Gratis online intake 085-8081 499

Simone Maten|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Financieel expert
  • Ondernemers
  • Koophuis en hypotheek
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Graag help ik mensen die zich in een scheidingssituatie bevinden om in goed overleg tot duurzame afspraken te komen. Als MfN-registermediator en register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) kan ik volledige begeleiding bieden. Door mijn inschrijving bij de Raad voor Rechtsbijstand is het mogelijk om mediation op basis van toevoeging (subsidie) doen.

Ik heb een financiële achtergrond en heb me gespecialiseerd in de zakelijke kant (juridisch/financieel/fiscaal) van een scheiding. Hierbij heb ik oog voor ieders belangen en ben ik er alert op dat afspraken voor alle partijen goed en helder zijn.

Inzicht

Een scheiding is een moeilijke periode en heeft een enorme impact op het leven van alle betrokkenen. Daarom is het zaak om het scheidingstraject zorgvuldig te doorlopen. Dat begint bij het krijgen van inzicht: inzicht in de situatie, inzicht in de verschillende oplossingsmogelijkheden en inzicht in de gevolgen van keuzes. Graag help ik daarbij zodat mensen bewuste en weloverwogen keuzes kunnen maken.

Iedere situatie is anders. Soms zijn zaken complex en is er meer tijd nodig. Soms is de situatie minder complex en kunnen we sneller handelen. Samen komen we altijd tot passende oplossingen waar iedereen zich in kan vinden.

Aanpak

Mijn aanpak is persoonlijk. Samen bespreken we de wensen en behoeften en hoeveel gesprekken er nodig zijn. Ik verdiep me in ieders persoonlijke situatie en geen vraag blijft onbeantwoord. Vragen die bijvoorbeeld aan de orde komen, zijn:

  • Hoe verdelen we de kosten van de kinderen?
  • Hoe verdelen we de gezamenlijke bezittingen en schulden?
  • Hoe zit het met het pensioen?
  • Wat zegt de wet over partneralimentatie en hoe gaan wij dat invullen?
  • Hoe zorgen we voor de continuïteit van onze onderneming(en)?

Weten waar je voor tekent

Ik maak me sterk voor solide afspraken die voor iedereen duidelijk zijn en waar iedereen achterstaat. Zolang zaken niet helder zijn zal ik helderheid bieden, zodat mensen weten waarvoor ze tekenen en met de gemaakte afspraken echt verder kunnen.

Waarom ik mediator ben

Ik heb jarenlang met veel plezier in de informatietechnologie (IT; business to business) gewerkt maar op een gegeven moment wilde ik meer voor mensen betekenen. Ik besloot de opleiding tot mediator te volgen, waarbij ik me gespecialiseerd heb in scheidingszaken. De kennis en ervaring die ik in mijn loopbaan heb opgedaan en mijn financiële achtergrond combineer ik graag in mijn rol als mediator. Ik vind het mooi om mensen in een moeilijke, onzekere periode verder te kunnen helpen. Daar zet ik me heel graag voor in!

Een cliënt uit Bilthoven
Begin dit jaar kwam ik in contact met Simone Maten met een verzoek tot hulp bij mijn scheiding.Een moeilijke en pijnlijke periode, waarbij goede hulp ook essentieel is om e.e.a. goed te kunnen verwerken. Mijn scheiding was op papier een simpele, maar bleek toch erg lang te duren door slechte communicatie tussen mij en mijn ex vrouw. Hierin was het dan ook een verademing om van advies voorzien te worden door Simone in dit zeer frustrerende proces. Door haar kundigheid, oplossingsgerichtheid en kalmte heb achteraf een prettig gevoel overgehouden aan iets wat moeilijk als positief uit te leggen valt. Daarvoor ben ik haar dan ook zeer dankbaar.
Een cliënt uit Leusden
Wij zijn via kennissen bij Simone terecht gekomen. Na een prettig voorgesprek hebben we besloten Simone onze scheiding te laten regelen. Alles werd duidelijk uitgelegd en het contact was prettig. De scheiding was snel geregeld en zelfs na die tijd staat Simone voor ons klaar om vragen te beantwoorden.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Het keurmerk Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) is een waarborg (inclusief gedragscode en klachtregeling) voor onafhankelijk en deskundig advies. Bij een financieel echtscheidingsadviseur met RFEA-stempel staat uw belang voorop.

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Apollo 147, 3769 TC Soesterberg

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!