Gratis online intake 085-8081 499

Vincent Wijmans|ADR-registermediator

Mediation bij echtscheiding en arbeidsconflict
  • Allround gespecialiseerd
  • Familiegeschillen
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Alimentatie en besteedbaar inkomen
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

In 1996 ben ik afgestudeerd als bedrijfsjurist aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna heb ik diverse managementfuncties gehad, waarin ik onder andere heb geleerd hoe belangrijk ‘draagvlak’ is bij het vinden van oplossingen. Ieders belang doet ertoe en vandaaruit zoek je naar waar de overeenstemming ligt. 

Ik heb verschillende opleidingen op het gebied van coaching en psychologie gevolgd. Uiteindelijk koos ik voor het vak van mediation, met specialisatie Familierecht. Partijen (en kinderen) kunnen helpen en houvast bieden in een moeilijke periode geeft mij veel voldoening. Ik faciliteer jullie in het gehele echtscheidingsproces, zowel bij de emotionele als de zakelijke kant. 

In goed overleg

In een open en veilige sfeer gaan jullie met elkaar in gesprek. Ik zorg voor overzicht en balans in de gesprekken en help om alle wensen en belangen boven tafel te krijgen. Gevoeligheden worden niet genegeerd. Alles wat belangrijk voor jullie is, komt in goed onderling overleg en met respect voor elkaar aan de orde. Ik breng de verschillende wensen en belangen in kaart, waarna we op zoek gaan naar de gezamenlijke belangen. Samen komen we tot werkbare oplossingen waar iedereen achterstaat en waarbij de onderlinge verstandhouding zo goed mogelijk blijft. Het is altijd mijn inzet dat betrokkenen zoveel mogelijk vertrouwen krijgen in de nieuwe situatie en zo min mogelijk nadelige gevolgen ervan ondervinden. 

Aanpak 

Stap voor stap bespreken we alle relevante onderwerpen, bijvoorbeeld de zorg voor en omgang met de kinderen, de woonsituatie, de verdeling van het vermogen/de bezittingen en het pensioen. Jullie dragen zelf de oplossingen aan, de oplossingen komen dan ook van binnenuit. Ik faciliteer als procesbegeleider bij alle emotionele, financiële, fiscale, juridische vraagstukken. 

In de verschillende gesprekken komen we samen tot heldere afspraken die worden vastgelegd in een convenant en (als er kinderen bij betrokken zijn) ouderschapsplan. We nemen de afspraken door en zetten de laatste puntjes op de ‘i’. Na jullie akkoord volgt de ondertekening en zorg ik voor de verdere afwikkeling.  

Praktische en duurzame oplossingen

Ik maak me sterk voor de beste oplossingen gegeven de situatie, wensen en belangen. Daarom leef ik me goed in jullie situatie in en zetten we alle mogelijkheden op een rij. Oplossingen moeten ook op de langere termijn werken. Zij zijn naast praktisch en uitvoerbaar dan ook gericht op de toekomst/duurzaam.  

Waarom ik mediator ben 

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in ‘recht doen aan ieder mens’ en ook in het gedrag en de psyche van de mens. Het spreekt me aan om werkbare oplossingen te zoeken in moeilijke (conflict)situaties en ik word er heel blij van als mensen weer grip krijgen op de situatie. Graag zet ik mijn kennis en ervaring hiervoor in, zodat jullie weer verder kunnen en een nieuwe toekomst zonder conflicten tegemoet kunnen gaan.

Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

De ScheidingsDeskundige is als kenniscentrum en opleidingsinstituut gespecialiseerd in het ondersteunen en opleiden van professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Pompstraat 1, 4251 EK Werkendam

Ranonkelweg 12, 2651 MX Berkel en Rodenrijs

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!