende organisaties in Nederland. Een mediator die door de raad wordt erkend mag zich rechtbankmediator noemen. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

De Kring van Scheidingsspecialisten is er voor de actieve scheidingsspecialist. Leden van de KvSs zijn afkomstig uit allerlei vakdisciplines die vanuit hun professie direct dan wel indirect te maken hebben met mensen die gaan scheiden of gescheiden zijn.

De ScheidingsDeskundige is als kenniscentrum en opleidingsinstituut gespecialiseerd in het ondersteunen en opleiden van professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Laan van Meerdervoort 537 2663 AV Den Haag

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!