Gratis online intake 085-8081 499

Susan van Kessel|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en familieconflict
  • Financieel expert
  • Koophuis en hypotheek
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
  • Ondernemers
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Ik ben fiscalist/register belastingadviseur en sinds 2008 MfN-familiemediator. Mijn expertise ligt op het financiële en fiscale gebied maar ik kan jullie ook uitstekend begeleiden bij de emotionele kant. Ik help jullie bij het vinden van oplossingen die voor jullie beiden goed zijn en waarbij ook de belangen van de kinderen gewaarborgd zijn. Ook als de behoeften verschillend zijn, vind ik daarin een balans en komen we samen tot afspraken waar iedereen zich goed bij voelt.

Goed luisteren vind ik erg belangrijk. Ik volg jullie tempo en pas me zoveel mogelijk aan jullie wensen aan. Het is mijn doel dat jullie beiden de toekomst met een gerust hart tegemoet zien.

Emotionele ondersteuning

Ik help jullie bij het maken van keuzes waar jullie echt achter staan. Bewuste keuzes die leiden tot bewuste en duurzame afspraken. Hierbij vind ik de emotionele ondersteuning net zo belangrijk als de hulp bij de financiële kwesties. Ik begeleid zo nodig bij het verbeteren of herstellen van de communicatie. Emoties krijgen (meer) een plek. Hierbij ligt mijn focus ook zeker op het belang van de kinderen. Vaak hoor ik van cliënten dat zij de persoonlijke aandacht en oprechte hulp zeer waarderen.

Financiële kwesties

Als fiscalist kan ik jullie goed begeleiden bij de financieel-fiscale kwesties. Ik geef jullie inzicht in de mogelijkheden en de gevolgen van keuzes. Ik ken de belastingwetten en weet welke invloed deze hebben op de afspraken die jullie maken. Jullie komen bij de belastingaangiften niet voor verrassingen te staan. Hebben jullie een koopwoning of een onderneming? Ook dan kan ik jullie deskundig begeleiden.
Het komt regelmatig voor dat partijen de financiële verdeling anders willen regelen dan hoe de wet of de huwelijkse voorwaarden voorschrijven. Ik maak me sterk voor creatieve oplossingen die passen bij jullie specifieke wensen, waarbij ik de financiële verdeling fiscaal zal optimaliseren.

Aanpak

In het eerste gesprek bespreken we jullie verwachtingen en geef ik inzicht in het verloop van het proces. We bespreken ook de mediation-overeenkomst, waaronder de vrijwillige deelname en de geheimhouding. Als jullie een goed gevoel over dit gesprek hebben, kunnen we de mediation starten.
Tijdens de mediation bespreken we eerst hoe de scheidingsmelding is geweest. Ook komt aan de orde hoe de naasten worden ingelicht, als dat nog niet is gebeurd. Vervolgens gaan we bezig met het ouderschapsplan en doe ik de alimentatieberekening. Alle belangrijke onderwerpen komen aan de orde, zoals de woning, de verdeling van bezittingen en de pensioenen. In het jaar van de scheiding kan ik ook de aangifte inkomstenbelasting voor jullie opstellen.

De afspraken leg ik zorgvuldig vast in het echtscheidingsconvenant. Na jullie akkoord zal een advocaat jullie echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. De rechter behandelt het scheidingsverzoek, waarna de echtscheidingsbeschikking volgt. Daarna kunnen jullie de akte van berusting tekenen en kan de echtscheiding worden ingeschreven in het huwelijksregister van de gemeente waar het huwelijk is voltrokken.

Mogelijk verandert er na de scheiding iets in jullie situatie, waardoor bijvoorbeeld het ouderschapsplan moet worden herzien. Of jullie lopen na verloop van tijd nog tegen punten aan die besproken moeten worden. Ook dan sta ik voor jullie klaar.

Waarom ik mediator ben

Ik ben als fiscalist begonnen bij Pricewaterhouse Coopers, waarna ik samen met collega’s als register Belastingadviseur een eigen kantoor heb opgericht. Door een samenwerking met een mediator ben ik aan het denken gezet: ‘Wat jij doet lijkt mij ook interessant’. Ik besloot de opleiding Mediation te volgen en nog steeds ben ik heel erg blij met deze stap. Mensen op alle gebieden door een moeilijke periode heen helpen is het mooiste dat er is.

Een cliënt uit Voorburg
Ik ben heel tevreden over de hulp van Susan: ze kan goed luisteren en nuttige, inhoudelijke oplossingen aandragen. Ze is onpartijdig en geduldig, en kan doortastend reageren als dat nodig is. Haar adviezen hebben de afwikkeling van de scheiding een stuk makkelijker gemaakt.
Een cliënt uit Gouda
Susan was zeer prettig om alles mee te regelen. Ze maakte het voor alle partijen gemakkellijk en alles is mogelijk, bijvoorbeeld het voeren van gesprekken via Skype. Gewoon super!
Een cliënt uit Rotterdam
Als collega heb ik Susan van Kessel ervaren als een zeer professioneel financieel mediator. Met veel overtuiging en kennis van (financiële) zaken helpt zij cliënten om hun weg tot gezamenlijke afspraken te vinden. Hierbij geeft ze cliënten de ruimte vanuit haar inlevingsvermogen en behoudt zij wel de regie vanuit haar deskundigheid als mediator. Zij maakt dat mensen zich op hun gemak voelen. Daarnaast is zij een prettige persoon om mee samen te werken.
Een cliënt uit Den Haag
Tijdens de afspraak merkten we al snel dat Susan erg met ons meedacht en daarnaast ook goede adviezen had dmv haar fiscale achtergrond. Susan kwam haar afspraken netjes na en was zelfs na werktijd voor ons bereikbaar. Ik zou haar zeker aanraden bij andere mensen die hulp nodig hebben mbt een echtscheidingsconvenant!

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Het Register Belastingadviseurs (RB) is de beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb. De Register Belastingadviseur is een integer, pragmatisch adviseur met uitgebreide fiscale kennis en ervaring, en gevoel voor ondernemerschap.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

160,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Westeinde 3A, 2275 AA Voorburg

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!